Produk Terlaris Ogos..

April 3, 2013

.:: Camera Digital Canon Ixus 125 hs::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua?? Harap baik2 saje yer...amy nak mintak pendapat nie..agak2 kamera canon ixus ni ok tak? aritu pergi Jaya Jusco Maluri, tengah2 shoping barang baby tiba2 tersinggah kat kedai kamera..terjatuh hati dengan canon nie..dah lama sebenarnya nak beli kamera..yang amy punya dulu dah rosak..so sekarang susah sangat nak ambik gambar wat kenangan..hp samsung amy tu pulok selalu je buat hal..sikit2 batery low..last2 simpan hp tu dalam laci jer..huhu..

Amy tak suka dslr..sbnya besar sangat..tak suka nak kelek ke hulu ke hilir..berat dan membebankan..kalau gantung kat tengkuk tu rase macam poyo semacam jer..huhu..amy nak yg kecik cute comel n yang penting boleh masuk dalam handbag jer..hehe..malam tadi amy pegi usha kat the mines..banyak model jugak ada yang compact nie..tp amy rase mcm berkenan dengan design canon nie la..aritu amy tanya harga dia kat Jusco RM650 dapat memori kad 8gb..Malam tadi tanya kat The Mines harga die RM690..better lagi kat Jusco kan..hihi..

Lepas maghrib malam tadi fahmi ajak pergi kat The Mines..ada satu kedai tu dia cakap stok dah habis tuk model nie..fahmi pun ajak amy pergi Jusco Maluri pulok, sampai sana dalam 9.30 malam..sampai je kat kedai tu, ada promoter tu cakap org yg incharge kamera ni baru je balik..memang betul-betul takde rezeki la nak dapat kamera nie malam tadi..inshaa Allah kalau ada rezeki hari minggu ni nak pegi cari lagi sekali.hihi.. thanks to incik hubby coz sudi melayan karenah diriku ini..=)

Korang rasa ok tak kamera ni? kalau tak ok tlg suggest kat amy yg terbaik yer..sbnya amy bukan pro dalam bab gadget nie..nak beli pun sekadar tuk bergambar kenangan detik-detik indah bersama orang-orang tersayang jer.. =)

9 Orang Pengomen Tegar..:

  1. kak na x reti bab2 kamera ni janji leh amik gambo sudoh..hahaha

    ReplyDelete
  2. ok gak..16.1MP confirm gmba clear gler hehe :D

    ReplyDelete
  3. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  4. ena tak tahu sngt.. tapi cuba try2 la snap.. tengok kualiti gambar dia camne...

    ReplyDelete
  5. cantik... ciksu guna sony cyber shot je..
    dslr menarik sbb keunikan pic tu nanti.. hihi

    ReplyDelete
  6. kalau saya la kan dear..memandangkan zmn skrg sgt mls nk g cuci gmbr, bgambar2 pun konfem simpan dlm laptop je..kalau saya la ehh, sbb mmg target nk beli polaroid, gmbr je trus cuci, dpt simpan trus buat kenangan, kan lg klasik gitu hehe

    tu cdgn sy ja la..hehe

    ReplyDelete
  7. betul gak tu, kalau single mingle mungkin sesuai laa kot, ini dah kawin pasni kalau ade ank lagi, mesti rasa leceh dan penggunnan camera compact nmpak lebih sesuai dari DSLR..lg pun nak amik gambar uolls berdua je kan??hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar