Produk Terlaris Ogos..

February 18, 2013

.::Apam Polkadot di hari minggu::.

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua..harap sihat-sihat semua yer..hari minggu lepas korang pergi mana? amy dengan fahmi duk umah jer..tak pergi mana-mana pun..juz rilek-rilek dan rehat-rehatkan badan..fahmi duk layan citer kartun Jepun dengan main game dota dia tu je la..amy lak kemas rumah, basuh baju sidai baju..(tang sidai baju best sb biasa hubby akan tolong..maklumlah baju tuk seminggu tu banyak kut nak kena sidai..hehe..)..lepas tu masak-masak kasi penuh fahmi punya perut..biar dia jadi gemuk gedempol..hehe..amy nak sangat fahmi tu gemuk sebabnya bila dia da gemuk, dia takkan kutuk kite gemuk lagi...haha (gelak jahat)...baru kawen 8 bulan berat dia pun da naik 8kg lebih..alhamdulillah... =p

Semalam untuk lunch fahmi suruh buat mee goreng jer..so tengah hari tu amy rase cam boring jer..amy pergi dapur pergi usha barang-barang apa yang ada..tengok-tengok barang untuk buat apam polkadot cukup..sekaya pun ada..amy pun apa lagi..ambik mixer yg tersimpan dalam bilik..kasi lap habuk-habuk sikit (menunjukkan da lama tak guna..hehe) lepas tu buat la apam ni...buat 1 acuan jer..dapatlah dalam 50 biji lebih..siap kukus semua amy pun asingkan bagi 4 bekas..1 untuk kitaorang makan n 3 lagi untuk jiran-jiran..(jiran-jiran ni mak-mak sedara jer..hehe)..

Siap-siap je amy makan 4 5 biji je kut..lepas tu amy pun masuk tidur..al maklumlah, letih jugak la duk memcotek dot dot die tu...rehat-rehatkan badan..bangun je tidur tengok dalam pinggan da licin apam tu..masa nak tidur tu tengok ada la dalam 15 biji kut..amy tanya fahmi, dia dah makan habis ke? last die jawab da habis da dia makan..kalau nak buat lagi sekali..hehe..olo2 siannyer kat laki aku ni..mesti lapar giler sb tu habis die makan..maklumlah lunch makan mee jer..amy pun sebenarnya bukan nak makan sangat pun juz rase nak buat jer..dah lepas hajat buat ni jadi la.. =)


Nak snap gambar semalam tp hp pulak problem..adoiyai..so xde la gambar apam yg semalam punya..=(
Ni gambar apam yang amy buat sebelum ni.. =)

Amy jugak pernah buat tutorial camne cara2 nak buat apam ni..kalau korang nak cuba boleh lah klik tutorial nie..selamat mencuba.. =)



22 Orang Pengomen Tegar..:

  1. Kak na wat x jd comel potet2 tu..huhuhu

    ReplyDelete
  2. rajinnye mengedot ..comel comel lak tu ..rajin pulak memasak tu :D ..

    ReplyDelete
  3. rajin amy..akak tak penah buat pun lg apam polka dot ni..

    p/s haáh anak kita sebaya la nanti,due akak awal september nih

    ReplyDelete
  4. akak!!!!!!!! saya nak makan,, :( lapo terus tengok tu mesti sedapp!!!!

    ReplyDelete
  5. wah..lain macam apamnya...hehe..siap ade kaler2 lagi..hehehe..aku last weekend busy gak cuma aktiviti berbeza..maklum laa orang dah kawin ngan orang bujang, dah tentu berbeza aktiviti..hehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  6. wah..cntiknya..
    menarik..glup..sedapnya tgk..nk sikit blh hehehe

    ReplyDelete
  7. cheqna -->first amy buat pun xjadi kakna..hehe

    ReplyDelete
  8. ridzwan --> nk tau rasenyer try la buat..hehe

    ReplyDelete
  9. shaznina --> time rajin jadi la time malas tgk pun xnak..hehe

    ReplyDelete
  10. mawar --> amy pun xsempat nk makan byk mawar..hehe

    ReplyDelete
  11. mama aryan --> try la kak..best..mesti anak2 suka..

    wah amy due akhir bulan 6..hehe

    ReplyDelete
  12. keyboard --> nak ke? alai da hbs la dik..hehehe

    ReplyDelete
  13. comelnyaa!!!! ena nak buat tapi tak berbuat lagi.. ritu ena makan, siap ada jem bluberry lagi... awwww terus jatuh hati.. nanti tumpang tengok resepi ye kak

    ReplyDelete
  14. nampak sedap lah . mcm mne nak buat polkat dot tu

    ReplyDelete
  15. comel jea apam tu.kaler dia sgt la menarik :)

    ReplyDelete
  16. wow comei polkadot dye.hehehe.
    kalo rara buat.comot gila.

    salam kenal =)

    ReplyDelete
  17. cik su belom pernah buat lagi..
    ntah bila la nakbuat pon tak tau..
    cantik la design blog yg baru..
    simple tp menarik :D

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar