Produk Terlaris Ogos..

December 13, 2013

.:: My Baby Boo :: 6 Bulan ::.

Salam 1 Malaysia, 11.12.13 tarikh cikta n zain kawen kan..tarikh tu jugak tarikh ulangtahun anak amy ke 6 bulan..ulangtahun ke?? boleh la..hehe.. Adam da 6 bulan sekarng nie..gigi dah nak tumbuh 3 batang..alhamdulillah adam still xde perangai..still tidur sampai ke pagi..still suka senyum..jarang menangis melainkan lapar n pampers penuh sangat2..

Kelmarin pergi checkup adam 6 bulan..berat adam sekarang ni dah 8.3 kilo..patutla mama rase cm angkat 1 beg beras je bila dokung budak nie..dekat 10kg dah upanya..tapi takpe lah janji anak mama ni sihat sentiasa..semoga jadi anak soleh yer sayang..luv u forever =)

 
 Tunggu nak kena cocok 6 bulan =)
Budak yang sentiasa menghiburkan hati mama n papa.. =)

Alhamdulillah, tq Allah atas anugerah ini..

December 6, 2013

.:: Adam Mama::.

Salam 1 Malaysia, lama betul tak update blog nie..huhu..arini hari jumaat..waktu rehat 2 jam 45 minit..biasa balik umah tp arini cam malas jer..tadi duk rehat2 kat opis.tetiba ciksue adam post gambar nie..katanya adam taknak tidur..nak ajak main jer..tak layan die marah..apala anak mama nie..cian ciksue..lau dgn mama boleh jer tidur..dah tau ciksue suka layan la tu..hehe

Minggu depan genap adam 6 bulan..adam da makin membesar..dah makin pandai..suka ajak orang main..suka orang cium2 pipi die..suke senyum..suka orang lambung-lambung die..suka orang agah-agah die..macam-macam la sayang mama nie..sekarang pun amy da ajar adam makan..tp sikit2 jela dulu..adam pun dah ada gigi 2 batang..

Sangat bahagia bila ada anak..baru tau perasaan jadi seorang ibu..thanks Allah kerana bagi anugerah yang tak terhingga nie..

 
 Nampak tak gigi saye?? hehe.. Umur 4 bulan lebih adam dah tumbuh gigi.. =)

 ********semoga jadi anak yang soleh yer sayang*********


November 13, 2013

.::Dapat Hadiah Cabutan Bertuah :: Alhamdulillah ::.

Baru-baru ni opis amy buat dinner..dinner untuk bagi hadiah untuk pekerja yang berprestasi baik dan juga pekerja yang dah berkhidmat 25 tahun..pada awalnya, amy taknak pergi dinner nie..sebab tak wajib..lagi satu dinner ni boleh bawak pasangan jer..tak dibenarkan bawak anak..Amy fikir kesian kat adam nati kene duk rumah pengasuh so amy taknak pergi la..lagipun kesian kat fahmi balik dah maghrib nak terkejar pergi majlis amy ni pulak..so amy pun reply email cakap tak pergi..

Memandangkan dinner ni tak wajib jd bilangan staff yang nak pergi tak berapa ramai..iyelah tak boleh bawak anak..sape nak pergi kan..huhu..nak tak nak bahagian hr kena cari lagi staff biar jd ramai orang..amy kerja bahagian sumber manusia..apa lagi, kena panggil la..tanya kenapa tak nak pergi amy cakap xde orang nak jaga anak..hehe..padahal ada jer..last bos berharap sangat suruh pergi amy pun pergi la..pergi seoang diri jer...mintak fahmi jaga adam..huhu..

Dari taknak pergi last2 amy kena jadi AJK pulak..adoiyai..ajk pendaftaran dengan gadis dulang..adoiyai..menda paling tak suka..awal-awal lagi dah tercegak kat depan pintu dewan..jaga pendaftaran..lepas maghrib je dah kene tunggu depan tu sampai ke orang masuk semua..tak pasal-pasalkan.huhu..

Keadaan dalam dewan makan kitaorang..mentang2 buat highway kan..dewan makan pun nak highway..hehe..

Ni lah muka2 yang kena datang awal..hehe

Bila majlis da start semua duk makan..amy makan cepat-cepat sebabnya nak kena jadi tray girl la pulak..adoila..lg 1 kerja..mmg tak suka duk atas pentas nie..kan best jadi tetamu jer..makan je dr awl sapa ke sudah..huhu..

Hah nampak..tercegak jadi tray girl..xsesuai langsung..bidang terjun nie..huhu

Siap semua bagi hadiah kat staff amy pun masuk nak duk tempat duduk amy balik..belum sempat duduk last nombor amy dipanggil sebagai cabutan bertuah...nak tau apa die hadiahnyer??  ni dia, Set pinggan mangkuk gelas Luminarc..Alhamdulillah rezeki..rezeki sb terpaksa tinggal hubby n anak kat umah..hehe..xsia2 datang.. =) no 1 dapat TV LED 42 inci..no 2 dapat penginapan ke bukit tinggi..wah bestnyer kalau dapat tu..tp dapat ni pun alhamdulillah dari tak dapat langsung kan..hehehe..alhamdulillah..tenkiu Allah...

Hadiah Amy..hehe

November 11, 2013

.:: Happy 5 Months Muhammad Izz Adam ::.

Salam 1 Malaysia..

Harini 11.11.2013..Genap umur Adam 5 bulan..Alhamdulillah, anak mama membesar dengan sihat..sekarang ni adam da tumbuh gigi 2 batang..lepas ni habis la mama..huhu..

Esok chekup adam untuk 5 bulan..esok kena cocok dengan timbang lagi..masa 4 bulan aritu timbang adam 7.4 kilo..esok tak tau la berapa..tak larat da amy nak dukung adam ni lama-lama..nasib la pergi mana-mana dengan fahmi so amy dah tak yah duk pikir nak dukung ke apa..hihi..alhamdulillah jugak fahmi ringan tangan tuk mandikan adam dan juga basuh ukuk adam..kadang2 bila amy basuh ukuk die sampaikan kebas tangan2..huhu..tapi takpelah demi anak org kate..hehe..

Batuk adam baru hilang..alhamdulillah..harap2 anak mama ni sentiasa sihat dan membesar dengan sihat...

Jom layan gambar Adam terkini.. =)





Mama & Papa sayang adam sangat2...semoga menjadi anak kebanggaan papa n mama yer sayang..semoga jadi anak yg soleh..aminn..

October 31, 2013

Adam tak sihat..

Salam 1 Malaysia..

Apa khabar semua..harap baik-baik sajer yer..lama xupdate citer..update bisness jer..huhu..sekarang ni adam tak sihat..adam batuk selesema n demam..tp alhamdulillah demam dan selesema dah hilang..cuma batuk je tak hilang-hilang lagi nie..tiap2 malam tengah tidur mesti adam batuk..batuk pulak tu batuk yang agak panjang or lama la..kesian giler dengar.tiap-tiap malam amy sapukan vick dekat dada adam..kesian sangat-sangat..sape-sape lau de petua boleh gtau amy yer...

Sebelum ni amy dah bawak adam pergi klinik..minggu lepas masa tu adam demam skali la..suhu adam 39..agak tinggi la doktor kate..doktor pun bagi la ubat demam batuk n selesema..amy bagi adam makan..tp kawan-kawan nasihatkan jangan bagi baby makan ubat batuk n selesema sb ada dadah dalam tu..huhu..

Malam tadi ni amy juz ikut petua orang lama..bagi madu+limau nipis tuk adam.batuk dia tak hilang lagi tp harap2 menjadi la..kesian sangat-sangat tengok..kalau la batuk tu boleh ganti kat amy kan best...huhu..

Ya Allah ya tuhanku, sembuhkanlah penyakit anakku..semoga anakku sentiasa dalam keadaan sihat selalu..amin ya rabbil alamin...

Semoga anak mama cepat sembuh yer sayang... =)

October 21, 2013

.:: Walker untuk Adam ::.

Salam 1 Malaysia..

Hujung minggu baru ni amy fahmi n adam pergi jalan-jalan kat AEON atau dikenali sebagai JJ dekat Cheras Selatan..Misi utama kitaorang nak pegi cari walker untuk baby Adam ni hah..sebelum beli walker tu ktorang pusing-pusing dulu dalam AEON ni..bukan apa, nati kalau da beli walker susah la nak bawak kotak besar tu ke hulur ke hilir..nak masukkan dalam kereta memang tak r..parking kreta atas bumbung..hehe..

Bawak adam pusing bagi duk dalam stroller die..kadang2 adam taknak duk sangat dalam nie..dia lagi suka papa dia dukung..tp kalau dukung lama-lama boleh tercabut tangan..huhu..tu nak tak nak kena bawak jugak stroller die nie..kalau tak maknanya tak sampai setengah jam la kitaorang jalan-jalan..hehe..

 Bila duk dalam stroller dia asyik nak angkat kepala jer..adoila anak mama nie..

Ni la misi utama kitaorang pergi Aeon tu..nak beli menda alah nie ha... Actually adam tak boleh duduk lagi so walker ni beli tuk kegunaan dia bila dia da start boleh duduk nanti..ni lah pilihan kitaorang untuk adam..warna yang ada cuma oren n hijau ni jer..warna oren spupu adam da beli so kitang ambik la warna nie.. =)

 Comey tak?? walker ni 2 in 1..harga die RM199.00 tapi kat Aeon ada sale jadi boleh dapat harga RM149.00 jer..kalau korang nak beli online pun boleh tapi mahal la sikit..boleh beli kat sini yer..SweetCherryWalker..

Testing.. Ni lah die empunya badan walker nie.. Muhammad Izz Adam.. =)

##Mama&PapaSayangSangatMuhammadIzzAdam##

.::SCR2 vs SCR6 ::.

Salam 1 Malaysia..

Aritu amy ada buat entry ni kan..Stroller SCR2 tuk d let go..kononla xpuah hati beli yang SCR2..nak tukar yang SCR6..pakai je sekali terus nak jual..konon2nya nak tukar SCR6 la..punya semangat nak jual sampaikan update blog dengan iklan dalam Mudah.My lagi..ni la orang kate buy first think later..hehe

Lepas iklan tu, ada la 2 3 orang hamba Allah mesej nak beli stroller ni..bila amy baca mesej dorang tu terus rase cam alahai sayangnyer nak jual..sebabnya amy suka dengan design SCR2 ni..cuma SCR2 xleh nak tengok baby bila tolak..tu je kelemahannyer..yang lain bagi amy sgt perfect..

Bila fikir-fikir balik tak jadi la nak jual..rase cam sayang jer..terus amy reply mesej tu cakap dah jual stroller ni..padahal sayang nak jual sebenarnya..amy bukak Mudah.My terus delete iklan tu..hehe..so sekarang dah tak dalam dilema dah..adam akan guna stroller nie..=)

SCR2
SCR6

Inshaa Allah this weekend nak carikan Adam walker..dalam kepala brand SweetCherry jugak..kalau korang ada jumpa yang cantik2 n Murah boleh la bgtau amy yer.. =)

.::Promosi Hebat Giler :: Figure Up Termurah 5 Botol RM10.00 sahaja::.

FIGURE UP SLIMMING CAPSULES

figure up murah
~FIGURE UP~

HARGA PASARAN RM 40
PROMOTION PRICE
RM 37 (SM) / RM 40 (SS) 
(30 Capsule/Bottle)
HARGA TERMASUK POS

5 Botol RM100.00 sahaja
free pos


 Berminat Boleh hubungi 
013-9111693 / 0139501806

“KAPSUL DIET MAMPU MENURUNKAN 10-15KG SEBULAN”

Mudah dan berkesan. 
*Cuma ambil 1 biji dan telan sebelum sarapan dan minum segelas air putih. 
*Makan macam biasa, tak perlu berdiet2.
*Hanya banyakkan minum air putih. 
*Lepas 5 hari tgk hasilnya. MENAKJUBKAN!!

CARA PENGAMBILAN FIGURE-UP :

* Dengan hanya 1 kapsul / hari anda dapat rasakan kelainan dalam masa sebulan (30hari)

NOTES :
JIKA INGINKAN KESAN YG DIINGINKAN, PANTANG SEMENTARA DARI AIR KOPI, KAFIEN , SOYA SERTA SUSU

TIDAK SESUAI UNTUK :
1. Mempunyai penyakit jantung (koronari), darah tinggi dan penyakit cerebrovascular.
2. Ketagihan dadah, ubat atau alkohol.
3. Mempunyai masalah hyperthyroidism dan hati.
4. Wanita yang mengandung.
5. Berumur kurang dari 18 tahun dan melebihi 60 tahun.
6. Mengambil suplemen atau ubat-ubatan yang lain.

INFO FIGURE-UP :
- 1 kapsul untuk setiap hari dan jangan sekali-kali mengambil 2 biji.
- Jangan mengambil ubat ini jika sedang mengambil ubat/suplemen yang lain.
- Minum air secukupnya atau makan buah-buahan sekira terasa haus.
- Makan mengikut waktu (terutama sarapan atau makan tengahari).
- Jangan meminum minuman beralkohol ketika mengambil kapsul ini

FUNGSI BAHAN AKTIF:
1. Maltodextrin – Maltodextrin adalah dirantaikan pendek pati gula, agar-agar dasar hibrida, (dextrin), yang digunakan sebagai bahan tambahan makanan. Hal ini dihasilkan juga oleh hidrolisis enzimatik daripada gelatinated pati dan biasanya dijumpai sebagai krem-putih higroskopik spraydried bedak. Maltodextrin mudah dicerna, diserap secepat glukosa dan mungkin juga akan cukup manis atau mungkin hampir tidak mempunyai rasa sama sekali. Kebanyakan Maltodextin dikelaskan dengan DE (dekstrosa ekuivalen) daripada 20 atau lebih tinggi.

2. Garcinia Cambogia - Hydroxycitric Asid (HCA) yang terdapat daripada buahan Garcinia Cambogia sangat berkesan untuk menghalang pembentukkan lemak disamping bertindak mengaktifkan badan untuk menukar karbohidrat kepada tenaga dan bukannya lemak. Ianya juga begitu berkesan untuk bertindak mengawal selera makan.

Kebaikan Garcinia Cambogia:
1. Berkesan menurunkan berat badan
2. Mengawal selera makan
3. Menghalang pembentukan lemak
4. Mengurangkan kolesterol
5. Menambah tenaga
6. HCA dalam garcinia combogia amat berkesan menahan kegemukan selepas memiliki berat badan idaman
7. Merawat masalah kemurungan, susah tidur, migrain, gastrik, kencing manis, darah tinggi.

3. Green Tea – Teh Hijau atau dikenali dengan nama Camelia Sinensis memang mempunyai pelbagai khasiat. Ia menurunkan berat badan ekstrak teh hijau boleh meningkatkan pembakaran kalori dan lemak yang diperlukan untuk menurunkan berat badan, menurunkan tahap gula dalam darah, mengatasi keracunan makanan teh hijau dapat membunuh bakteria.pengambilan teh hijau yang pekat dapat merawat penyakit cirit-birit.dalam teh hijau mengandungi catechin yg berfungsi sebagai agen pembasmi kuman ketika berakunya keracunan makanan dan mencegah penyakit kanser pengambilan teh hijau dipercayai dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit termasuk esophagus,paru-paru,payu dara dan penyakit jantung..

4. Citrus Aurantium - juga dinamakan bitter orange. Ia diguna sebagai bahan mengawal berat badan.
Kebaikan Citrus Aurantium
-meningkatkan kadar metabolisma
-menurunkan berat badan
-bertindak mengawal selera makan.
-membantu membakar lemak,
-membantu sistem pencernaan berfungsi normal.

5. Aloe Vera – Antara kegunaan adalah untuk pelembap semulajadi, menghilangkan kesan lemak, membantu proses penghadaman dan atasi masalah sembelit

BERMINAT BOLEH PM AMY DI TALIAN 0139111693











BERMINAT??
JOM ORDER SEKARANG

HARGA PASARAN RM 40
PROMOTION PRICE
RM 35 (SM) / RM 40 (SS) 
(30 Capsule/Bottle)
HARGA TERMASUK POS

PERHATIAN: Jangan bimbang,anda berurusan dengan orang yang menjalankan perniagaan internet sepenuh masa dan profesional,
100% di jamin barang akan selamat sampai ke tempat anda.



UNTUK PERTANYAAN BOLEH CALL / SMS / WHATSAPP KAMI 


013-9111693  /  013-9501806



UNTUK PEMBELIAN Anda Boleh Membuat Bayaran Di Akaun

Acc Cimb :  7048764345 (Amy Liana bt Ramlan)

Acc Bank Islam : 13017021445354 (Amy Liana bt Ramlan)

Acc Maybank : 163019674763 (Mohd Fahmi Hijazi bin Mat Ghani)

Sila bank in secukupnya atau lebih (kerana ATM tidak menerima nilai wang kecil : baki akan dipulangkan). Selepas bank in sila Attach BUKTI / SLIP Pembayaran terus ke Whatsapp / FB Bersama Details yang diperlukan.  Sekiranya membuat bayaran melalui online contoh Cimbclicks, Maybank2u, Bank Islam sila masukkan email amyliana8886@gmail.com.

Details Penghantaran yg Diperlukan 
--------------------------------------
Nama : 
Alamat : 
Phone No : 
Payment Via : 
Date / Time : 
Product / Quantity :

SMS kepada kami maklumat yang diberikan bersama bukti Pembayaran ke Hotline kami, 
013-9111693 / 013-9501806

Contoh WHATSAPP

NAMA : Muhammad Izz Adam
ALAMAT : No 1158, Kg Sungai Lerek, 21450 Setiu, Terengganu
PHONE NO : 013-914 5319
PAYMENT VIA : CIMB - RM200.00
DATE / TIME : 1 SEPT, 11:32PM
PRODUCT / QUANTITY : Maxman x 1 pc

p/s : Sila jangan Whatsapp detail peribadi sebelum bayaran dibuat.

Kami akan menyemak pembayaran anda dan pengesahan akan dibuat secepat mungkin. Pengeposan hanya akan dibuat apabila pembayaran disahkan dan maklumat lengkap diterima. Sila simpan bukti pembayaran yang anda lakukan untuk semakan semula jika berlaku sebarang kekeliruan. No. tracking pengeposan boleh disemak di blog ini sebaik sahaja produk sudah dipos ataupun pihak kami akan terus Whatsapp anda bagi memudahkan pihak anda untuk check.. Sekian, Terima Kasih.


October 20, 2013

Bedak Arab & Bedak Syria Original Murah habis... RM34.00 sahaja.. Promosi Baru::



Salam 1 Malaysia..

Promosi terkini..
Bedak Arab & Bedak Syria

RM34.00 / 1 pc
(add RM6 pos sem/ rm9 ss)

######AGEN DROPSHIP DIPERLUKAN#### 
######JUALAN BORONG DISEDIAKAN####

Sebarang Pertanyaan sila ⇩⇩⇩⇩⇩⇩⇩
Satin Skinz Premium PM/INBOX >>> http://tinyurl.com/muwdx9o <<<<<
☏ SMS/WHATSAPP : 013-9111693 / 013-9501806

MZ Secret Soap | Sabun Vitamin A, C & E Murah :: RM33.00 sahaja ::.


Apakah kelebihan MZ Secret Soap
Ia adalah sabun pencuci wajah dan badan yang dengan formulasi khas untuk mengatasi semua masalah utama kulit rakyat Malaysia sepantas 3 hari saja!
Antara Masalah yang dapat diatasi
  JERAWAT / JERAGAT/ PIGMENTASI  PARUT
  STRETCHMARKS
  BLACKHEAD / WHITEHEAD
  KULIT WAJAH BERMINYAK
  KULIT BERKEDUT
  KULIT YANG KUSAM / GELAP TERMASUK DI BAHAGIAN BADAN
  TONA KULIT TIDAK SEKATA
  KESAN HITAM DI BAHAGIAN KETIAK DAN PEHA
  KULIT TAMPAK KASAR.
Hanya RM33.00 sahaja



Berminat..

Boleh Contact Amy di Talian 

0139111693








PERHATIAN: Jangan bimbang,anda berurusan dengan orang yang menjalankan perniagaan internet sepenuh masa dan profesional,
100% di jamin barang akan selamat sampai ke tempat anda.


UNTUK PERTANYAAN BOLEH CALL / SMS / WHATSAPP KAMI 

013-9111693  /  013-9501806

UNTUK PEMBELIAN Anda Boleh Membuat Bayaran Di Akaun
Acc Cimb :  7048764345 (Amy Liana bt Ramlan)

Acc Bank Islam : 13017021445354 (Amy Liana bt Ramlan)

Acc Maybank : 163019674763 (Mohd Fahmi Hijazi bin Mat Ghani)

Sila bank in secukupnya atau lebih (kerana ATM tidak menerima nilai wang kecil : baki akan dipulangkan). Selepas bank in sila Attach BUKTI / SLIP Pembayaran terus ke Whatsapp / FB Bersama Details yang diperlukan.  Sekiranya membuat bayaran melalui online contoh Cimbclicks, Maybank2u, Bank Islam sila masukkan email amyliana8886@gmail.com.Details Penghantaran yg Diperlukan 
--------------------------------------
Nama : 
Alamat : 
Phone No : 
Payment Via : 
Date / Time : 
Product / Quantity :
SMS kepada kami maklumat yang diberikan bersama bukti Pembayaran ke Hotline kami, 
013-9111693 / 013-9501806

Contoh WHATSAPP
NAMA : Muhammad Izz Adam
ALAMAT : No 1158, Kg Sungai Lerek, 21450 Setiu, Terengganu
PHONE NO : 013-914 5319
PAYMENT VIA : CIMB - RM200.00
DATE / TIME : 1 SEPT, 11:32PM
PRODUCT / QUANTITY : Maxman x 1 pc
p/s : Sila jangan Whatsapp detail peribadi sebelum bayaran dibuat.
Kami akan menyemak pembayaran anda dan pengesahan akan dibuat secepat mungkin. Pengeposan hanya akan dibuat apabila pembayaran disahkan dan maklumat lengkap diterima. Sila simpan bukti pembayaran yang anda lakukan untuk semakan semula jika berlaku sebarang kekeliruan. No. tracking pengeposan boleh disemak di blog ini sebaik sahaja produk sudah dipos ataupun pihak kami akan terus Whatsapp anda bagi memudahkan pihak anda untuk check.. Sekian, Terima Kasih.


Iklan Berbayar