Produk Terlaris Ogos..

April 24, 2012

.::Pati Aprikot :: Pencuci Charcoal :: Charcoal Mask dr Dian Pixy.com::.

Salam 1 Malaysia..apa khabar semua..harap baik2 aje yer..ok hari ni amy nak share produk yg amy baru je beli online dari DianPixy.Com..produk penjagaan muka..

Semalam amy bank in duit..hari ni dah dapat barang..sangat cepat..hehe..tinggal sebulan lagi nak kahwin..harap2 lepas ni berseri2 la duk atas pelamin..hehe..Insya Allah..

Amy beli 2 pati aprikot (8ml dgn 12ml)..satu untuk amy satu lagi tuk fahmi..1 pencuci muka (Pencuci Charcoal) 1 Mask (Charcoal Mask)..semua skali RM98.00..kalau tak salah amy, pencuci dgn mask tu produk dari korea..pati aprikot pulak dr nutrimetic..amy beli ni pun lepas baca2 testimoni dr pengguna...mcm ok jer..tu amy beli..org kate xcuba xtaukan..nanti kita tgk hasilnya..=)

Sape yg berminat boleh la order kat DianPixy ni..gambar yg bawah ni set tuk trial..skdar share..sharing is caring is loving is sweet..(yann pinjam lagik yer ur words)..


Set tuk trial RM61..

p/s--> selamat tinggal D'Qistee..=(

April 19, 2012

.::Nirwana Band :: Sudah Cukup Sudah::.



Lirik Sudah Cukup Sudah

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.

Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisa
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja

Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu

Ulang


p/s--> best lagu nie..skrg dah susah nak download kat 4shared..thanks 2 umira..sb email lgu ni kat amy..hehe =)



April 16, 2012

.::Suka atau duka::.

Pejam celik pejam celik tinggal 40 hari lagi aku akan bertukar status..ya tukar status dari tunang kepada isteri orang..insya Allah kalau diizinkanNya n memang dah tertulis waktu itu jodoh aku dah sampai..Insya Allah..

Bahagiakah aku? happy kah aku? gembirakah aku? Semestinya aku akan gembira tapi adakah aku akan gembira di saat 2 orang yg aku betul2 sayang akan hadapi penceraian? 2 hubungan sekaligus..dalam sekelip mata..aku pun xpasti dengan perasaan aku sekarang..suka happy duka sedih bercelaru serabut dan macam2 lagi..hanya Allah saje yg tau bertapa pedihnya perasaan aku sekarang..

Ya Allah berat dugaan untuk aku..aku xsanggup hadapi hari bahagia aku dalam keadaan 2 orang yang aku sayang bersedih hati..Kuatkan aku Ya Allah, kuatkan aku untuk terima ujian ini..aku tak mampu tuk bergembira sedangkan orang yg aku sayang menderita...

Mungkin dah tertulis semua ni n mungkin itu yang terbaik buat mereka walapun berat untuk aku melaluinya...Berat mata memandang tapi berat lagi bahu yg memikul..berikan mereka kekuatan untuk lalui ujian Mu ini ya Allah..

Semua yang kahwin mesti ingin kebahgian sampai ke akhir hayatkan..tapi sape tau jodoh kita sampai bila dgn die..hanya Allah yg tau..semua dah tertulis...kita cuma terima qada n qadar Allah dgn hati yg terbuka..kita hanya merancang tapi hanya Allah yg menentukan..aku redha..



Ya Allah Ya TuhanKU...
Seandainya telah Engkau catatkan...
Dia milikku, tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...
Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu kekal abadi...

Ya Allah Ya Tuhanku
Yang Maha Mengasihani...
Seringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...
Maka jodohkanlah kami...

Tetapi Ya Allah...
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku...
Bawalah dia pergi jauh daripada pandanganku...
Luputkanlah dia dari ingatanku...
Dan periharalah aku dari kekecewaan...

Ya Allah ya TuhanKU..
yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan...
Menolak bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama senja yang merah...
Agar ku sentiasa tenang...
Walaupun tanpa bersama dengannya...

Ya Allah Ya TuhanKU..
Yang maha tercinta...
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu...
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku...
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

Ya Allah Ya TuhanKU...
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku...
Di dunia dan akhirat...
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini...
Jangan Engkau biarkan aku sendirian...
Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran..

Ya Allah Ya TuhanKU..
kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Ke jalan yang Engkau redhai...
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah...

Ya Allah...
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat...
Dan periharalah kami dari azab api Neraka...

p/s--> Ya Allah ya tuhanku..aku berserah kepadaMu..

April 6, 2012

.::50 more days to go::.



Pejam celik pejam celik tinggal 50 hari je lagi amy akan bertukar status..Insya Allah..harap2 Allah permudahkan..aminn...50 hari bersamaan 1 bulan 2 minggu 5 hari lagi..wah menghitung hari nampak..hehe..xdela menghitung tp dah terpampang kat blog amy tu kan..best jugak ada daisypath tu xyah nak kira2..hehe..

Malam ni lepas waktu kerja, amy akan balik kampung dengan fahmi...dah sebulan xbalik kg..windunya kat anak2 buah..last balik cazen kahwin 3.3 aritu..esok pun ada sorang lagi kazen amy nikah..huhu..balik ni pun sebenarnya nak settlekan persiapan kahwin ktorang..nk kena setelkan borang nikah amy n fahmi..kena pergi test hiv dulu then hantar borang kat daerah fahmi (setiu) lepas tu baru hantar kat daerah amy (hulu terengganu)..

Kemudian, nak kena pergi butik pengantin kakna (impian bridal) lak..nak pilih baju tuk akad nikah, baju tuk sanding then baju tuk sambut menantu amy n fahmi..nak kena g book tarikh outdoor tuk potografer lak..potografer tu amy ambik dengan suami butik pengantin tu (eman foto)..untung ambik kat eman foto sbnya dia cover semua akad nikah sanding n outdoor..percuma lak sepasang baju tuk outdoor..lepas tu outdoor kita boleh pilih hari lain..maknanya xkan ganggu hari majlis kita..xde cas lebih dikenakan..hehe...(promote)..

Lepas tu, nak hantar barang-barang hantaran amy n fahmi kat mak sedara amy..mintak dia gubah siap2..masa tunang dulu amy gubah sendiri jer..tuk majlis kahwin ni biarlah air tangan orang lain..hehe..lagipun kat kajang ni amy xtau mana tempat jual2 barang gubahan..huhu..lagipun lepas ni amy balik tak balik sehari sebelum nikah..maknanya amy balik nak kahwin nanti semua persiapan dah setel..hehe..

Adoyai, banyaknya program balik kg nie..padahal balik 2 hari jer..malam ni bertolak ke trg then ahad tolak balik kl..mesti penat gilerkan..huhu..xpe sayang, nanti kita gilir2 bawak kete ek..huhu..semoga semuanya berjalan dengan lancar..Insya Allah...

Ya Allah Ya Tuhanku, permudahkanlah segala urusan kami..

p/s--> Perjalanan jauh tak ku rasa..Kerna hati ku melonjak sama..Ingin berjumpa sanak saudara..Yang selalu bermain di mata....Balik kampung oooo balik kampung..=)


April 5, 2012

.::Mas Kahwin Al-Quran::.

Salam 1 Malaysia

Apa khabar semua..harap2 baik2 saje yer..amy nak tanya, korang pernah dengar tak Mas Kahwin senaskah Al-Quran? Actually, amy mintak mas kahwin dengan tunang amy senaskah Al-Quran sebabya amy rasa Al-Quran yang paling bernilai harganya berbanding dengan emas dan duit..lagi satu, bila dah jadi mas kahwin mesti kita lebih hargai dan akan selalu guna Quran tu..secara tak langsung si suami pun akan dapat pahala samakan..lepas tu, bila amy menyuarakan pendapat amy tu banyak pulak amy dapat pendapatnya..huhu..ada orang kate seeloknya2 bagi duit atau barang berharga contohnya emas lagi better dari Al-Quran dan ada jugak yang kate sebaliknya..

Amy petik ayat dari i luv Islam :

"Sesuatu yang berguna dan berfaedah seperti wang, barang atau sesuatu yang bermanfaat sangat dianjurkan oleh Islam untuk digunakan sebagai Mas Kahwin. Nyata, Al-Quran adalah pilihan yang sangat terbaik sebagai Mas Kahwin kerana kandungan dan isi Al-Quran mempunya gudang ilmu yang sangat luas dan penun manfaat." klik selanjutnya..

Lepas tu ada sorang kawan amy post video UIA (Ustaz Azhar Idrus) kat fb amy..



Ustaz Azhar kate seeloknya bagi barang bernilai..memandangkan amy peminat setia Ustaz Azhar Idrus, amy ikut pendapat beliau lah..hehe..lagipun beliau seorang ulamak..dah banyak ilmu yang beliau pelajari..mungkin itu sebaik-baiknya..Insya Allah..

Al-Quran dah siap order dah, dah bayar pun..terbitan Indonesia punya..xde kat Malaysia..cuma tunggu pengeposan dari Indonesia tu yg lambat sikit..So, Quran ni akan dijadikan hadiah hantaran la nanti..=) tukar plan yer sayang..

Ini dia Quran nya..







Quran Pelangi ..

p/s--> Apa yang penting, akad tu akan jadi suami n isteri yg sah.. Sharing is Caring is Loving ( sutera kasih, amy pinjam jap ayat nie..hehe)

April 3, 2012

.::Goodies :: Apam Polkadot::.

Salam 1 Malaysia..
Tadi amy godek2 fesbuk..pahtu terjumpa gambar apam nie..wah cantik jugak kalu dibuat doorgift nie kan..letak dalam paper bag tu bg kat kawan-kawan..kalau beli harga dalam RM1.50 jugak..tapi kalau kita buat sendiri barang2nya xsampai pun RM50..amy bajet nak buat 400 biji jer..so jimat la sikit kan kalau buat sendiri..nak kawen ni kena jimat cermat la kan..hehe..aritu amy pernah buat tuk parti besday anak sepupu, wat dalam 500 biji kut..modalnya sikit jer..cuma letih nak buat dot dot tu je la..hehe..
Bekas plastik tu pun dah tau nak beli kat mana..so skrg ni senang la kan..buat apam, letak dalam bekas ni then tampal riben sikit..jadilah..hehehe..very very easy la..cantik n simple jer..hehe..

Sape yang nak belajar buat apam tu leh klik kat entry amy nie..Apam Polkadot versi Amy.. mudah jer..amy pun belajar kat internet jer..ilmu dihujung jari je skrg ni..hehe..


gambar ihsan dari fesbuk ..

p/s-->  2 hari before majlis baru boleh buat sb apam ni tahan dalam 4 5 hari jer..

Iklan Berbayar