Produk Terlaris..

January 11, 2013

.::Check up 4 bulan ::.

Salam 1 Malaysia..

Semalam amy pergi checkup lagi..cam  biasa kat gov la..klinik kesihatan ibu dan anak salak salatan..amy mintak appointment kul 2 petang..senang ambik petang sebab nati da siap terus balik umah..kerje separuh hari jer..hehe..

Macam biasa pergi je terus ambik nombor then duduk atas kerusi..tak lama kemudian budak praktikal panggil..nak timbang berat..dengan cek jantung..berat amy da naik 1 kg..da jd 57 kg dah..hehe..suke2..sebelum ni asal g checkup je turun..huhu..

Mula2 student tu taknak cek hb amy sb dia kate bulan lepas da ambik tpamy suruh cek jugak nak tau berapa..budak tu pun cek n keputusannyer HB amy da mula turun..kalau dulu hb amy 12.2 sekarang da turun pada 11.6..tp alhamdulillah still normal lg.. =)

Settle dgn budak praktikal duduk atas kerusi lagi..tunggu no giliran tuk jumpa dengan nurse...first masuk bilik nurse tu dia suruh baring..dia nak cek jantung baby katenya..lama jugak la dia scan perut amy nak cari jantung tu..pusing2 n tekan2 akhirnya jumpa la..dia tunjuk kat amy ada degupan n lambang love keluar dari alat tu then dengar degupan jantung baby dekat alat ni..wah teruja jap..hehe..
Gambar incik google..camni la dia cek semalam..

Nurse pun duk beri nasihat2 yg da tertulis dalam buku pink tu..nurse ada tanya amy nak minum air gula sekali ke 2 kali? amy kate skali cukup la..xsanggup banyak kali..lepastu nurse tu cakap nati baby da gerak kena cucuk 2 kali kat bahu..huhu..terpaksa rela la jawabnyer supaya anak amy ni sihat2 sentiasa..doakan anak amy sihat2 yer.. =)

p/s-->Next appointment 7.2.2013

12 Orang Pengomen Tegar..:

  1. Alhamdulillah, baby sihat.. hehehe... sekejap je dah 4 bulan.. =3

    ReplyDelete
  2. salam kenal...alhamdulillah...soronoknya... ;) smoga murah rezki sya utk timang cahya mata cepat2...;)
    jejak saya di www.garapankenangan.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. semoga anak akak sehat n akak pun sehat :D

    ReplyDelete
  4. as-salam.
    semoga baik2 aja
    take care ye amy :D

    ReplyDelete
  5. jaga kesihatan ye.jage baby.terinspirasi! hehe.

    ReplyDelete
  6. Seronok jer dengar pengalaman ibu2 mengandung gi buat check up.. Teringin betul nak merasa.. Apa pun, semoga Amy & baby sihat2 selalu.. =)

    ReplyDelete
  7. wahhh. bestnya. mummy to be. take cre dear :)

    ReplyDelete
  8. la ptut la..ciksu tak perasan date dekat bawah tu..hihi

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar