Produk Terlaris Julai..

January 8, 2013

.::Tanda2 Dapat Baby Boy or Baby Girl::

Salam 1 Malaysia..
 
Tadi amy duk godek2 google kononnya nak tengok la kan tanda2 baby amy ni boboy ke gigurl..amy pun terjumpa la tanda2 nie..xtau la betul ke tak..sekadar suka2 jer..
 
Jantina baby amy tak leh nak detect lagi sebab baru je 4 bulan lebih..next month mukin da boleh tau kut..disebabkan tak sabar nak tau baby amy ni boboy ke gigurl tu yg duk research menda alah nie..hehe..
 
Kawan2 yang tgh preggy tu boleh la tgk korang punya banyak ada yg mane..amy da cuba da..hehe..
 
 
Tanda Anda Akan mendapat Bayi Lelaki
  • Anda tidak mengalami morning sickness yang teruk pada awal kehamilan atau mungkin tiada langsung
  • Degupan jantung bayi kurang dari 140 kali seminit
  • Anda rasakan beban berat pada bahagian hadapan tubuh
  • Perut anda kelihatan bulat sempurna
  • Bahagian aerola (daerah hitam disekitar puting) akan menjadi lebih gelap
  • Bentuk perut condong ke arah bawah
  • Sukakan makanan yang masam dan masin
  • Suka makan daging dan keju
  • Tapak kaki selalu berasa sejuk
  • Tangan selalu kekeringan
  • Suka menghadapkan wajah kearah utara semasa tidur
  • Bukan hanya anda, tetapi suami juga mengalami pertambahan berat badan
  • Anda akan kelihatan lebih berseri semasa hamil
  • Hidung tampak lebih mekar
  • Selalu sakit kepala
Tanda Anda Akan mendapat Bayi Perempuan
  • Mengalami Morning sickness di awal kehamilan
  • Merasakan beban berat pada bahagian punggung dan pinggul
  • Payudara kiri lebih besar berbanding kanan
  • Rambut anda berwarna agak kemerahan berbanding sebelumnya
  • Bentuk perut condong ke arah atas
  • Perut tampak agak lonjong
  • Mengidam makanan manis
  • Sukakan buah-buahan
  • Suka minum air atau jus yang bersifat masam
  • Anda jadi lebih cerewet semasa hamil
  • Mudah moody berbanding sebelumnya
  • Kulit wajah mudah bermasalah berbanding sebelum hamil
  • Tidak suka makan roti bersama kulitnya
  • Payudara kelihatan mengembang
  • Suka menghadap muka kearah selatan semasa tidur
     
    Kalau ikutkan tanda2 ni lebih kepada baby girl..tp wallahualam..tunggu da lihat je..apa yang penting baby kat dalam ni sihat2 jer.doakan amy yer. =)


8 Orang Pengomen Tegar..:

  1. kalau baby girl misti Cun macam mummy dia....jage diri baik2 ye Amy

    ReplyDelete
  2. wahhh akak dah 4 bulan pregnant? lamanya ana tak singgah menjenguk akak di sini. hihi.
    jaga diri baik2 ye akak ^^
    ana doakan akak dan baby sihat selalu! :)

    ReplyDelete
  3. nice blog kak . jgn lupa follow saya http://sikecikmatasepet.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. apapun, terima je nanti.. Allah nak bg perempuan, perempuan... hehehe dah besar dah kandungan sis.. xlama lgi nak jd mummy da.. awww

    ReplyDelete
  5. org kte klu mse prgnent wahi belawo ank puan hihi...k.amy wahi belawo x lning?owg dlu mls sngt nk belawo,nk pkai bedak g kjepn mls sngt2 k.amy eh hahaha...tu tnda bby boy..k.ana gtu gok,kwn owg bru brnk 31 bru ni laki gok,siap bidan rse prut ye kte puan tp bile owg tgk ye kusam je muka owg kbo lalu laki ternyata mmg laki..nk tgk k.amy plok gne mkin berseri2 ke mkin comot hahaha..

    ReplyDelete
  6. Tak kesahla baby boy ke baby girl.. Janji dua sihat.. Ibu sihat, baby pun sihat.. =)

    ReplyDelete
  7. jangan kisah kan sangat pasal jantina...yg penting kesihatan baby....adios...heheh

    ReplyDelete
  8. agak2..

    ciksu doakan semoga selamat semuanya ;)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar