Produk Terlaris..

September 13, 2014

Syampo Herba - Tropica Bioherbs Termurah : RM33.00 sahaja

Syampo Herba

~Syampo Herba - Tropica Bioherbs~
Harga RM40.00sem RM45.00ss
-Harga Termasuk Pos-

Miliki rambut yang lebih kukuh, sihat dan berseri denganSyampo Herba yang diperkaya dengan herba-herba bermutu tinggi untuk memelihara kulit kepala dan rambut anda.
Himpunan limau purut, mengkudu, serai wangi, bunga raya putih dan Aloe Vera yang melengkapi Syampo Herba ini bukan sahaja mampu menanggalkan kekotoran serta menyegarkan rambut dan kulit kepala, malah turut membantu anda mengatasi masalah kegatalan pada kulit kepala, kelemumur serta keguguran dan kekusutan rambut.

KHASIAT SYAMPO HERBA

 • Menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala
 • Menyegarkan kulit kepala
 • Mengekalkan kelembutan rambut
 • Memelihara kulit kepala sentiasa sihat
 • Memelihara struktur rambut agar kekal sihat dan kukuh
 • Mengatasi masalah kelemumur, kekusutan rambut, kegatalan dan kudis pada kulit kepala
 • Mengekalkan kelembapan kulit kepala
 • Membantu melebatkan rambut
Kandungan Syampo Herba
Air Suling: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit kepala dan rambut, Ia membantu menanggalkan kekotoran, memulihkan kekusutan dan mencegah kerosakan rambut di samping mengekalkan kelembutan rambut.
Serai Wangi (Minyak Citronella): Ekstrak serai wangi sering digunakan dalam aromaterapi yang membekalkan manfaat untuk kesihatan tubuh badan termasuklah rambut. Ia mampu menyahtoksin dan bersifat antiseptik untuk mencegah jangkitan mikroorganisme sepeti baktera dan kulat yang akan merosakkan rambut dan kulit kepala. Selain itu, serai wangi turut berupaya mengawal minyak pada kulit kepala, mengekalkan kehalusan dan kelembapan rambut dan kulit kepala serta mengatasi masalah rambut yang kusut.
Limau Purut: Limau purut kaya dengan asid sitrik yang bersifat antioksida dan berupaya meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel. Limau purut juga mampu menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala, mengatasi masalah kelemumur dan kulit kepala yang berkerak di samping melancarkan peredaran darah di bahagian kulit kepala seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut. Selain membantu mengekalkan kelembapan kulit kepala, ia turut berupaya mendinginkan dan menyegarkan lagi kulit kepala anda.
Mengkudu: Buah mengkudu ternyata membekalkan manfaat untuk rawatan rambut. Ia berupaya mencegah dan mengatasi masalah rambut gugur dan kelemumur di samping mengembalikan warna asal rambut.
Bunga Raya Putih: Bunga raya putih kaya dengan khasiat untuk memelihara kesihatan dan kecantikan rambut. Ia berupaya melebatkan rambut yang nipis dan mejadikan rambut anda tampil bersinar, di samping mengembalikan warna asal rambut dan mengatasi masalah keguguran rambut.
Minyak Jojoba: Minyak Jojoba terhasil daripada biji pokok Jojoba yang berasal dari Arizona, California dan Mexico serta kaya dengan khasiat dari sumber 98% asid lemak, vitamin A, B-kompleks dan E untuk untuk memelihara kesihatan tubuh seperti kulit, kuku, bibir dan rambut. Minyak Jojoba bersifat antibakteria serta mempunyai struktur molekum yang sama dengan sebum yang merupakan minyak kulit kepala, jadi ia amat sesuai digunakan untuk merawat masalah di bahagian rambut dan kulit kepala. Ia berupaya meredakan masalah rambut rosak, kelemumur dan kulit kepala yang kering di samping mengekalkan kelembapan dan kehalusan rambut serta menggalakkan pertumbuhan rambut.
Minyak Kelapa Dara: Minyak kelapa dara merupakan minyak kelapa yang diproses tanpa melibatkan haba atau kimia untuk mengekalkan struktur asalnya. Ia rendah kalori dan terbukti mempunyai pelbagai kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dalaman dan luaran manusia, seperti meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel di samping mengekalkan kehalusan dan kelembapan kulit kepala.
Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini terbukti mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk tujuan kesihatan dan kecantikan. Juga dikenali dengan nama Lidah Buaya, ia berupaya menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit. Aloe Vera yang bersifat antikulat turut berupaya membantu mempercepatkan proses penyembuhan, mengatasi masalah kegatalan dan kelemumur di samping menyihat dan menyamankan kulit kepala.
Sodium Laureth Sulfate: Sebatian ini yang terhasil dari buah kelapa ini merupakan agen pembuih amat penting untuk produk penjagaan kulit.
Dimethicone: Merupakan sejenis minyak silikon, Dimethicone berupaya membantu menghaluskan permukaan kulit di samping mengekalkan kelembapan kulit kepala.
Cocamidopropyl Betaine: Sebatian organik yang terhasil daripada minyak kelapa ini dan berfungsi untuk mencuci minyak dan kotoran dari kulit kepala selain membantu mengatasi masalah rambut kering, kelemumur dan menyerap kelembapan ke dalam struktur rambut dan kulit kepala.
Carbomer: Ramuan yang sering digunakan dalam pembuatan kosmetik ini berperanan untuk melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit.
Disodium EDTA: Disodium EDTA (asid Ethylenediaminetetraacetic) berfungsi sebagai bahan pengawet dan penstabil di samping berupaya memulihkan keracunan logam di samping membuang zat besi dan kalsium yang berlebihan dari tubuh badan.
Pro-Vitamin B5 (Panthenol): Panthenol sering terkandung dalam produk penjagaan rambut dan berperanan mengembalikan kelembapan dan mengukuhkan rambut di samping memperbaiki rambut yang rosak, merawat hujung rambut yang bercabang dan menyerikan lagi rambut.
Glycerol Monostearate: Turut dipanggil Monostearin, sebatian organik ini terhasil daripada asid lemak dan berfungsi sebagai bahan pelarut dan pengemulsi untuk menyatukan ramuan di dalam sesuatu produk sekaligus menggalakkan fungsi setiap ramuan di dalam produk tersebut.
Cocamide DEA (Cocamide Diethanolamine): Sebatian ini terhasil daripada kombinasi asid lemak dan minyak kelapa bersama diethanolamine serta berfungsi sebagai agen pembuih dan pengemulsi dalam produk mandian seperti syampu dan sabun. Selain itu, Cocamide DEA berupaya menanggalkan kekotoran pada rambut dan kulit kepala di samping membantu menyinar dan melebatkan rambut.
Methylchloroisothiazolinone: Bahan ini bersifat antibakteria dan antikulat serta berfungsi sebagai bahan pengawet di samping membantu mengatasi masalah kulit.
Lanolin: Lanolin merupakan kombinasi ester sterol dan asid lemak yang banyak terkandung di dalam tumbuhan, haiwan dan kulat. Ia mirip sebum atau minyak yang terdapat pada kulit kepala dan mudah meresap ke dalam lapisan kulit sekaligus membantu mengekalkan kelembapan kulit kepala. Lanolin juga mampu meredakan masalah kulit gatal dan kering.

CARA PENGGUNAAN SYAMPO HERBA

 1. Basahkan rambut dan ratakan syampu sepenuhnya pada kulit kepala dan rambut
 2. Urut perlahan-lahan selama 3 minit
 3. Bilas sehingga bersih
######AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN#### 
######JUALAN BORONG DISEDIAKAN####

Sebarang Pertanyaan sila ⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
Satin Skinz Premium PM/INBOX >>> http://tinyurl.com/muwdx9o <<<<<
☏ SMS/WHATSAPP : 013-9111693 / 013-9501806

0 Orang Pengomen Tegar..:

Post a Comment

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar