Produk Terlaris..

September 15, 2014

Bioherbs Ginseng Termurah : RM60.00 Sahaja

Bioherbs Ginseng
~Bioherbs Ginseng~
Harga RM66.00 (s) RM70.00(S/S)
-Harga termasuk pos


Diperkaya dengan khasiat dari sumber semulajadi yang bermutu tinggi seperti Ginseng, minyak kelapa dara, Jojoba, Rosemary, Aloe Vera dan Argan, Rawatan Rambut Ginseng diformulasi khusus untuk membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang lebih kukuh dan sihat. 

KHASIAT RAWATAN RAMBUT GINSENG

  • Mencegah daripada keguguran rambut
  • Menggalakan pertumbuhan rambut
  • Melebatkan rambut
  • Memelihara kulit kepala sentiasa sihat
  • Memelihara struktur rambut agar kekal sihat dan kukuh
  • Mengatasi masalah kegatalan dan kudis pada kulit kepala
Kandungan Rawatan Rambut Ginseng
Air Suling: Air merupakan elemen yang penting untuk menyihatkan kulit. Air berperanan memelihara kelembapan, membantu mengurangkan jerawat, melambatkan proses penuaan, serta menyerikan kulit.
Ginseng Propylene: Herba yang sering ditemui di kawasan sejuk di Amerika Utara dan Asia Timur ini berperananan menggalakkan pertumbuhan rambut dan sel-sel kulit kepala di samping membantu mengekalkan kelembapan kulit dan mengukuhkan rambut. Ginseng juga membantu mengatasi masalah kelemumur dan rambut beruban di samping melancarkan peredaran darah di bahagian kulit kepala.
Caprylic Triglyceride: Gabungan triester yang terhasil dari asid lemak minyak kelapa dan glycerin ini mampu menyerap ke dalam lapisan sekaligus berkesan untuk mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga bersifat antioksidan yang berupaya mencegah daripada kerosakan sel di samping membantu menggalakkan fungsi vitamin, pigmen, dan bahan aktif lain di dalam sesuatu produk.
Glycerol Monostearate: Turut dipanggil Monostearin, sebatian organik ini terhasil daripada asid lemak dan berfungsi sebagai bahan pelarut dan pengemulsi untuk menyatukan ramuan di dalam sesuatu produk sekaligus menggalakkan fungsi setiap ramuan di dalam produk tersebut.
Sodium Lactate: Ia merupakan sejenis bahan pelembap yang berupaya menyerap lebih banyak air ke dalam lapisan kulit berbanding glycerin dan sorbitol, sekaligus mampu mengekalkan kelembapan kulit kepala.
Dimethicone: Merupakan sejenis minyak silikon, Dimethicone berupaya membantu menghaluskan permukaan kulit di samping mengekalkan kelembapan kulit kepala.
Rosemary: Rosemary merupakan sejenis pokok renek malar hijau dan berasal dari Mediterranean dan Asia. Ia sering digunakan dalam bidang kulinari dan perubatan serta berupaya mencegah dari keguguran rambut dan menambah pigmen atau warna pada rambut yang beruban. Di samping itu, Rosemary yang berupaya menyahtoksin ini turut mampu menggalakkan pertumbuhan rambut agar ia lebih panjang dan kukuh, serta menggalakkan peredaran darah di bahagian kulit kepala sekaligus meningkatkan penyerapan di bahagian tersebut untuk menyihatkan kulit kepala dan rambut.
Tocotrienol: Tocotrienol merupakan sebatian vitamin E yang terdapat dalam pelbagai jenis minyak sayuran seperti minyak kelapa sawit, minyak kulit ari beras, barli, dan saw palmetto. Tocotrienol yang bersifat antioksida ini berupaya mencegah daripada kerosakan sel dan melindungi kulit dari sinaran ultraungu (UV) di samping membantu menggalakkan pertumbuhan rambut.
Asid Benzoic: Sebatian organik yang dikategorikan sebagai asid karboksilik (carboxylic) yang terdiri daripada karbon bersama atom oksigen dan kumpulan hidroksil. Asid Benzoic berperanan mencegah daripada pembiakan bakteria dan kulat di samping membantu mengatasi masalah kulit akibat jangkitan bakteria.
Minyak Argan: Ramuan anti-oksida yang berasal dari pokok Argan dan sering terdapat di Maghribi ini kaya dengan vitamin dan berfungsi sebagai pelembap dan penawar untuk masalah kulit kepala di samping mencegah kerosakan sel.
Minyak Jojoba: Minyak Jojoba terhasil daripada biji pokok Jojoba yang berasal dari Arizona, California dan Mexico serta kaya dengan khasiat dari sumber 98% asid lemak, vitamin A, B-kompleks dan E untuk untuk memelihara kesihatan tubuh seperti kulit, kuku, bibir dan rambut. Minyak Jojoba bersifat antibakteria serta mempunyai struktur molekum yang sama dengan sebum yang merupakan minyak kulit kepala, jadi ia amat sesuai digunakan untuk merawat masalah di bahagian rambut dan kulit kepala. Ia berupaya meredakan masalah rambut rosak, kelemumur dan kulit kepala yang kering di samping mengekalkan kelembapan dan kehalusan rambut serta menggalakkan pertumbuhan rambut.
Minyak Kelapa Dara: Minyak kelapa dara merupakan minyak kelapa yang diproses tanpa melibatkan haba atau kimia untuk mengekalkan struktur asalnya. Ia rendah kalori dan terbukti mempunyai pelbagai kegunaan dan khasiat untuk kesihatan dalaman dan luaran manusia, seperti meneutralkan radikal bebas sekaligus mencegah daripada kerosakan sel di samping mengekalkan kehalusan dan kelembapan kulit kepala.
Aloe Vera: Tumbuhan yang berasaskan gel ini terbukti mempunyai banyak kegunaan dan khasiat untuk tujuan kesihatan dan kecantikan. Juga dikenali dengan nama Lidah Buaya, ia berupaya menggalakkan penghasilan kolagen dalam tisu kulit, membasmi sel-sel kulit mati dengan bantuan enzim proteolitik, di samping merawat masalah kulit, memudarkan parut yang masih baru dan meningkatkan kelembapan kulit. Aloe Vera yang bersifat antikulat turut berupaya membantu mempercepatkan proses penyembuhan, mengatasi masalah kegatalan dan kelemumur di samping menyihat dan menyamankan kulit kepala.
Carbomer: Ramuan yang sering digunakan dalam pembuatan kosmetik ini berperanan untuk melembapkan kulit dan mengatasi masalah kulit.
Glycerin: Glycerin merupakan sebatian polyol yang berupaya mengekalkan kelembapan kulit. Ia juga berperanan mempercepatkan proses penyembuhan luka pada kulit serta mampu mengurangkan kesan lebam dan memperbaiki sel kulit.
Cara Penggunaan Rawatan Rambut Ginseng
  1. Cuci rambut dan kulit kepala dengan syampu terlebih dahulu
  2. Ratakan Rawatan Rambut Ginseng ke permukaan kulit kepala dan rambut
  3. Disyorkan untuk menggunakan Syampo Herba Tropica Herba untuk kesan yang efektif
Kandungan 110ml

######AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN#### 
######JUALAN BORONG DISEDIAKAN####

Sebarang Pertanyaan sila ⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
Satin Skinz Premium PM/INBOX >>> http://tinyurl.com/muwdx9o <<<<<
☏ SMS/WHATSAPP : 013-9111693 / 013-9501806

0 Orang Pengomen Tegar..:

Post a Comment

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar