Produk Terlaris Ogos..

July 30, 2013

.:: Kuih Raya tak jadi =( ::.

Salam 1 Malaysia..

Pejam celik pejam celik dah nak raya kita ni kan..kejap je rasa puasa tahun nie..lagi2 bila time puasa ni kita dalam pantang..lagi la rase kejap jer..hehe..tahun ni first time beraya bertiga..tahun lepas boleh berasa dgn status isteri orang tahun ni da boleh beraya as a mama..alhamdulillah..

Al-kisahm, minggu lepas amy rase cam nak sangat makan kuih raya..nak buat sendiri la konon..nak buat makan malam2 sambil tengok tv..tengok barang semua ada kat dapur..apa lagi, mula la operasi amy..hajat di hati buat biskut semperit atau ada orang panggil biskut bunga dahlia dan juga bunga cina..mane2 jelakan..huhu..

Amy siap uli semua then terap dalam bekas tuk di bakar..semangat bila tengok biskut da jadi..bila amy masuk je dalam oven tu then setup suhu n masa semua tiba2 semua lektrik rumah amy mati..ada wayar shock..oven rosak..uwaarghh  xleh nak bakar biskut nie..

Fahmi ajak amy pergi beli oven baru tp masa tu da putus angin..xde mud da nak buat..uwwaargghh kempunan..terpaksa beli je la lepas nie..


Ni la rupa biskut amy yg xsempat tuk di bakar.. =(

.::Bedak Arab Original Murah :: RM45.00 free pos ::.


Nak nampak berseri di pagi raya..?? jom dapatkan bedak arab.. hanya RM45.00..order di tutup mulai khamis ini sebab nak balik cuti beraya..harap maklum..

Stok Available:

Russet
Cherry
Cherry Pink
Orang Blush
Amber Rose

Harga :
RM 45.00 / piece
RM80.00 2 pieces

Berminat?? Boleh terus PM / Msg / Wechat / Whatsapp amy di talian 0139111693

p/s--> alhamdulillah..permintaan tinggi di bulan ramadhan untuk bedak arab ni..semoga customer semua berseri2 yer di pagi raya nanti..inshaa Allah.. 

July 29, 2013

.:: Dulu berdua sekarang bertiga :: alhamdulillah ::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar kawan2 semua..harap2 baik2 sajer yer..sekarang ni sibuk sangat..baru tau bila da jd mama ni nak jenguk blog pun kadang2 susah..time nak jenguk je baby panggil..adoiyai..time2 baby tido baru la boleh online kejap2..papepun bahagia sangat dengan kehadiran baby adam nie..syukur alhamdulillah...

Dulu berdua jer tuk posing depan kamera kat the mines nie...

Masa ni amy da preggy..masa tu usia kandungan baby adam ni baru je 3 bulan.. =)

Semalam pergi jejalan kat the mines..lepas tu hubby ajak ambik gambar dgn baby..amy apa lg.on je la..mmg suka bergambar ni..lg2 la dengan family..first gambar kami bertiga.. =)

 Sekarang da bertiga pose depan kamera.adam da 49 hari arini..alhamdulillah.. =)
mama + adam + papa = my family.. =)

July 22, 2013

.::New Arrival..!!! Telekung Lycra Berenda :: RM150.00 sahaja::.

Salam 1 Malaysia..

Kepada sesiapa yang tengah cari telekung raya..boleh la beli telekung lycra ni..
Harganya cuma RM150.00 sahaja.. stok terhad..1 warna 1 pasang sahaja..Grab It Now.. =)

Berminat??? Boleh PM amy 013-9111693 (call,sms, wechat, whatsapp)




 Pink - Sold Out
 Cream



Sold Out
Sold Out

July 18, 2013

.:: Jubah Mesir :: Cotton 100% :: Harga dari RM85.00 hingga RM95.00 sahaja :: Cepat sebelum kehabisan saiz anda =) ::.

Salam 1 Malaysia..

Saper yang tengah usha jubah dari Mesir boleh ke page amy.. 


Jubah yang diambil terus dari Mesir..sedara Amy akan balik Malaysia 22.7.2013 nie..so kepada saper2 yang berminat boleh la preorder sekarang..once dia dah balik terus akan pos..inshaa Allah..

Harga dari RM85.00 hingga RM95.00 sahaja..

Berikut antara contoh2 jubah yang available...














Saiz jubah ni saiz orang mesir..jd dia tak sama dengan ukuran kita orang Malaysia..so korang boleh la ukur mengikut saiz2 kat bawah yer.. =)

Saiz S
Bahu 15
Dada 19 ( bukan lilit )
Pinggang 40 ( lilit ) 
Labuh 58

Saiz M
Ukur Lilit Dada 43
ukuran dada 21.5 ( bukn lilit )
Bahu 17
Labuh Tangan 22
Ukur Lilit Pinggang 44
Ukur Lilit Punggung 46
Labuh Baju 58
Belahan Tepi Dibawah 5

Saiz L
Ukur Lilit Dada 45
ukuran dada 22.5( bukan lilit )
Bahu 17.5
Labuh Tangan 23
Ukur Lilit Punggung 47
Ukur Lilit Pinggang 45
Labuh Baju 58

Saiz XL
Ukur Lilit Dada 46
dada 23 ( bukn lilit )
Bahu 18
Labuh Tangan 24
Ukur Lilit Punggung 48
Ukur Lilit Pinggang 46
Labuh Baju 58

Saiz XXL
Bahu 18
Dada 24 ( bukan lilit )
dada 48 
Pinggang 48
Labuh 58 Saiz

XXXL 
Bahu 19
Dada 26 ( bukan lilit )
dada 52 
Pinggang 54 ( lilit )
Labuh 58
* sumer dlm Inch.

Sebarang Pertanyaan..
Sms/Call/Whatsapp/WeChat/BBM = 0139111693 (Amy)


July 16, 2013

.:: Ramadhan Special :: Bedak Arab & Bedak Syria :: Promosi Hebat ::.


Salam Ramadhan

Promosi :: Ramadhan Special...

Bedak Arab (Kokuryu Super Summer Cake) & Bedak Syria (Any Klaen)..


Ready Stok

Kokuryu Super Summer Cake

Russet 127
Cherry 89
Roshella 26
Cherry Pink 46
Orange Jade 40

Any Klaen ( Syria )

No 1 : 5
No 2 : 5
No 3 : 5
No 4 : 1
No 5 : 6
No 6 : 31
No 7 : 6
No 8 : 31

1pc RM45.00

20c RM80.00
lagi byk pc lg banyak diskaun...
Borong pun boleh...

stok terhad...

Sebarang Pertanyaan..
Sms/Call/Whatsapp/WeChat/BBM = 0139111693 (Amy)


July 15, 2013

.: Bedak Syria ( Any Klaen) :: RM45.00 (free postage) ::.

                                                                  Salam 1 Malaysia...

Ramai orang yang dah familiar dengan Bedak Arab kan.. Sekarang ni amy nak memperkenalkan Bedak Any Klaen atau dikenali dengan nama Bedak Syria..





Bedak ni pun asal dari Negara Timur Tengah..

Bedak Syria ini gabungan 3 dalam 1 iaitu Moisturizer, Foundation dan Bedak. 

Jimat bukan? 
kerana anda dapat ketiga-tiganya dalam 1 pek sahaja.

Bukankah ianya menjimatkan wang anda? 

Antara kelebihan Bedak Syria : 

100% halal dan suci
Boleh dibawa sembahyang
Sesuai untuk semua aktiviti dan keadaan sama ada ketika bersukan dan sebagainya.
Bedak Syria ini menjimatkan kerana boleh tahan sehingga 5 bulan lamanya mengikut penggunaan setiap individu.
Bedak yang boleh memutihkan wajah anda tanpa menghitamkan dan menggelapkan kulit anda
Ianya sesuai untuk sesiapa sahaja tidak kira berkulit cerah, gelap dan sebagainya. Ianya sesuai untuk semua kulit.
Boleh mengecutkan jerawat bagi yang muka berjerawat.
Membuatkan wajah anda kelihatan lebih menarik kerana ianya kemas dan sekata.
Badak Syria ini mengandungai vitamin E khas untuk kesihatan kulit anda serta mengekalkan keaslian wajah.
Masih kelihatan cantik walaupun ketika berpeluh.
Badak ini tidak melekit pada pakaian, tisu dan sebagainya kerana ianya terus meresap ke kulit.
Baunya wangi
Membuatkan wajah kelihatan neutral dan semulajadi tanpa kesan bedak yang ketara.
Mudah dibersihkan dengan air.
Mampu menyamarkan kesan-kesan jerawat dan jeragat.
Berat 41 gram.

Tone Warna yang ada seperti di bawah..


No 1 : Sesuai untuk tone kulit cerah
No 2 : Calme ( KSSC - Cherry Pink ) 
Sesuai untuk tone kulit cerah/putih
No 3 : Magicienne ( KSSC - Orange Jade agak sedikit gelap)
Sesuai Untuk tone kulit cerah
No 4 : Hardie ( KSSC - Roshella )
Sesuai untuk tone kulit sederhana cerah
No 5 : Beaute ( KSSC - Cherry Pink)
Sesuai untuk tone kulit cerah kemerahan
No 6 : Riche ( KSSC - Russet )
Sesuai untuk tone kulit sederhana cerah/sawo matang/tone natural
No 7 : Gentil ( KSSC - Cherry )
Sesuai untuk tone kulit cerah
No 8 : Princesse ( KSSC - Orange Blush )
Sesuai untuk tone kulit cerah/sederhana cerah/sawo matang


Sebarang Pertanyaan..
Sms/Call/Whatsapp/WeChat/BBM = 0139111693 (Amy)

Harga :: RM45.00 sahaja...

Beli borong boleh PM amy..(min 10 pc)

July 13, 2013

.:: Breastpump Snow Bear :: Ayat Al-Quran memperbanyakkan susu ibu ::.

Salam 1 Malaysia..

First, amy nak ucap ribuan terima kasih yg mendoakan amy dan baby adam dan juga bagi kata2 semangat tuk amy bersalin secara czer aritu..walaupun kite sekadar kawan di alam maya tp korang semua tetap prihatin..tq so much..

Alhamdulillah, amy selamat melahirkan baby boy sebulan yg lepas..iaitu 11.06.2013..tarikh amy bersalin sama dengan tarikh pertunangan amy dgn fahmi..tak pilih pun tarikh tuk dibedah tp lepas bersalin baru ingat date tu.. =)

Amy nak share 2 benda hari ni. 
1. Doa untuk perbanyakkan susu ibu
2. Breastpump

Doa untuk perbanyakkan susu ibu..

Jom para2 ibu kita amalkan doa ni..moga2 susu kita sentiasa cukup untuk anak-anak kita..inshaa Allah..
 
Maksudnya:
Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman: "Pukullah batu itu dengan tongkatmu". Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air sesungguhnya tiap-tiap satu puak (diantara mereka) telah mengetahui tempat minumnya (masing-masing). Dan Kami berfirman "Makan dan minumlah rezeki (yang diberikan) Allah, dan janganlah kamu berkeliaran di muka bumi dengan berbuat kerosakan.


 BREASTPUMP

Breastpump yg ramai giler orang pakai sekarang nie..rata-rata testimoni amy baca semua berpuas hati dgn pump nie..so mommies semua leh la cuba..harganya rm199 (breastpump+cooler bag)..harga mampu milik orang kate..guna pun senang..breast pun tak sakit..boleh guna elektrik dan juga bateri..so senang la kalau nak pump dlm kreta ke (malam boleh la..hehe)..kawan2 amy ramai yg guna yg ni tu amy pun try..


Last, nak selitkan 1 gambar Adam yang da sebulan... =)

Muhammad Izz Adam bin Mohd Fahmi Hijazi

sayang anak mama.. =)

July 11, 2013

.:: BEDAK SEJUK TANAKA 110G (LEMON) :: HARGA TERHEBAT ::.

Salam 1 Malaysia..
 

Ramadhan dah menjelma..lepas ni muncul pulak hari raya..mesti semua berlumba2 nak cantik kan..so korang nak cantik persis Nora Danish tak??
 


 
Kalau nak,
 Cubalah Bedak Sejuk Tanaka.


Bedak sejuk Tanaka diperbuat daripada kayu tanaka yg sangat berkesan untuk:

- Kecutkan jerawat
- Haluskan kulit
- Cerahkan kulit
- Hilangkan jeragat
- Lembutkan kulit
- Menyejukkan dan mengurangkan minyak di kulit muka
- Pelindung cahaya matahari
- Selesaikan masalah kulit bukan sahaja di muka tapi boleh digunakan satu badan
- Boleh dijadikan sebagai bedak sejuk dan foundation

Bedak ni bau lemon..sejuk je rase bile pakai..kalo cuci muka rase licin je pastu..daki2 pun blh tanggal time kita gosok nk cuci muka..mmg best!! Boleh pakai waktu siang sebagai foundation atau waktu malam sebagai bedak sejuk.

Cara Guna:
Untuk jadikan sebagai foundation cuma sapukan bedak tate rata2 ke muka guna tangan atau span muka.
Untuk jadikan sebagai bedak sejuk cuma basahkan tangan atau campurkan bedak tate dgn ari dan sapu kan ke muka. Lps 30 min boleh cuci atau nk pakai sepanjang mlm pun blh...blh cakap2 time sapu..muka x kedut mcm pakai masker..

Boleh digunakan untuk semua jenis kulit berjerawat, sensitif, normal dan sebagainya. Sesuai untuk lelaki dan wanita...dewasa dan kanak-kanak.

BEDAK TANAKA 110G (LEMON) READY STOK OK!!

HARGA:

RETAILS
1PCS = RM25 (POSTAGE SM RM6, SS RM8)
3PCS = RM70 (FREE POS SELURUH MALYSIA)

BORONG:

50PCS = RM 14 (FREE POS SELURUH MALYSIA)
100PCS = RM11/PCS (FREE POS SELURUH MALYSIA)


Sy xde jual Bedak Tanaka 40g ya..hanya 110 g...knp??
sebab....

beza harga 40g dan 110 g amatlah tipis tapi beza berat hampir 3x ganda!!!
sooooo...sangatlah x berbaloi beli yg 40g!!
alang2 baek ambek yg 110 terus ok!

lebih jimat!!
lebih murah!!
lebih berbaloi2!!

Sebarang Pertanyaan..
Sms/Call/Whatsapp/WeChat/BBM = 0139111693 (Amy)
 

July 1, 2013

.:: My Baby ::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy nak memperkenalkan anak amy&fahmi..hari ni da masuk 21 hari..alhamdulillah..syukur dgn anugerah-Mu ya Allah..

Muhammad Izz Adam bin Mohd Fahmi Hijazi
Czer @ Hospital Sultanah Nur Zahirah Terengganu 
11.06.2013 @ 8.45pagi :: 3.2 kg..


 Hari pertama
 Hari ke 2
Hari ke 8

Harini..hari ke 21...

...syg anak mama n papa nie..
Alhamdulillah..

Iklan Berbayar