Produk Terlaris Julai..

February 1, 2013

.::Tutorial Daftar Nuffnang + Cara nak pasang Nuffnang pada Blog versi baru::.

 Salam 1 Malaysia..

Seperti yang kite maklum, page nuffnang dah bertukar sekarang ni..kalau dulu cara pasang iklan die lain so sekarang ni yang baru lain la jadinyer..actually amy buat tutorial ni tuk kawan2 amy yg baru berjinak2 dengan dunia blog..nak tolong ajar kat luar susah..sorang duk tganu sorang duk kl..jadi kat blog ni je la senang nak explain serba sedikit..harap2 dapat membantu.Jom kite start yer...=)

Step pertama, korang kena daftar kat http://www.nuffnang.com.my ni dulu..nak mudah ( KLIK SINI ) jer..Page kat bawah ni akan keluar...


Kemudian, korang klik kat Join Nuffnang tu..bila korang klik akan keluar borang untuk di isi seperti di bawah ni..

Ni first borang yang akan keluar..korang kena isi semua step..ada 4 step..lepas isi yg pertama tu scroll down kemudian tekan Next..lepas tu akan keluar lagi borang korang isi dan tekan Next lagi sampai ke borang terakhir kemudian tekan Finish...

Bila dah tekan Finish tu page in akan keluar..iaitu Account Activation..


Bila da keluar page kat atas ni, korang pergi bukak email yang korang daftar tu dan klik link yang nuffnang hantar untuk mengaktifkan akaun korang..lepas tu korang boleh la login akaun nuffnang..nak mudah tekan click here macam kat anak panah tu...=)

 Sekarang korang boleh la login tuk masuk ke akaun nuffnang..page kat bawah ni akan keluar..

 Kemudian korang klik kat My Nuffnang beranak panah warna hitam tu kemudian korang klik kat Welcome to blog yg beranak panah berwarna merah..last korang klik kat  MANAGE MY BLOGS..


Page kat bawah ni akan keluar..



Lepas tu korang pergi cari tempat yg amy tanda tu, korang update survey korang..ala xsusah pun juz klik jer ikut suka hati korang..lepas tu submit..=)
CARA-CARA NAK PASANG IKLAN NUFFNANG DALAM BLOG..

Bila tekan kat manage my blogs..akan keluar page nie..


Korang cari tempat yg amy tanda tu,  LARGE REC, LEADERBOARD, SKYSCRAPER..pilih salah satu then klik jer atas link biru tu..kemudian page kat bawah ni akan keluar...


Bila da keluar page ni..korang boleh klik kat mane2 kotak korang suka untuk ambik coding iklan nuffnang..lepas klik korang scroll down then ambik coding die..


Ambik coding ni masuk dalam blog..mcm biasa pergi kat dashboard --> layout --> add a gadget --> HTML/JavaScript lepastu masukkan coding yg di copy td paste kat sini last skali save...settle...=)

Hasilnya...

|
|
|
|
V

LEADERBOARD


SKYSCRAPER


LARGE REC


















p/s--> ok sekian, selamat mencuba yer kawan2... =)

65 Orang Pengomen Tegar..:

  1. tq bg tuto..akak ni mmg tak pandai bab2 mcm nih

    ReplyDelete
  2. sesuai untuk yg baru belajar dengan dunia nuff ni.. rmai juga yg tanya ena mengenai ni.. nanti bolehlah ena promote blog akk.. hehehe

    ReplyDelete
  3. TQ liyana ..
    mana yg dah ada x yah buat dah kan dik ;)

    ReplyDelete
  4. wah..sgt complete! nice tutorial..btw sy follow blog sis..jemput ke blog sy

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah..KY dah letakkan hari tu..

    ReplyDelete
  6. Tutorial yang bagus untuk mereka2 yang newbie.. =)

    ReplyDelete
  7. Tuutorial yg sgt mudah diikuti,,,tq share dis
    Done follow
    Follow me http://www.groovyfashionshop.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. cayalah amy..

    laderboard amy 5 star tu ;)
    ciksu 3 je semua

    ReplyDelete
  9. nice tutorial! sangat berguna kepada mereka yang baru mengenali nuffnang.
    btw, gary follow sini... selamat berkenalan.. :)

    ReplyDelete
  10. bgos la ada tutorial ni sng org nak ikut. from A to Z.. :)

    ReplyDelete
  11. Panduan SEO Versi Melayu, Teknik Jana 6000 Trafik Sehari Di Blog Anda - Tips SEO Terbaik
    Klik Sini ! Klik Sini ! Klik Sini !

    Cara Lajukan Internet Di Rumah – Teknologi
    Klik Sini ! Klik Sini ! Klik Sini !

    Jomlah Sertai Segmen Mega 3000 Follower By Blog 3 Dalam 1
    Klik Sini ! Klik Sini ! Klik Sini !

    ReplyDelete
  12. Sangat-sangat membantu saya daftar utk blog sy...hehe..thanks bebanyak... follow me ye kat http://carinoartdesign.blogspot.com untuk dapatkan mcm2 design terkini untuk cenderahati :-)

    ReplyDelete
  13. Sangat membantu tok blog saya jugak..
    thanks bebanyak...:-) silalah visit blog saya utk tgk2 design2 cenderahati majlis korang. http://carinoartdesign.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Sangat membantu tok blog saya jugak..
    thanks bebanyak...:-) silalah visit blog saya utk tgk2 design2 cenderahati majlis korang. http://carinoartdesign.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. akak share tutor nie ya...kredit sini...tq

    ReplyDelete
  16. nice blog..tgh blog walking.. singgah la kat blog http://lechintz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. nice blog .. betul2 membantu saya yg baru berjinak2 dalam dunia blogger :))
    thanks akak :)

    ReplyDelete
  18. terima kasih ye kak... saya tau blog akak pun dari blogger lain... dia yg suggest kn akak pd saya tuk tutorial ni...saya dh try... btw saya blogger baru... singgahlah ke blog saya ye... http://izwareen.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Tq, saya dah pasang nuffnang kat blog saya dengan panduan dari blog ni. Blog saya -> nashfesyen.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. Tq. Kak Ros dah dapat pasang nuffnang kat blog Kak Ros. Lihat blog kak ros nashfesyen.blogspot.com

    ReplyDelete
  21. Salam...TQ yew. tutorial ni amat berguna untuk saya yang baru berjinak jinak dalam ber blogging...jmput ye datang ke sharmajuonlineshop.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. as salam..tq sgt2..blog awak bnyk membantu..nt singgah la blog sy ya..http://nzaralisya.blogspot.com
    sungguh bmakna pertolongan awak kpd budk baru blaja cm saya..sonok sgt bila bjaya..tq

    ReplyDelete
  23. Bagus tutorialnya .. tp blog sy masih baru... maklum la newbie... belum ada trafik lg ...sudi2 la tenor blog sy masih

    ReplyDelete
  24. terima kasih banyak2 di atas tutorial ni. Sangat membantu dan detail.

    ReplyDelete
  25. Asalamualaikum sis. Ya ALLAH sis. terima kasih bnyak2 sis. sy dh baca bnyk blog. tpi x boleh nk fhm. sy baca blog sis, sekali je terus dh faham. thanks a lot lot lot sis. follow blog sy ya. sy newbie =)

    ReplyDelete
  26. terima kasih..akhirnya berjaya jugak..huhu..

    ReplyDelete
  27. tq..berjaya..tq byk2 amy..semoga allah murahkan rezeki amy sekeluarga..amiinn..

    ReplyDelete
  28. Thanks bg tuto. akhirnya myra berjaya :)

    ReplyDelete
  29. sy bydak baru belajar...mohon tunjuk ajar.hehe
    http://chekchikrmz.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete
  30. sy bydak baru belajar...mohon tunjuk ajar.hehe
    http://chekchikrmz.blogspot.co.uk/
    tq

    ReplyDelete
  31. tq...sgt membantu..da berjaya buat..jemputla komen ruangan blog saya juga..
    dwcollections.blogspot.com

    ReplyDelete
  32. sangat membantu thankzzz...jom singgah blog saya http://warnawarniituindah.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. saya baru jer lepas buat nufnang ikut cara awak...thanks yerk...jemput la datang blog saya dah lama buat tapi baru nak buat nufnang huhuhu rugi tol kan hihi
    http://nazainik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. bagus la toturial nya sangat complate salam 1 malaysia jg lpa pi tgok blog sy pulak / pidiebest.blogspot.com

    ReplyDelete
  35. salam. sy bru masukkan nuffnang ni ke dalam blog sy. org baru..hehe..btw, tq...:)

    ReplyDelete
  36. Tutorial yang sangat berguna untuk orang baru macam saya, tq so much for sharing.

    ReplyDelete
  37. Terima kasih bagi tutorial nie.memang banyak membantu utk org baru cam saya

    ReplyDelete
  38. alhamdulillah...jenuh buat sampai pukul tiga pagi tak berjaya.hinggalah jumpa tutorial ni.terimakasih.....

    ReplyDelete
  39. thanks ya... banyak blog cari nak cara nk dftr n letak iklan nuffnang...tp blog u paling lengkap n mudah faham.. ini blog saya. i'm newbie.. http://kedaisihatummi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  40. kak amy! trimas bebanyak..bila baca kt sini baru faham. jemput singgah ya! iamtrying2becool.blogspot.com.

    ReplyDelete
  41. Time kasih amy fahmi atas tutorial yg mudah faham ni...saya dah apply kat blog saya....

    ReplyDelete
  42. Sis...tq so much... betul2 help me lots by follow ur guidance ;-)

    ReplyDelete
  43. salam.. good tutor.. menjadi.. tqqqqq...

    ReplyDelete
  44. ekceli nak paste kat mana sis ? sy paste kat html tuu tak keluar apa2 pong ? :/

    ReplyDelete
  45. cantik blog suka2.....sya bru nak blajar

    nie blog saya
    http://mummydaddynsi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. As Salam...Tutorial yg sangat berguna untuk saya yg masih baru dalam dunia blog. Thanks sagat2...baru je lepas berjaya buat ikut sebijik tutorial ni.hihi...
    Semoga murah rezeki tuan yg rajin buat tutorial ni.

    Bila2 free jemputlah singgah ke blog saya ya...
    http://ienalinaismail.blogspot.com

    ReplyDelete
  47. salam, why password tu x diterima lansung ye?...
    pelik laa =(

    ReplyDelete
  48. hye . saye singgah dan follow . terima kasih tutorial nie . :))

    ReplyDelete
  49. Tq kerana tutorial ini. Salam perkenalan. Jemputlah ke blog saya.;)

    ReplyDelete
  50. hye..sis,,sy baru tgk tutorial nie..Alhamdulillah jadi. Jemput ke blog sy sis...

    ReplyDelete
  51. salam.. thank u ver much 4 this entry. amat membantu golongan yg beru start blogging mcm saya :-)

    jemputlah datang ke blog saya zinziemeewah.blogspot.com :-)

    ReplyDelete
  52. tq tq tq minta halal yer ilmu nya... mudah, padat dan ringkas sng nak fahm.. done follow u.. klu free sudikanlah ziarah blog saya - sarahsamsuri1502.blogspot.com

    ReplyDelete
  53. akk, nape still x kluar ye?? hmm tolong kak T^T

    ReplyDelete
  54. nuffnang ni iklan berbayar ke camane? kite untung tak

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar