Produk Terlaris Ogos..

January 31, 2013

.::Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 :: ABPBH 2012::.


 Salam 1 Malaysia...

Seperti yang kite maklum Anugreah Bintang Popular Berita Harian 2012 (ABPBH 2012) akan berlangsung pada 7 April 2013 ni..ada 2 bulan lebih je lagi untuk kiter undi artis kesayangan kiter..chewaah poyo je kan..da xde keje..hehe...

Bulan ni amy ditugaskan untuk membaca dan mencari artikel serta memotong keratan akhbar berkaitan lebuhraya, jadi hari2 la amy kena baca surat khabar..bukan setakat akhbar Berita Harian je tapi semua akhbar termasuk Harian Metro, Utusan Malaysia, New Straits Times, The Sun, The Star, Kosmo dan Sinar Harian..nasibla paper india n cina xyah baca..kalau tak juling mato den..=)

Memandangkan hari2 kena baca akhbar tu kan, amy pun kutip la borang2 percalonan tu untuk diundi..first time nie main undi2 ni..nak harap beli akhbar kat luar nak undi dorang takde maknanya so da menda free ni cuba2 lah..manelah tau kut2 ada rezekikan..tak dapat Barangan Kemas Habib pun dapat Nissan Almera sebijik jadi la..hehe..

Yang amy tanda warna tu adalah calon yg amy undi..
Calon-calonnya adalah.......

ARTIS BARU LELAKI POPULAR
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

ARTIS BARU WANITA POPULAR
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

ARTIS KOMEDI WANITA POPULAR
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Noorkhiriah
5. Sharifah Shahira

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palarae
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

PELAKON FILEM WANITA POPULAR
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Nora Danish
5. Yana Samsudin

PELAKON TV LELAKI POPULAR
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As’ari

PELAKON TV WANITA POPULAR
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4. Neelofa
5. Siti Saleha

PENGACARA TV LELAKI POPULAR
1. AC Mizal
2. Awal Ashaari
3. Aznil Nawawi
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

PENGACARA TV WANITA POPULAR
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR
1. AG
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Johan
5. Nabil

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR
1. Abby Fana
2. DJ Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura

PENYANYI LELAKI POPULAR
1. Aizat Amdan
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz Suip
5. Hazama

PENYANYI WANITA POPULAR
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna


 Bintang Paling Popular 2012 adalah ....... 

Zizan Razak
Of cos la vote utk org kiter...kalu ustaz Azhar Idrus masuk calon comfirm amy undi die..hehe
Senyum Sokmo.. =)

p/s--> Gud luck pada semua calon2 yer.. =)

January 30, 2013

.::Besday My little Prince & Princess::.

Salam 1 Malaysia...

Apa khabar semua..amy baru je masuk kerja arini..baru balik kampung..cuti sempena thaipusam..maulidur rasul xdapat nak balik disebabkan hubby xleh cuti....Jumaat malam terus gerak balik ganu lpastu isnin petang baru bertolak ke KL..

Masa amy balik kampung baru ni, family amy ada celebrate besday anak2 buah amy nie..besday mat eddy pasha yg ke 2 tahun dengan besday effa yang ke 5 tahun...sepatutnya malam tu celebrate besday si adik je tp memandangkan kakaknyer si adryana faliesha ni nak sambut besday die jugak so terpaksa la celebrate 22 skali..padahal besday effa bulan 7 ni..tp xpela..kalau tak layan nati merajuk lak anak cikmie ni..last skali sambut la untuk kedua2 skali anak2 chekmie nie..jimat pun jimat jadinya..apa yg penting anak2 happy.. =)

 Besday  boy..Mohd Eddy Pasha

Besday Girl..Nur Adryanan Faliesha..


Besday girl n besday boy ..             

Si kakak suka bergambar..si adik asyik lari jer.. =)
 
Masa ni celebrate kat umah tokma dorang..rumah nenek sebelah sana..eddy n effa bersama dgn ibu dorang =)

p/s--> walaupun baru jumpa dgn diorang tp da start rindu balik da..teringat gelagak dorg..ni baru berjauhan dgn anak buah..kalau dgn anak sendiri nati xtau la camne..=(

January 25, 2013

.::Alhamdulillah dapat BE ke-3 & ke-4 untuk tahun 2013::.

 Salam 1 Malaysia..Salam Jumaat..salam Maulidur Rasul..

Apa khabar semua..harap baik2 sajer yer..Malam ni amy dgn fahmi balik Tganu..doakan perjalanan kami selamat yer..Actually amy nak ucapkan thanks pada Incik Nuffnang sebab sudi bagi BE lagi kat blog amy nie..walaupun update jarang2 jer dorang tak segan silu nak bagi lagi..Alhamdulillah..tenkiu Allah..rezeki baby kut..=)

BE yang ketiga amy dapat adalah dari U-Mobile..

U-Mobile ni ada sediakan contest..dapat Blackberry tu..sape nak leh la join yer.. Klik Sini..




BE yang keempat amy dapat adalah dari Popular Jan 2013..
 Popular ni adalah salah 1 Book Store kat Malaysia nie..kalau nak tau lebih lanjut boleh la like fanpage dorang ni di Popular Malaysia..

p/s--> malam ni balik kg..3 hari da boleh bukak blog n facebook..kalau dulu pakai broadband leh la bawak ke hulur ke hilir tp sekarang ni unifi terpaksa tinggal kat umah la...huhu =(

January 24, 2013

.::Jom Berselawat :: Salam Maulidur Rasul::.


Tiada harapan selain Allah,

Tiada idola selain Nabi Muhammad s.a.w,
Tiada kata seindah Quran,
Tiada jalan selurus Sunnah,
Tiada perjuangan selain Islam...



SELAMAT MENYAMBUT MAULIDUL RASUL..
MARILAH KITA SAMA2 BERSELAWAT KEATAS JUNJUNGAN BESAR NABI MUHAMMAD S.A.W



صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi

يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Nabi salam atasmu
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai Rasul, salam atasmu
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ Wahai kekasih, salam atasmu
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ Selawat Allah ke atasmu

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا Bulan purnama menyinari kita
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ Hilang segala cahaya
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا Indah menawan tak pernah dilihat
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ Wajah gembira sepanjang hayat

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ Kaulah matahari, kaulah bulan
نْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ Kaulah cahaya mengatasi cahaya
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي Kaulah rahsia hidup mulia
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ Kaulah menyuluhi jiwa

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد Wahai kekasihku, ya Muhammad
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ Wahai pendamping indah sejagat
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ Wahai Nabi dijulang dipuja
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ Wahai imam 2 kiblat

مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد Bahagialah orang memandang wajahmu
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ Wahai penghulu keturunan mulia
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد Kolam airmu sejuk jernih
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ Kunjungi kami pada hari akhirat

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ Sepanjang malam unta berjalan
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ Tiada berhenti rindukanmu
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ Engkau dipayungi awan putih
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ Dan Malaikat sama berselawat

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى Allah mengetahui rahsia sulit
سْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ Dialah menyahut semua seruan
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا Wahai Tuhan Rahmatilah kami
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ Dengan segala amalan soleh

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد Selawat Allah ke atas Muhammad
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ Sebanyak baris kertas ditulis
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد Ahmad Muhammad petunjuk jalan
صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ Empunya wajah berseri menawan

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد Selawat Allah ke atas Muhammad
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ Selawat salam dipohon lagi

January 18, 2013

.::Tempahan di buka :: Fruit Tart from Foodies@Terengganu::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy nak promote Fruit Tart yang kawan amy ni buat..dulu amy ada buat entry yg pasal die buat apam tu kat sini..ORDER APAM POLKADOT..

Syukur Alhamdulillah, melalui entry tu dapat banyak order sebabnya apam kawan amy ni memang sedap..bukan nak puji tapi betul memang sedap dan murah sb tu amy berani promote kat orang..lagi satu bukan apa..nanti bila orang order tak sedap tak pasal2 kite pun dapat nama buruk sekali..huhu..

Untuk produk terbaru ni, amy nak promote Fruit Tart..
Untuk yang ingin mencuba fruit tart  leh la call kawan amy  ni yer..

YUNIE DI TALIAN 012-9601641
Ini adalah hasil tangan daripada yunie..apa tunggu lagi..boleh la order sekarang yer.. =)



Harga di datangkan dlm bentuk set..
1set 32pcs bersamaan RM40.00
Utk blueberry n kiwi cheese tart 1set rm 25
Strawberry cheese tart mahal sikitlah..hehe sbb foodies letak strawberry fresh kt atas.. 1set 25pcs rm35
( Area Terengganu sahaja yer..hehe

 cara pembungkusan ikut selera pelanggan..

Apa tunggu lagi..order sekarang..=)
YUNIE DI TALIAN 012-9601641
Kalau sesape nak tengok banyak lagi gambar leh la like fanpage Foodies ni yer..

p/s--> Tengok je pun da nampak sedapkan..Cuba jangan tak cuba yer.. =)

January 16, 2013

.::Kereta Kena Curik::.

Salam 1 Malaysia.

Harini amy nak share something..kejadian tu berlaku pada hari sabtu baru-baru ni..kereta storm milik father in law amy kena curik..kejadian tu berlaku kat depan umah jer dalam kul 2 pagi...tengah orang duk sedap2 tidur dorang sibuk berkerja..huhu..

Sekarang ni masih lagi takde khabar berita..tak tau la ada kat mane..huhu..harap2 rezeki masih ada lagi..susahnyer kalau takde kereta tu sebabnya dengan kereta tu la mertua amy cari rezeki..huhu..doa2kan harap2 jumpa yer..

Lokasi pencurik tu bawak lari dari rumah mertua amy di setiu menghala ke besut n mungkin ke kelantan..
So pade sesiapa yang ternampak kereta tersebut boleh la hubungi balai polis berhampiran yer..

Model :: Mitshubishi Storm
No Plat :: WKX 1250
Warna :: Kuning..

gambar incik google..

p/s--> sempat jugak merasa drive kreta ni skali.huhu =(

January 15, 2013

.::Genap 1 tahun di LLM::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua..semoga sihat semua yer..harini 15 januari 2013 genap 1 tahun amy berkhidmat di Lembaga Lebuhraya Malaysia..Alhamdulillah kontrak amy disambung lagi..bermakna rezeki masih lagi di sini..Syukur Alhamdulillah..=)

Minggu lepas amy pergi interview untuk dapat jawatan tetap kat LLM ni..result pun tak keluar lagi..harap2 adala rezeki anak.bukan pe sekarang ni susah dapat kerja..kalau apply keje lain pergi interview..duit lagi..nak2 kalau dapat spa n spp..nak balik kampung lg tiket bas dah RM100 lepastu result die Gagal..huhu..harap2 satu hari nanti dapatla jawatan tetap kat sini..In Shaa Allah...


p/s--> "Berkhidmat Untuk Negara" =)


January 11, 2013

.::Check up 4 bulan ::.

Salam 1 Malaysia..

Semalam amy pergi checkup lagi..cam  biasa kat gov la..klinik kesihatan ibu dan anak salak salatan..amy mintak appointment kul 2 petang..senang ambik petang sebab nati da siap terus balik umah..kerje separuh hari jer..hehe..

Macam biasa pergi je terus ambik nombor then duduk atas kerusi..tak lama kemudian budak praktikal panggil..nak timbang berat..dengan cek jantung..berat amy da naik 1 kg..da jd 57 kg dah..hehe..suke2..sebelum ni asal g checkup je turun..huhu..

Mula2 student tu taknak cek hb amy sb dia kate bulan lepas da ambik tpamy suruh cek jugak nak tau berapa..budak tu pun cek n keputusannyer HB amy da mula turun..kalau dulu hb amy 12.2 sekarang da turun pada 11.6..tp alhamdulillah still normal lg.. =)

Settle dgn budak praktikal duduk atas kerusi lagi..tunggu no giliran tuk jumpa dengan nurse...first masuk bilik nurse tu dia suruh baring..dia nak cek jantung baby katenya..lama jugak la dia scan perut amy nak cari jantung tu..pusing2 n tekan2 akhirnya jumpa la..dia tunjuk kat amy ada degupan n lambang love keluar dari alat tu then dengar degupan jantung baby dekat alat ni..wah teruja jap..hehe..
Gambar incik google..camni la dia cek semalam..

Nurse pun duk beri nasihat2 yg da tertulis dalam buku pink tu..nurse ada tanya amy nak minum air gula sekali ke 2 kali? amy kate skali cukup la..xsanggup banyak kali..lepastu nurse tu cakap nati baby da gerak kena cucuk 2 kali kat bahu..huhu..terpaksa rela la jawabnyer supaya anak amy ni sihat2 sentiasa..doakan anak amy sihat2 yer.. =)

p/s-->Next appointment 7.2.2013

January 9, 2013

.::Sunway Education Group::.

Salam 1 Malaysia..

BE kedua yang running kat blog amy sekarang ni adalah Sunway Education Group..sekali lagi tenkiu pada Incik Nuffnang kerana bg BE nie.. =)


Kepada remaja2 di luar sana yang masih tercari2 tempat nak sambung belajar leh la try usha2 kat sini.. KLIK SINI..

Tengok..banyak die punya cawangan..so pe tunggu lagi..usha skarang yer.. =)

p/s--> eh kalau tak silap neelofa n ixara aisyah belajar kat sini tp xtau la tu..hehe

.::DIGI STORE ONLINE::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy nak promote BE pertama amy selepas earnings aritu dah cash out..Alhamdulillah cek da clear..duit da masuk dlm bank da..hehe..sekali lagi Tenkiu Incik Nuffnang..

BE yang tengah running sekarang ni ada 2..salah satunye adalah dari DIGI..bila ada BE ni cepatlah earnings kite naik..setakat ni untuk digi ni da dapat RM5 lebih..moga cepat2 naik leh cash out lagi..hehe..papepun syukur Alhamdulillah..

 
 So pada sape2 yang nak tau lebih lanjut pasal digi ni boleh la ke website dia..KLIK SINI..macam2 ada kat website digi tu..korang nak beli handphone ke apa ke semua ada kat situ..juz klik n enjoy.. =)

p/s--> digi bersamamu =)

January 8, 2013

.::Tanda2 Dapat Baby Boy or Baby Girl::

Salam 1 Malaysia..
 
Tadi amy duk godek2 google kononnya nak tengok la kan tanda2 baby amy ni boboy ke gigurl..amy pun terjumpa la tanda2 nie..xtau la betul ke tak..sekadar suka2 jer..
 
Jantina baby amy tak leh nak detect lagi sebab baru je 4 bulan lebih..next month mukin da boleh tau kut..disebabkan tak sabar nak tau baby amy ni boboy ke gigurl tu yg duk research menda alah nie..hehe..
 
Kawan2 yang tgh preggy tu boleh la tgk korang punya banyak ada yg mane..amy da cuba da..hehe..
 
 
Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala
Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan
  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur
     
    Kalau ikutkan tanda2 ni lebih kepada baby girl..tp wallahualam..tunggu da lihat je..apa yang penting baby kat dalam ni sihat2 jer.doakan amy yer. =)


January 7, 2013

.::Jom layan Persembahan Penutup AJL27::.

Sape tengok AJL27? rata2 orang yang tengok semua berpuas hati dengan persembahan penutup AJL27..4 orang pemain gitar yg memang power sangat n 4 orang otai rock kiter..memang betul2 hebat n rase macam kat konsert jer..Kalau dipertandingkan persembahan dorang tu rasenya dorang yg menang kut..hehe..

Lagu2 lama tetap bergema dalam kepala ni kan..lagu sekarang ni da tak boleh lawan..kalau hit pun masa kejap tu jer..bila keluar lagu baru lagu tu terus senyap...tapi lagu otai2 kiter ni sampai ke sekarang tak puas dengar..orang tua kate apa ek, tak lapuk dek zaman..hehe..

So sekarang jom kite enjoy dengan persembahan penutup AJL27..
Rock Never Die..

p/s--> lagu2 pilihan time karaoke dgn incik hubby zaman dulu2 .. =)

.::Cek ke-4 dari Nuffnang..tenkiu Nuffnang..::.

Salam 1 Malaysia..

Lama xupdate blog..hehe..semalam sape tengok juara lagu? apa korang rase? best tak? ajl kali ni menarik kan..lagi menarik bila otai2 4 orang tu keluar..memang gempak habis..hidup rock kapak..tetiba..hehe..

Ok hari ni amy nk ucapkan thanks banyak2 pada Incik Nuffnang sebab bagi cek yg ke 4 nie..ye memang tak banyak mcam korang n blogger2 lain tp syukur sgt2..walaupun sikit tp rase cam happy sangat duit hasil dari blog nie..thanks jgk pada kawan2 yg sudi singgah blog amy..

Ok, yang ni adalah payment history amy sepanjang amy blogging..start 2010 sampai skarang ni la hasilnyer..alhamdulillah syukur sangat2..main facebook langsung xdaspat hasilkan..baik blogging..hehe.... =) 
 
Sekarang ni ada 2 BE tengah running..bila ada BE cepatlah earning naik..kalau harap earning mingguan lambat sikit..huhu..papepun thanks Incik nuffnang n tenkiu Allah atas rezeki ini.. Alhamdulillah =)

p/s--> Incik Churp2 bila nk sampai cek ni..xsaba menunggu.. =)

Iklan Berbayar