Produk Terlaris Ogos..

May 10, 2013

.::34 minggu dah berlalu..bertahan untuk 6 minggu lagi..In Shaa Allah::.

Salam 1 Malaysia..

Lama giler rasenya blog tak berupdate..sekarang ni sangat2 tak larat..dekat2 dah nak bersalin ni letih die lain macam sikit..tangan kaki dah mula sembab2..dah kebas2..nak genggam pun sakit..hmm..

Balik kerja sekarang ni terus tidur..bangun solat then pergi makan dengan hubby..balik rehat2 then tidur balik kalau tak tidur pun duk baring jer..tu la rutin harian amy sekarang nie..tang masak memang dah sebulan kut dapur tu tak berasap..teringin nak makan masakan sendiri tapi sb tak larat tuk berdiri lama tu terpaksa batalkan hasrat masak sendiri..hari2 makan kat luar..kadang2 kesian kat hubby..balik kerja penat2 terpaksa temankan amy makan kat luar..alhamdulillah nasib baik dia faham..tenkiu syg..

Tidur pun asyik terganggu jer sekarang ni..nak pusing kiri sakit nak pusing kanan sakit..nak tidur terlentang lagi la sakit..dah letak bantal pun still sakit..nak2 time baby ni mengeras..aduh sakit teramat..tp rase bahagia bila usap2 perut tetiba rase cam kita pegang something..kadang rase tajam2 kadang rase bulat2..mungkin siku, kaki n kepala dia kut..bila bangun tidur pagi je kaki dah sakit2..nak jalan nak pijak lantai pun rasa sakit..terpaksa jalan senget2 tuk ke bilik air..huhu..

Due amy bulan depan..20.6..ada 6 minggu je lagi..xtau la macam  mane nak mengharungi 6 minggu tu..sekarang ni pun dah tak larat sangat2.minggu lepas amy g rumah bidan mintak die rase perut..bidan tu kate dah nak bersalin da..lagi 2 minggu bersalin la..kalau ikut kate bidan tu maknanya amy akan bersalin minggu depan..dalam 20.5..kalau la betul jangkaan bidan tu bermakna tak lama lg la amy bersalin..mungkin boleh jadi jugak tekaan bidan tu betul sb kalau ikut date period amy, amy punya due 22.5 doktor bagi first aritu..lepas scan terus jadi 20.6..lari sebulan dari tarikh asal..so sekarang ni dah kena berjaga2la..hanya Allah yg tau bila baby ni akan keluar..doakan amy yer..=)

Haritu amy pergi scan baby amy kat klinik fauziah ampang, amy scan minggu lepas sebelum balik mengundi..masa amy scan ni dah 33 weeks..baby xberapa nampak sangat da sb dia da penuh ruang..tempoh terbaik tuk scan baby masa umur dia 28 weeks..awal2 taknak buat bila dah besar baru terhegeh2 nak buat..tp alhamdulillah nampakla jugak buah hati kami nie walaupun tak berapa clear..

Bila tengok je gambar n video baby amy ni rase tak percaya jer..subhanallah, kuasa Allah sungguh hebat..juz pk nk deliver cepat2 nak peluk cium die..syg sgt baby boy mama n papa nie.. =)

-بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

"Ya Allah, peliharalah anakku selama ia berada di dalam perutku dan sihatkanlah dia, E
ngkaulah yang menyembuhkan tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu, penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah, rupakanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik dan tetapkanlah ke dalam hatinya iman kepadaMu dan kepada rasulMu.

Ya Allah, keluarkanlah dia dari perutku dengan mudahdan selamat.

Ya Allah, jadikanlah dia sihat yang sempurna dan berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah, panjangkanlah umurnya sihatkanlah badannya dan baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya, baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan Hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam"

. اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

11 Orang Pengomen Tegar..:

  1. ehehe..tak sabar kan kak..hooho..
    moga semuanya berjalan lancar.. ^^

    ReplyDelete
  2. semoga amy sihat selalu dan selamat lahirkan baby o.k ....take care

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah dah 34minggu dah amy..xlama je lagi..mesti amy tak sabar2 nak tgk baby kan..bestnya.. hope lepas 36minggu amy bersalin lah..takut sebelum 36minggu prematured pulak..

    InsyaAllah jijah doakan semoga semuanya di permudahkan..

    ReplyDelete
  4. Tak lama dah tu Amy.. Semoga dipermudahkan segalanya.. =)

    ReplyDelete
  5. salam amy...wah tak sabar rasanya nak tunggu baby amy nih...

    moga dipermudahkan segala urusan ye

    ReplyDelete
  6. as-salam amyy..
    jaga diri baik2 ye.. in shaa ALLAH semoga dipermudahkan segalanya..aamiin :)

    ciksu pulak yg xciteed ni

    ReplyDelete
  7. wah tak lama lagi...semoga semua lancar sis

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    ReplyDelete
  8. nice day:)
    saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
    yang saya kemarin..


    bagi-bagi motivasi yaa.. :)


    http://wisataoutboundmalang.com/

    ReplyDelete
  9. wah tidak lama lagi dapat timang anak!!

    - Admins blog 3 dalam 1
    http://blog3dalam1.blogspot.com/

    - Facebook fan page
    https://www.facebook.com/MingHuiRaingerzAwesomeCollections

    - Ping blog artikel @ Facebook
    https://www.facebook.com/groups/kakipingdotcom/

    ReplyDelete
  10. alhamdulillahhh

    x lama dah tuu


    akk lak x sabar ekkee ;)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar