Produk Terlaris..

September 15, 2014

Tonik Suburambut - Vasia Termurah : RM26.00 Sahaja

Tonik Suburambut - Vasia
~Tonik Suburambut - Vasia~
Harga RM32.00 (s) RM37.00(S/S)
-Harga termasuk pos

Tonik Suburambut dirumus khas daripada ramuan semulajadi seperti Aloe Vera, zaitun, Ginkgo Biloba, bunga raya, susu kambing dan akar ginseng yang berkesan untuk menyubur, mengukuh, melebat dan menggalakkan pertumbuhan rambut. 
Selain itu juga, tonik ini juga membantu anda melembap, merapi, menyinar dan menghaluskan rambut yang kering, mudah gugur, bercabang di samping mengatasi masalah kelemumur. Ia sesuai untuk lelaki dan wanita yang mengimpikan rambut yang lebih lebat, sihat dan berseri.
 • Syampu Ikalurus diberikan secara percuma.

Khasiat

 • Menghasilkan melanin bagi mengekalkan warna hitam rambut
 • Membekalkan nutrisi, protein, vitamin dan mineral yang lengkap kepada rambut
 • Menggalakkan pertumbuhan rambut
 • Melebatkan rambut
 • Mengukuhkan akar rambut
 • Menyihat dan menyegarkan kulit kepala
 • Mnegatasi masalah rambut gugur, kelemumur, kegatalan dan hujung rambut yang bercabang

Kandungan


Air: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit kepala dan berperanan memelihara kelembapan kulit kepala.
Glycerin: Glycerine merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit kepala dan berperanan memperbaiki sel kulit.
Menthol: Sebatian organik yang sering digunakan dalam produk kosmetik dan penjagaan luaran ini berfungsi menyejuk dan menyegarkan kulit.
PEG-40 Hydrogenated Castor Oil: Minyak Castor yang terhasil melalui proses hidrogenasi dengan minyak buah jarak ini berfungsi mengurangkan risiko kulit kering.
Pro-Vitamin B5 (Panthenol): Pro-Vitamin B5 sering terkandung dalam produk penjagaan rambut dan berperanan mengembalikan kelembapan dan mengukuhkan rambut di samping memperbaiki rambut yang rosak, merawat hujung rambut yang bercabang dan menyerikan lagi rambut.
Ginkgo Biloba: Turut dikenali sebagai pokok Maidenhair, Ginkgo Biloba yang bersifat antioksidan ini diiktiraf oleh pengamal perubatan tradisional kerana khasiatnya yang tinggi. Ia telah digunakan selama 5 abad di China untuk menggalakkan peredaran darah di bahagian kulit kepala sekaligus membekalkan oksigen dan nutrien kepada folikel yang membantu melebat, mengukuh dan meningkatkan pertumbuhan rambut.
Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini terbukti mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk tujuan kesihatan dan kecantikan. Juga dikenali dengan nama Aloe Vera dan Lidah Buaya, ia merangsang penghasilan kolagen dalam tisu kulit kepala dan mampu melembap merawat masalah kulit kering pada kulit kepala di samping membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik. Aloe Vera yang bersifat antikulat ini juga berperanan penting untuk menggalakkan pertumbuhan rambut di samping mengatasi masalah kegatalan, radang kulit, dan kelemumur selain membantu menyamankan kulit kepala.
Bunga Raya (Hibiscus Abelmoschus): lendir bunga raya yang dikenali sebagai mucin berfungsi melebatkan dan menghitamkan rambut. rambut akan sentiasa lembut dan akar rambut semakin kuat. dapat mengelakkan keguguran dan kebotakkan rambut.
Salvia Sclarea (Clary): Tumbuhan yang bersifat antioksidan ini sering terdapat bahagian utara Mediterranean, Afrika Utara dan Asia Tengah serta hanya tumbuh dua tahun sekali. Salvia Sclarea membantu menyeimbangkan hormon estrogen selain mencegah penebalan tisu membran di sekitar folikel rambut sekaligus mencegah keguguran rambut. Herba ini juga turut membantu mengatasi masalah kelemumur.
Akar Ginseng: Herba yang sering ditemui di kawasan sejuk di Amerika Utara dan Asia Timur ini berperananan menggalakkan pertumbuhan rambut dan sel-sel kulit kelapa di samping membantu mengekalkan kelembapan kulit kepala dan mengukuhkan rambut. Ginseng juga membantu mengatasi masalah kelemumur dan rambut beruban di samping melancarkan peredaran darah di bahagian kulit kepala yang menyumbang kepada kesihatan rambut.
Zaitun (Olea Europaea): Selain membantu mencantikkan kulit, ekstrak zaitun juga berupaya membantu mengatasi masalah kelemumur, rambut gugur, uban dan melembutkan kulit yang kasar, kering dan rosak. Selain itu juga, ia juga membantu mengurangkan rambut gugur, membekalkan nutrisi kepada kulit kepala di samping meningkatkan pertumbuhan rambut.
Susu Kambing: Susu kambing sebenarnya mengandungi lebih banyak nutrien berbanding dengan susu lembu, selain kaya dengan kalsium, protein, fosforus, vitamin B2 dan kalium. Susu kambing membantu melembut dan menjadikan rambut lebih terurus, di samping mengatasi masalah kelemumur dan melembapkan kulit kepala.
Tocopheryl Acetate: Sebatian ini turut dipanggil Vitamin E acetate, dan berfungsi sebagai antioksida yang berperanan melindungi tisu kulit daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas yang boleh merosakkan kulit kepala di samping mengatasi radang kulit serta memperbaiki struktur kulit kepala.
DMDM Hydantoin: Turut dikenali sebagai Glydant, sebatian organik yang bersifat antikulat ini bertindak sebagai bahan pengawet untuk mengekalkan khasiat yang terkandung di dalam Tonik Suburambut.
CI 15985: Sebatian yang turut dipanggil Sunset Yellow FCF ini merupakan pewarna kuning azo sintetik.
CI 19140: CI 19140 atau Tartrazine adalah bahan pewarna sintetik yang menambah warna kuning lemon ke dalam sesuatu produk makanan mahupun kosmetik.
CI 42090: Bahan pewarna sintetik ini turut dikenali sebagai Brilliant Blue FCF yang menambah warna biru ke dalam produk makanan dan produk penjagaan diri seperi syampu dan sabun.

Cara Penggunaan

 1. Basahkan rambut
 2. Usapkan Tonik Suburambut pada rambut yang masih basah
 3. Bilas sehingga bersih
 4. Digalakkan untuk mencuci rambut dengan Syampu Ikalurus sebelum menggunakan Tonik Suburambut untuk hasil yang lebih ketara


######AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN#### 
######JUALAN BORONG DISEDIAKAN####

Sebarang Pertanyaan sila ⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
Satin Skinz Premium PM/INBOX >>> http://tinyurl.com/muwdx9o <<<<<
☏ SMS/WHATSAPP : 013-9111693 / 013-95018060 Orang Pengomen Tegar..:

Post a Comment

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar