Produk Terlaris Julai..

November 6, 2012

.::Ambik darah & Cek gigi::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy rasa kuat sikit..badan rasa ok sikit..alhamdulillah..amy nak citer tadi amy pergi cek up kat klinik ibu dan anak..appointment arini tuk ambik darah dengan cek gigi..amy punya appointment kul 8.00 pagi..amy pun terus gerak dari rumah terus ke klinik..settle urusan baru pergi opis..dah bgtau kat pegawai siap2 dah..hihi..

Ramai giler orang arini..biasalah klinik kerajaan kan..tp takde la lama sangat kut..dalam kul 10.00 pagi da siap cek dua tu..dalam 10.15 amy masuk opis..

Mula2 dorang panggil amy nak ambik darah..ambik darah kat lengan sama cam cek nak kawin aritu..orang lain ambik kat hujung jari je nak kawin tp amy kena kat lengan..katenya nak cek talesmia..tp alhamdulillah amy xde sakit tu...hihi..masa dorang panggil tu, amy tengok budak praktikal dengan ketua dorang yang nak ambik darah..dalam kepala otak amy habis aku..takut la main dengan student ni..kadang2 dorang bukannya mahir pun..lepas tu, ketua dia pun ajar student tu cara2 cucuk tp student macam ketar2 jer..amy pun apa lagi, perasaan takut dah mai terus keluar ayat dari mulut yg xde insurans ni..mintak ketua dia yang ambik darah n taknak budak praktikal..alhamdulillah ketua dia yg ambik..selamat selamat.. =) sory ye student praktikal..buat praktikal kat orang lain jela ek..huhu..

Settle ambik darah..tunggu kejap untuk cek gigi...doktor gigi tu sangat la comel..namanya dr arleesa..orangnya da macam heroin2 novel kut..hehe..lepas settle tu nurse cakap minggu depan kena datang lagi untuk jumpa dengan doktor pulak..harap2 semuanya ok.. =)

Amy cuma kesal 1 la, kepada si suami si suami yang menemani isteri2 pergi cek up..kalau boleh tak yah la ambik tempat duduk tu..kerusi bukan banyak pun..tunggu kat luar apa salahnya..tau2 je la klinik ibu dan anak tu kan kecik..lebih kurang rumah kite jer..lemas bila da ramai dalam bilik tu..kesian tengok2 mak buyung terpaksa berdiri tp si suami2 ni buat tak tau jer...rileks je duduk..langsung xde nilai2 murni..huhu..

p/s--> next appointment 14.11.2012.. =)

4 Orang Pengomen Tegar..:

  1. meriahnya blog ni..
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. ooo... klinik sane kecik yer amy?? heee mujur kt sentul nih besar..sgt besar.. puas ati dari ceras dulu :)

    ReplyDelete
  3. mmg kdg2 diorg buat xtau je kat perempuan mengandung nih..kesian kan

    ReplyDelete
  4. hihi..xdapat nak nolong..

    amy check up klinik area mna ;D

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar