Produk Terlaris Ogos..

September 26, 2013

Dapat BE yang Ke-12 hingga Ke-16 tuk tahun 2013..Alhamdulillah...

Salam 1 Malaysia..

Selamat pagi semua..baru je siap singgah rumah kawan2 yg da update hari nie..banyak pulak amy tengok entry update pasal BE nie..amy pun cek la BE amy..apa yang amy tau BE amy sekarang ni ada 1 je lagi on going..yang lain semua da kredit tp tengok2 5 tengah running...alhamdulillah....juz tunggu 1 je lagi kredit terus amy nak cash out..hehe..

Setakat ni Alhamdulillah Nuffnang dah kreditkan RM374.18 dalam akaun amy..tu la hasil start dari awal amy blogging sampai sekarang..walaupun tak banyak cam korang semua tp syukur sangat2.sape la nak bagi duit free je kan..hehe..sambil2 blogging dapat jugok income..hehe...tp tanpa kawan2 semua mustahil amy akan dapat duit dari nuffnang nie..so amy nak ucapkan terima kasih pasa semua yang sudi singgah blog amy ni..dah singgah jangan lupa komen..inshaa Allah amy akan singgah balik blog korang.. =)

BE yg tengah running sekarang nie..Alhamdulillah..


Antara Iklan-iklan yang tengah running kat blog amy ni..

RHB BANK
OLAY
SENHENG

September 25, 2013

Ragam Adam ke taman permainan..

Balik je dari keje semalam fahmi ajak bawak adam jalan-jalan kat taman permainan ..dekat dengan umah..pergi pun jalan kaki jer..jarak dari rumah ke taman permainan tu adalah dalam 500meter... =)

Memulakan perjalanan
 Mata bulat lagi nie..
Dah layu sikit2
 Sikit lagi nak tutup mata tu..
 ambik ko, sampai je kat taman tu terus tido..alahai syg..huhu
 kami pun apa lg, pusing balik rumah..adam bawak papa n mama makan angin je ek.. =)
 sampai rumah dia tidur lagi..
Bangun je dapat upah..buat muka sedih la pulak..aduhai anak mama  nie..=)

Gubahan Hantaran Murah kat Metro Kajang..

Salam 1 Malaysia..

Harini amy nak share 1 tempat yang ambik tempahan gubahan murah..bagi amy ni tempat paling murah amy pernah jumpa la..kalau ada lagi yang lg murah korang boleh la share yer...tahun lepas amy pergi la usha tempat2 kawin nie..usha dgn 2 orang lagi kawan..kitaorang kahwin tarikh dekat2 jd time xkeje je pegi la usha2..

Ktorang jumpa satu tempat ni kat Metro Kajang, tingkat 2 kalau tak silap..kluar je lift akan jumpa kedai nie..dia kedai cina..kalau tengok dari luar tu banyak giler barang2 hantaran yang orang tempah..comel2 lak tu..tp syaratnyer barang2 beli kat kedai die la..upah memang dorang tak ambik..so pade bakal2 pengantin n tunang tu boleh la try usha kat sini yer...semua ada, bunga telur dan semua kelengkapan perkahwinan ada kat sini..gerenti puas hati.. =)

 Contoh hantaran yang amy sempat ambik gambar..

RM45.00/pc (yg ni guna bakul besi tu..kalau kita beli asing dalam rm15 bakul ni..)
 RM38.00 seunit.. (guna gabus biasa)

 RM28.00/pc (yang ni guna bakul plastik..bakul saje dah rm10.00)



Ni la Fahmi bagi kat amy masa kawen aritu..amy pilih yang RM28.00 je seunit..
Ambik yang simple2 + murah..mahal2 rase cam rugi duit jer..guna kejap je pun..lepas guna terus simpan dalam almari..kalau lelong RM15 satu agak2 ada orang nak ke?? hehe..

Tema Pink + Turqoise + Silver =)


Yang bawah ni pulak yg amy bagi kat fahmi..yang amy tak tempah sb mak sedara tlg buatkan..huhu..rasenya buat ni lagi banyak habis duit dari tempah.barang saje beratus habis..nasib xyah upah..hehe.kalau nak tempah amynyer susah nak bawak balik kg sb ktorang balik 1 buah kreta je..fahmi punya 11 amy pulok 13..last ktorang tempah yg nak bg fahmi  je then yg amy mak sedara amy buatkan.. =)

Hitam + Merah + Putih tema amy pilih.  =)

Lupa la pulak nama kedai n no tel kedai tu kalau tak boleh share kat sini.. =)

September 24, 2013

.::Apam Polkadot::.

Salam 1 Malaysia..

Td duk godek2 album gambar kat desktop nie..tetiba nampak gambar apam polkadot nie..al kisah,  aritu amy buat apam polkadot tuk sepupu amy sebab sepupu amy nak buat besday anak die kat taska..buatla 400pc..tuk 200 orang kononya..sorang 2pc jer..hehe..

Masa buat tu rase letih teramat sangat..letih bukan sb apa letih sebab duk cotek dot dot tu la..nak buat acuan tu mudah je tp nak cotek dot dot tu betul2 menguji kesabaran la..kalau 1 acuan ok la kejap je kukus tp ni buat byk acuan..buat dr lepas maghrib sampai ke tgh malam tuk cotek dot dot n kukus saje..huhu.. tp yang penting puas hati sebab dapat tolong dia buatkan..amy juz tolong buat je..barang2 semua die beli..buat pun kat rumah die.sekarang ni kalau orang jual dalam rm20 tuk 50pc kut...=)

Ni lah hasilnya...

packing..
siap masukkan dalam plastik beg..campur dgn menda lain lagi..hehe

Amy belajar kut internet jer..kalau sape nak cuba amy ada buat tutorial n boleh la klik sini..

September 22, 2013

Agar-Agar Oreo versi Amy

Salam 1 Malaysia...

Hari minggu ni amy terrajin sikit...hari sabtu masak nasi ayam..hari ahad masak nasi lemak..dan terlebih rajin buat agar-agar oreo...aritu ada opismate amy buat agar-agar ni..amy makan rase tak puas..sedap sangat..amy pun apa lagi..terus google..dan terhasil la agar-agar oreo nie..ni pun dah habis da agar-agar nie..buat 1 acuan jer tp bagi kat jiran 3 buah rumah..nama je jiran tp pun bukan orang lain pun semua mak sedara..hehe...

Ni first amy try..Jom amy share resipi die.. 

Agar-agar oreo..

Agar-agar (yg dalam plastik tu)
Susu Cair (1 Tin)
Gula (secukup rase)
Milo (Ikut suka)
Oreo..

Mula2 panaskan air then masukkan agar-agar tu..air tu jangan banyak jangan sikit..kalau sikit takut keras nati tak sedap..banyak sangat pun jangan nati terlampau lembik..

Bila agar-agar tu dah cair, masukkan susu cair tu..tuang 1 tin tu sampai habis..kemudian masukkan gula..kalau nak kurang manis kurangkan gula dan kalau nak manis sebaliknya yer..

Kemudian, bahagi acuan tu dalam 2 bekas..1 bekas biarkan putih susu tu..satu bekas lagi masukkan milo..kacau sebati.

Kemudian, tuangkan acuan milo tu ke dalam bekas..biarkan dia sejuk n beku sikit..jangan terlampau beku natikan dia xmelekat dengan acuan lain..(kalau nak cepat masukkan dalam peti jap..tp lepas acuan tu xberapa panas la..)..

Bila lapisan pertama tu da agak2 keras sikit masukkan acuan kedua, yang warna putih tu..dan masukkan oreo sekali time tu..kalau lambat masuk nanti oreo tu keras..lepas lapisan kedua dah agak2 keras sikit..masukkan lapisan ketiga..acuan milo tu la..tunggu dia sejuk sikit pahtu masukkan dalam peti ais..siap.....

 Ni lah hasilnya apa yg amy buat td.. =)

Siap dimasukkan dalam polisterin tuk diagihkan pada jiran2.. =)


Selamat Mencuba...


September 18, 2013

Adam dah 3 bulan..

Salam 1 Malaysia..

Rasanya da lama blog ni tak berupdate..kalau update pun skadar produk2 yg amy jual jer..bukan apa..kalau update produk tu senang je juz copy n paste..xyah nk perah2 otak nak karang ayat bagai nie..hehehe..

11.09.2013 aritu umur adam masuk 3 bulan..yeay..pergi checkup adam lg. pergi cocok dgn timbang kat klinik kesihatan ibu dan anak salak salatan..berat adam sekarang ni da 6.6 kilo..naik 1 kilo dr 2 bulan aritu..tinggi adam pun dah 62 cm..alhamdulillah semuanya sihat...

 Kene cocok terus tidur..alhamdulillah nasib ketiga-tiga injection tu adam xdemam..


 Anak mama dah belaja pegang botol susu sendiri dah..

Teman mama n papa g shoping kat carefour malam td.. 

 senyum sikit

 senyum lagi

 senyum sampai senget mulut2..

senyum sokmo..


Adam dgn tokinyer..semangat tak sayer??? =)

Sekarang adam dah 3 bulan..alhamdulilah..adam tak banyak meragam..xbanyak merenget..merenget bila nak susu n lampim basah jer..tidur malam pun adam tak bangun..bangun2 pun pagi dalam pukul 6..bagi susu tukar pampers then adam akan tidur balik..nasib tak buat perangai, kalau tak letih la mama nak p kerja..huhu..walaupun sekarang penat tp rase happy sangat2 dengan adanya permata hati kami nie..

Semoga anak mama n papa jadi anak yg soleh yer sayang..amiinn..


.:: Acai Berry ABC Original & Murah :: RM50..sem RM55 ss..termasuk pos::.

 Acai Berry ABC
Hanya RM50.00sem/RM55.00ss..termasuk pos
Berminat PM amy di 0139111693


1.Acai boleh membantu kualtiti tidur dengan lebih baik Ini disebabkan ianya mengandungi zat nutrien seperti vitamin B C dan lain-lain lagi, acai berry mampu menurunkan tingkat stress dan membantu komunikasi antara sel-sel diotak. Acai berry mampu melakukan hal ini dengan membantu pembuatan neurotransmitter. Beberapa neurotransmiter adalah serotonin dan dopamin.

2. Acai dapat tingkatkan tahap tenaga anda Acai berry digunakan oleh atlit terkenal seperti Venus Williams, kerana acai mempunyai banyak nutrisi, terutamanya banyak lipid yang bertanggungjawab untuk meningkatkan tahap tenaga anda. Inilah sebabnya Acai berry boleh digunakan setiap hari untuk meningkatkan tahap tenaga anda.

3. Acai berry dapat mengurangi kolesterol Acai mempunyai banyak EFA (Essential Fatty Acids). Asid ini mengekalkan kolesterol baik (HDL kolesterol) dan pada masa yang sama, itu akan menurunkan kadar kolesterol jahat (LDL kolesterol). Kedua-dua tindakan yang dilakukan oleh EFA, akan mengakibatkan jauh lebih baik sirkulasi darah dalam tubuh anda.

4. Acai boleh membantu anda menurunkan berat badan Jika anda sedang berusaha menurunkan berat badan, maka acai berry amatlah sesuai sekali untuk anda. Acai berry membantu menurunkan berat badan kerana acai berry akan melambatkan rasa lapar dan membantu mengawal nafsu makan. Ini karena acai berry memiliki indek glisemik yang rendah.

5. Acai berry dapat membantu mengurang stress anda Acai adalah pembantu yang hebat dalam pertempuran melawan stres! Terutamanya kerana acai mampu membetulkan tahap stres dalam badan dan kemudian memperbaikinya.

6. Acai Dapat Meningkatkan Kesihatan Seksual Anda Acai dikenali kerana mempunyai antioksidan dan anti-inflamasi yang boleh melawan kemandulan yang disebabkan oleh pencemaran udara, stres dan faktor yang berkaitan dengan radikal bebas.

7. Acai Boleh Melegakan Haid Bulanan Wanita Berita baik bagi wanita! Terutamanya yang mengalami kesakitan haid teruk pada setiap bulan! Acai sangat kaya dengan kalsium dan ia mampu meredakan kesakitan dari kembung dan kram.

8. Acai Dapat Membantu melawan Kerdut dimuka Acai Juice yang mempunyai kuantiti anthocyanin dan phytisterols yang tinggi dimana boleh melindungi kolagen (dan jaringan tisu lainnya) dan cara ini anda akan melambatkan kerdut yang lebih awal.

9. Minum acai Dapat Membuat Gigi Kukuh Kalsium diacai bukan hanya baik untuk meredakan kram dan kembung, tetapi juga membantu anda memiliki gigi yang lebih kuat, senyuman yang lebih putih dan juga mencegah gingivitis atau penyakit2 gusi. 10.

Acai dan Mata anda Jus acai membantu meningkatkan visi anda, mengurangkan komplikasi degenerasi makula pada penderita diabetes. Ini kerana vitamin C dan beta karotena yang ada diacai.

11. Acai Dapat Bantuan Warna Kulit anda Disebabkan acai mengandungi pitosterol, dengan meminum Acai berry anda akan dibantu mengurangkan kehausan bawah kulit anda di luar lapisan pelindung dan memperbaiki warna kulit anda.

12. Acai Boleh Melewatkan Ketuaan Acai berry boleh membantu memperlambat penuaan sebab acai mempunyai anti-oksidan yang kuat dan regenerative nitrisi sel ynag membantu untuk beroperasi secara optimum. Ini mungkin salah satu sebab yang paling penting untuk minum jus acai.

13. Acai Dapat Melindungi Saluran Darah Dengan meminum Acai berry anda akan melindungi arteri, kapilari, vena dan pembuluh darah. Hal ini mungkin karena anthocyanin yang ada diacai.

14. Acai Dapat Meningkatkan Daya Tahan dari Penyakit Disebabkan acai mempunyai banyak nutrisi, Acai berry membantu sistem kekebalan tubuh dan meningkatkan daya tahan tubuh anda untuk segala macam penyakit.

15. Acai Bolehkah Meningkatkan Tahap Lipid dan Glukosa Acai memiliki indeks Glisemik rendah yang meningkatkan tahap kedua duanya.

16. Acai Boleh Mengdetoksifikasi Dan Mencuci Tubuh Kita Acai telah digunakan untuk waktu yang lama sekarang untuk mendetoksifikasi tubuh manusia.

17. Acai Mampu Membantuan Masalah Ulser Disebabkan ia mengandungi antibakteria, acai mampu menghancurkan fungy, bahkan bakteria dan parasit yang mana menyebabkan masalah gastrik.

18. Acai Mungkin Mampu Mengurangi Risiko Penyakit Alzheimer Menurut sebuah pada tahun 2004, yang ditemui dalam Archives of Neurology, orang yang minum acai dapat mengurangkan risiko mengidap penyakit Alzheimer kerana acai mempunyai jumlah lebih besar vitamin E dan C.

19. Acai Adakah Penolong Besar Terhadap Osteoporosis Di sebabkan Acai mempunyai jumlah kalsium meningkat, osteoporosis yang buruk akan cuba menjauhi.

20. Acai Bolehkah Melawan BPH (pembesaran prostat) Acai adalah musuh ketat BPH (Benign Prostate Hyperplasia). BPH adalah pembesaran prostat.

21. Acai mampu membantu menghalang Retinopathy Bagi orang-orang yang menghidap diabetes Acai adalah berita gembira, kerana ianya membantu kapilari yang lemah yang boleh mengakibatkan retinopathy dan boleh menyebabkan kebutaan.

22. Acai Bolehkah Mencegah Beberapa Penyebab Dari Penyakit Jantung The acai juice mempunyai agen perlindungan jantung yang kuat iaitu antioksidan bernama polifenol. Produksi Nitric oksida dalam sel endotel ditingkatkan oleh anthocyanin. Oksida nitrik bertanggungjawab untuk relaksasi dan pembesaran dinding saluran darah dan ini bermakna tekanan rendah pada jantung. Lagi menarik, aliran darah anda akan meningkat dan akan menurun risiko penyumbatan saluran darah.

23. Sterols Dari acai Dapat Membantu Menurunkan Tekanan Darah anda Para sterol bertanggungjawab untuk banyak hal-hal yang baik bagi tubuh anda. Sterol merupakan komponen membran sel tanaman. Ianya digunakan dalam hal-hal yang berkaitan pengubatan dengan tekanan darah.

24. Acai Dapat Membantu melegakan simptom Asma Acai mampu meningkatkan gejala asma kerana mempunyai banyak vitamin C yang merupakan antioksidan yang sangat kuat. Vitamin C memiliki bahan anti-inflamasi yang membantu menghilangkan gejala asma.

25. Acai Dapat Bantuan Juga Lapangkan Gejala Dari Crohn’s Disease Acai mengandungi bahan anti-flamatori, ia mampu menghentikan malabsorpsi zat nutrisi yang penting bagi tubuh. Dengan cara ini, acai mencegah kerosakan pada dinding usus kecil anda.

26. Acai Mamput Membantu Menghilangkan Rasa Sakit Arthritis Sekali lagi, kemampuan anti-inflamasi acai boleh membantu menghilangkan rasa sakit disebabkan oleh arthritis.

27. Acai Dapat Membantu Mencegah Kerosakan Free-Radical di Sistem Kekebalan (immune) Pengoksidaan (radikal bebas) merupakan salah satu punca utama kelemahan kekebalan (disfungsi). Acai melawan ini dengan ketangguhan sistem kekebalan tubuh.

28. Acai Juga Bertindak Seperti Astringen Astringen adalah bahan yang tirus, kontrak, mengencangkan tisu seperti kulit kita. Astringen dimanfaatkan untuk menghentikan pendarahan dari luka kecil dan untuk diberikan kepada kulit yang segar, kesemutan.

29. Acai Dapat Memerangi Kanser Acai mencegah dan menurunkan risiko kanser. Acai melawan kanser payudara, kulit, perut, kanser paru-paru dengan meneutralkan radikal bebas sebelum mereka boleh merosakkan sel-sel.

30. Acai Bolehkah Mengatasi Acid Reflux! Antioksidan diacai mampu membantu melindungi dan memperbaiki kerongkong lebih rendah ketika ianya dirosak oleh asid Reflux disease (GERD). Acai juga mengurangkan keasidan isi perut ketika berlaku refluks. Ini kerana, acai mempunyai kesan supresi asid.

31. Acai Dapat Menguatkan Tubuh anda Acai lebih banyak protein dari telur ayam dan mampu membantu tubuh anda lebih kuat.

32. Acai Bolehkah Meningkatkan Kontraksi Otot Dan Regenerasi Acai mempunyai campuran mineral dan asid amino yang membolehkan membantu tindakan kontraksi otot dan regenerasi selepas aktiviti yang meletihkan.

33. Acai Bolehkah Meningkatkan Fungsi Sel-sel ‘Immune’ (kekebalan) Menurut kajian yang diterbitkan dalam International Journal of Sports Medicine, acai meningkatkan fungsi sel-sel kekebalan oleh limfosit memodulasi kekebalan tubuh dan mencegah penekanan. Ini semua disebabkan oleh beta-Sitosterol yang ada dari acai.

34. Acai BolehBerindak sebagai Anti-mutagenik Acai membantu dalam pencegahan kerosakan struktur DNA kita dan mengurangkan risiko yang mungkin ditimbulkan oleh mutagen.

35. Acai Dapat Melawan Virus Acai mengurangkan kekerapan penyakit berjangkit seperti virus, fungi atau jangkitan bakteria.

36. Acai Dapat Meningkatkan Penghadaman Acai serat makanan membantu usus besar kita dan saluran penghadaman.

37. Acai Dapat Memberikan anda Mental yang lebih Jelas Acai membantu kewaspadaan kita dan fungsi mental dengan lemak omega 3.

38. Acai Menggalakkan Kesihatan Keseluruhan.Dengan antioksidan kuat, acai membantu membangun dan menambahkan kembali tubuh kita.

39.Kesimpulanya Acai Dapat membantu dengan memberi perlindungan kepada seluruh tubuh
1.Acai boleh membantu kualtiti tidur dengan lebih baik Ini disebabkan ianya mengandungi zat nutrien seperti vitamin B C dan lain-lain lagi, acai berry mampu menurunkan tingkat stress dan membantu komunikasi antara sel-sel diotak. Acai berry mampu melakukan hal ini dengan membantu pembuatan neurotransmitter. Beberapa neurotransmiter adalah serotonin dan dopamin.

2. Acai dapat tingkatkan tahap tenaga anda Acai berry digunakan oleh atlit terkenal seperti Venus Williams, kerana acai mempunyai banyak nutrisi, terutamanya banyak lipid yang bertanggungjawab untuk meningkatkan tahap tenaga anda. Inilah sebabnya Acai berry boleh digunakan setiap hari untuk meningkatkan tahap tenaga anda.

3. Acai berry dapat mengurangi kolesterol Acai mempunyai banyak EFA (Essential Fatty Acids). Asid ini mengekalkan kolesterol baik (HDL kolesterol) dan pada masa yang sama, itu akan menurunkan kadar kolesterol jahat (LDL kolesterol). Kedua-dua tindakan yang dilakukan oleh EFA, akan mengakibatkan jauh lebih baik sirkulasi darah dalam tubuh anda.

4. Acai boleh membantu anda menurunkan berat badan Jika anda sedang berusaha menurunkan berat badan, maka acai berry amatlah sesuai sekali untuk anda. Acai berry membantu menurunkan berat badan kerana acai berry akan melambatkan rasa lapar dan membantu mengawal nafsu makan. Ini karena acai berry memiliki indek glisemik yang rendah.

5. Acai berry dapat membantu mengurang stress anda Acai adalah pembantu yang hebat dalam pertempuran melawan stres! Terutamanya kerana acai mampu membetulkan tahap stres dalam badan dan kemudian memperbaikinya.

6. Acai Dapat Meningkatkan Kesihatan Seksual Anda Acai dikenali kerana mempunyai antioksidan dan anti-inflamasi yang boleh melawan kemandulan yang disebabkan oleh pencemaran udara, stres dan faktor yang berkaitan dengan radikal bebas.

7. Acai Boleh Melegakan Haid Bulanan Wanita Berita baik bagi wanita! Terutamanya yang mengalami kesakitan haid teruk pada setiap bulan! Acai sangat kaya dengan kalsium dan ia mampu meredakan kesakitan dari kembung dan kram.

8. Acai Dapat Membantu melawan Kerdut dimuka Acai Juice yang mempunyai kuantiti anthocyanin dan phytisterols yang tinggi dimana boleh melindungi kolagen (dan jaringan tisu lainnya) dan cara ini anda akan melambatkan kerdut yang lebih awal.

9. Minum acai Dapat Membuat Gigi Kukuh Kalsium diacai bukan hanya baik untuk meredakan kram dan kembung, tetapi juga membantu anda memiliki gigi yang lebih kuat, senyuman yang lebih putih dan juga mencegah gingivitis atau penyakit2 gusi. 10.

Acai dan Mata anda Jus acai membantu meningkatkan visi anda, mengurangkan komplikasi degenerasi makula pada penderita diabetes. Ini kerana vitamin C dan beta karotena yang ada diacai.

11. Acai Dapat Bantuan Warna Kulit anda Disebabkan acai mengandungi pitosterol, dengan meminum Acai berry anda akan dibantu mengurangkan kehausan bawah kulit anda di luar lapisan pelindung dan memperbaiki warna kulit anda.

12. Acai Boleh Melewatkan Ketuaan Acai berry boleh membantu memperlambat penuaan sebab acai mempunyai anti-oksidan yang kuat dan regenerative nitrisi sel ynag membantu untuk beroperasi secara optimum. Ini mungkin salah satu sebab yang paling penting untuk minum jus acai.

13. Acai Dapat Melindungi Saluran Darah Dengan meminum Acai berry anda akan melindungi arteri, kapilari, vena dan pembuluh darah. Hal ini mungkin karena anthocyanin yang ada diacai.

14. Acai Dapat Meningkatkan Daya Tahan dari Penyakit Disebabkan acai mempunyai banyak nutrisi, Acai berry membantu sistem kekebalan tubuh dan meningkatkan daya tahan tubuh anda untuk segala macam penyakit.

15. Acai Bolehkah Meningkatkan Tahap Lipid dan Glukosa Acai memiliki indeks Glisemik rendah yang meningkatkan tahap kedua duanya.

16. Acai Boleh Mengdetoksifikasi Dan Mencuci Tubuh Kita Acai telah digunakan untuk waktu yang lama sekarang untuk mendetoksifikasi tubuh manusia.

17. Acai Mampu Membantuan Masalah Ulser Disebabkan ia mengandungi antibakteria, acai mampu menghancurkan fungy, bahkan bakteria dan parasit yang mana menyebabkan masalah gastrik.

18. Acai Mungkin Mampu Mengurangi Risiko Penyakit Alzheimer Menurut sebuah pada tahun 2004, yang ditemui dalam Archives of Neurology, orang yang minum acai dapat mengurangkan risiko mengidap penyakit Alzheimer kerana acai mempunyai jumlah lebih besar vitamin E dan C.

19. Acai Adakah Penolong Besar Terhadap Osteoporosis Di sebabkan Acai mempunyai jumlah kalsium meningkat, osteoporosis yang buruk akan cuba menjauhi.

20. Acai Bolehkah Melawan BPH (pembesaran prostat) Acai adalah musuh ketat BPH (Benign Prostate Hyperplasia). BPH adalah pembesaran prostat.

21. Acai mampu membantu menghalang Retinopathy Bagi orang-orang yang menghidap diabetes Acai adalah berita gembira, kerana ianya membantu kapilari yang lemah yang boleh mengakibatkan retinopathy dan boleh menyebabkan kebutaan.

22. Acai Bolehkah Mencegah Beberapa Penyebab Dari Penyakit Jantung The acai juice mempunyai agen perlindungan jantung yang kuat iaitu antioksidan bernama polifenol. Produksi Nitric oksida dalam sel endotel ditingkatkan oleh anthocyanin. Oksida nitrik bertanggungjawab untuk relaksasi dan pembesaran dinding saluran darah dan ini bermakna tekanan rendah pada jantung. Lagi menarik, aliran darah anda akan meningkat dan akan menurun risiko penyumbatan saluran darah.

23. Sterols Dari acai Dapat Membantu Menurunkan Tekanan Darah anda Para sterol bertanggungjawab untuk banyak hal-hal yang baik bagi tubuh anda. Sterol merupakan komponen membran sel tanaman. Ianya digunakan dalam hal-hal yang berkaitan pengubatan dengan tekanan darah.

24. Acai Dapat Membantu melegakan simptom Asma Acai mampu meningkatkan gejala asma kerana mempunyai banyak vitamin C yang merupakan antioksidan yang sangat kuat. Vitamin C memiliki bahan anti-inflamasi yang membantu menghilangkan gejala asma.

25. Acai Dapat Bantuan Juga Lapangkan Gejala Dari Crohn’s Disease Acai mengandungi bahan anti-flamatori, ia mampu menghentikan malabsorpsi zat nutrisi yang penting bagi tubuh. Dengan cara ini, acai mencegah kerosakan pada dinding usus kecil anda.

26. Acai Mamput Membantu Menghilangkan Rasa Sakit Arthritis Sekali lagi, kemampuan anti-inflamasi acai boleh membantu menghilangkan rasa sakit disebabkan oleh arthritis.

27. Acai Dapat Membantu Mencegah Kerosakan Free-Radical di Sistem Kekebalan (immune) Pengoksidaan (radikal bebas) merupakan salah satu punca utama kelemahan kekebalan (disfungsi). Acai melawan ini dengan ketangguhan sistem kekebalan tubuh.

28. Acai Juga Bertindak Seperti Astringen Astringen adalah bahan yang tirus, kontrak, mengencangkan tisu seperti kulit kita. Astringen dimanfaatkan untuk menghentikan pendarahan dari luka kecil dan untuk diberikan kepada kulit yang segar, kesemutan.

29. Acai Dapat Memerangi Kanser Acai mencegah dan menurunkan risiko kanser. Acai melawan kanser payudara, kulit, perut, kanser paru-paru dengan meneutralkan radikal bebas sebelum mereka boleh merosakkan sel-sel.

30. Acai Bolehkah Mengatasi Acid Reflux! Antioksidan diacai mampu membantu melindungi dan memperbaiki kerongkong lebih rendah ketika ianya dirosak oleh asid Reflux disease (GERD). Acai juga mengurangkan keasidan isi perut ketika berlaku refluks. Ini kerana, acai mempunyai kesan supresi asid.

31. Acai Dapat Menguatkan Tubuh anda Acai lebih banyak protein dari telur ayam dan mampu membantu tubuh anda lebih kuat.

32. Acai Bolehkah Meningkatkan Kontraksi Otot Dan Regenerasi Acai mempunyai campuran mineral dan asid amino yang membolehkan membantu tindakan kontraksi otot dan regenerasi selepas aktiviti yang meletihkan.

33. Acai Bolehkah Meningkatkan Fungsi Sel-sel ‘Immune’ (kekebalan) Menurut kajian yang diterbitkan dalam International Journal of Sports Medicine, acai meningkatkan fungsi sel-sel kekebalan oleh limfosit memodulasi kekebalan tubuh dan mencegah penekanan. Ini semua disebabkan oleh beta-Sitosterol yang ada dari acai.

34. Acai BolehBerindak sebagai Anti-mutagenik Acai membantu dalam pencegahan kerosakan struktur DNA kita dan mengurangkan risiko yang mungkin ditimbulkan oleh mutagen.

35. Acai Dapat Melawan Virus Acai mengurangkan kekerapan penyakit berjangkit seperti virus, fungi atau jangkitan bakteria.

36. Acai Dapat Meningkatkan Penghadaman Acai serat makanan membantu usus besar kita dan saluran penghadaman.

37. Acai Dapat Memberikan anda Mental yang lebih Jelas Acai membantu kewaspadaan kita dan fungsi mental dengan lemak omega 3.

38. Acai Menggalakkan Kesihatan Keseluruhan.Dengan antioksidan kuat, acai membantu membangun dan menambahkan kembali tubuh kita.

39.Kesimpulanya Acai Dapat membantu dengan memberi perlindungan kepada seluruh tubuh



IKLAN JAWATAN KOSONG JURUTEKNIK KOMPUTER (GRED FT17)



Pemohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang
berkelayakan bagi mengisi kekosongan jawatan berikut di Lembaga Lebuhraya
Malaysia:-

1. (a) Jawatan : Juruteknik Komputer (FT17)

(b) Taraf Jawatan : Kontrak

(c) Kumpulan Perkhidmatan: Pelaksana

(d) Gred dan Jadual Gaji : FT17    RM 952.66 – RM 3,299.86

(e) Syarat Lantikan :-

Calon-calon bagi lantikan hendaklah memiliki kelayakan seperti
berikut:-

i) Warganegara Malaysia ;
ii) Berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan ;
iii) a) Sijil Pelajaran Malaysia serta lulus subjek elektrik atau elektronik atau teknologi maklumat pada peringkat peperiksaan tersebut atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannnya oleh kerajaan; atau xx
(Gaji permulaan pada RM 952.66)

b) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 2 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
(Gaji permulaan pada RM 1,010.77)

c) Sijil Pelajaran Malaysia serta Sijil Kemahiran Malaysia Tahap 3 dalam bidang berkaitan atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
(Gaji permulaan pada RM 1,068.89)

d) Sijil dalam bidang teknologi maklumat atau prosesan data yang diiktiraf oleh kerajaan daripada politeknikpoliteknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya; atau
(Gaji permulaan pada RM 1,243.24)

e) Sijil dalam bidang kejuruteraan elektronik (komputer) yang diiktiraf oleh kerajaan daripada politeknik-politeknik tempatan atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya.
(Gaji permulaan pada RM 1,417.59)

(vi) Lulus Bahasa Malaysia/Bahasa Melayu (termasuk lulus Ujian Lisan) pada peringkat Sijil Pelajaran Malaysia atau kelulusan yang diiktiraf setaraf dengannya oleh Kerajaan.

2. CARA MEMOHON

Permohonan hendaklah dibuat secara on-line melalui laman sesawang Lembaga Lebuhraya Malaysia di alamat http://ejawatan.llm.gov.my mulai 17.09.2013 (Selasa) hingga 30.09.2013 (Isnin).

3. TARIKH TUTUP PERMOHONAN

Tarikh tutup permohonan adalah pada 1.10.2013 (Selasa).

4. PERMOHONAN DITOLAK

Permohonan akan ditolak sekiranya:
i) Tidak lengkap;
ii) Tidak memenuhi syarat-syarat kelayakan yang ditetapkan dalam
iklan; dan
iii) Permohonan diterima pada atau selepas tarikh tutup permohonan.


p/s --> Good Luck pada yang apply... =)

Iklan Berbayar