Produk Terlaris..

June 7, 2013

.::Czer @ HKL 13.06.2013 ::.

Salam 1 Malaysia..

Seperti yang amy pernah cerita sebelum ni yang baby amy songsang..hari sabtu sebelum tu amy cek kat swasta..kemudian, 4.6.2013 amy ada appointment dengan klinik kesihatan ibu dan anak..kul 3 amy punya appointment..4 hb bersamaan hari selasa..amy pun pergi la checkup..checkup aritu jumpa dengan doktor..kalau checkup dgn gov mcm tu la kan..first pregnant n last pregnant je blh jumpa doktor..appointment lain semua dgn nurse jer..

Doktor tu juz cek mata, tanya ok ke tak, cek jantung baby..tu jer..amy pun cakap la yang amy pergi scan sabtu tu baby amy songsang..kepala kat atas..lepas tu doktor tu pun cek perut..dia kate kepala baby dah engage da..da ke bawah n masuk sarung dah..harap sangat die scan tp tak scan pun n die kate comfirm da masuk bawah..

Amy tak puas hati..balik dari checkup klinik kesihatanamy pergi balik klinik swasta yang amy checkup sabtu aritu..amy cakap amy baru je balik checkup kat klinik kesihatan, lepas tu doktor kate baby tak songsang..baby dah engage..doktor tu pun ajak scan lagi skali..memang betul kepala still kat atas lagi..memang songsang..masa tu rase cam bengang je dengan doktor gov tu..apa salahnya lau scan masa cek tu..huhu..

Last, doktor swasta tu buat surat tuk amy refer ke HKL..dia kate da 38w ni bahaya lau songsang..huhu..rabu tu terus amy n fahmi g refer kat HKL..dari pagi pergi sampai ke petang duk settlekan kat HKL..

Pagi tu pergi kat wat bersalin tanya camne kalau baby songsang, dia mintak surat lepas tu amy bg yg surat swasta..dia tak terima..dia kate kena surat dri klinik gov..cmne klinik gov nak bagi surat sedangkan doktor dorang kate tak songsang..lepas tu nurse tu ajar amy pergi kat pusat rawatan pesakit luar kat HKL tu..bgtau masalah ni dan mintak surat dgn doktor kat situ..

Amy pun pergi la sana..kat dalam tu ada 2 orang doktor..amy masuk amy pun crita la kat doktor2 tu..doktor2 tu pun pelik nape doktor kat KK tu tak scan..sepatutnya kena scan..menda tu da jadi perkara wajib katenya doktor 2 orang tu..doktor 2 orang tu pun duk rase perut amy n memang dorang kate xde kepala kat bawah..dia pun buat surat n mintak amy ke bahagian pakar puan..

Dalam kul 2 amy pun pergi la sana..pergi jumpa nurse td..nurse td pun mintak amy ke bilik scan..untuk comfirmkan songsang ke tak..sebab dia tak puas hati tengok buku pink tu doktor tulis dah masuk bawah da..scan punya scan terbuktilah baby amy songsang..dia pun mintak amy tunggu kejap tuk bukak fail..

Lepas tu amy jumpa lak dgn sorang doktor ni, doktor cina..baru jadi doktor kut sb mcm banyak kelam kabut sikit die nie..lepas duk cek2 buku pink tu dia pun rase perut amy..memang die kate kepala kat atas..dia pun mintak amy jumpa bos die..pakar kut..xpasti la tp yang pasti india..

Jumpa je doktor india tu, dia tak puas hati lagi..dia ajak scan lg skali..amy pun cakap la kat die yang td da scan..dia kate xpe dia nk scan sendiri..dia pun cakap la mmg baby songsang..dan amy ada 2 pilihan samada nak pusingkan baby or nak czer..

Amy tanya ada risiko ke kalau pusing, dia kate risiko pada baby..kalau czer risiko pasa ibu..amy pun pilih czer jer..taknak ambik risiko untuk baby..huhu..lepas dah buat keputusan tu, doktor cina td pun book la tarikh untuk amy czer..tarikh terawal yang ada kat HKL hari khamis depan..13.6.2013..

Doakan moga2 semua dipermudahkan yer kawan2..=(



11 Orang Pengomen Tegar..:

  1. semoga dipermudahkan urusan.. amin.
    saya dulu lahir songsang. =)

    ReplyDelete
  2. salam amy...

    akak doakan moga segala urusan amy dipermudahkan ye..

    ReplyDelete
  3. insya Allah dipermudahkan, jgn risau doktor kiter skrg ni dah ramai yg oakar..akak pun dah 2 kali c-zer..yg no.3 ni pun akan di c-zer tgh bln 7 ni :)

    ReplyDelete
  4. xpe jugak amy dh ada tarikh.rara dulu.baby mmg songsang.pas tu masa tu dh week 38.doc KK x scan scan pon perut ni.sampai dh 38w,balik ipoh.doc sana scan.trus g hospital besar.esokkanya bersalin.huh,tragik kan.

    ReplyDelete
  5. kenape klinik kat kk tu x scan..bkn patot kena scan ke...ape la..ni yg makcik marah ni..huhu...
    pape pun semoga dipermudahkan...amin..

    my kezen ckp pusing kan baby tu sakit...and masa kt wad dulu pun ade patient tu wat pusing kan baby..dia pun ckp sakit..

    ReplyDelete
  6. Amy sayang..jgn takot k....demi baby ..doakan yang baik-baik...banyak2 berselawat....tenangkan diri...good luck my dear Friends :)

    ReplyDelete
  7. Semoga dipermudahkan segala urusan & semoga Amy dan baby selamat.. Insha Allah..

    ReplyDelete
  8. xpelah amy... moga amy dan baby sihat even czer pon :) jijah doakan semuanya selamat yer..

    ReplyDelete
  9. Hai..
    Salam kenal.. =)

    Jangan lupa follow sy balik ye..
    Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
    Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
    Nak tempah KRAF FELT pn blh..
    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar