Produk Terlaris..

November 14, 2012

.::baby kembar::.

Salam 1 Malaysia..

Tadi amy pergi check up..third check up kat klinik kesihatan salak selatan..amy pergi kul 8 pagi..kul 11 baru siap..uwaarggh letih sangat menunggu..dahla lapar..huhu..

Mula2 cm biasa ambik berat..cek hb..dengan darah tinggi..Alhamdulillahs semuanya ok..

Last skali kena tunggu jumpa doktor...mula2 amy masuk doktor tanya pasal sakit asma amy..asma amy ok je bukan tahap kritikal..lepastu doktor suruh baring..nak scan..scan2 tak nampak..doktor kate da 13 minggu..tapi still xnampak..scan lagi bawah..scan2 nampak cam de 2..doktor tak puas hati..doktor mintak nurse tutup lampu..nampak 2 lagi..lepas tu doktor cakap kemungkinan besar baby amy kembar..

Doktor pun tanya amy, ada sejarah keluarga kembar ke..amy pun cakap la..kalau belah mak amy, adik mak amy kembar seiras,,kalau belah ayah pulak memang ramai anak2 sepupu dia kembar seiras..dalam 3 4 pasang kut..lagipun sekarang ni maksu amy belah ayah tengah pregnant kembar..da 5 bulan..

Doktor pun cakap la, no wonder la kalau baby amy kembar..doktor pun mintak amy pergi scan lagi sekali minggu depan dekat klinik die..klinik dia kat klinik kesihatna tanglin..katenya kat sana scan lagi clear sb nak yakinkan betul ke tak....kat mane tah klinik tu..huhu...

Tapi takpelah, mane tau kut2 memang rezeki amy kan..memang dari dulu lagi tu impian amy..nak anak kembar..harap2 termakbul...doakan amy ye kawan2...

 
bahagiannya kalau dapat baby kembar comel cmni..hehe

p/s--> Allahuakbar Allahuakbar Allahuakbar..

November 13, 2012

.:: Kemah Keming Ustaz Azhar Idrus episod 1::.


p/s--> semoga ianya jd pedoman hidup kita semua umat islam..

.::Kami yg sengal::.

Gurau senda amy dan fahmi malam tadi..

Fahmi :: Comel bini abg nie..makin lama makin comel abg tengok..
Amy   :: Sengih2 kambing sambil cakap kat fahmi.. Kalau abg tengok makin comel maknanya baby boy..
Fahmi :: Terus tukar.. Eh abg tengok bini abg ni macam hantu waris jer..
Amy   :: Tergelak pahtu cakap kat fahmi.. Hah kalau hodoh maknanya baby girl..
Fahmi :: Terus tersengih2 macam kerang busuk..
Then terus kitaorang gelak sama2..haha sengal..

Actually fahmi nak baby girl..tu yang sengih je kalau cakap baby girl..tapi ktorang tak kisah pun asalkan baby kami sihat sempurna dan bertahan sampai 9 bulan..insya Allah,,,

 Bismillahirahmanirrahim...
Ya Allah peliharalah anakku ini selama ia berada di dlm perutku...dan sihatkanlah dia....Engkau yg menyembuhkan..tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMU..YA Allah rupakanlah atau bentukkanlah dia yg ada diperutku dengan rupa yg baik dan tetapkanlah di dlm hatinya iman kepada Engkau dan kpd RasulMu...Ya Allah, keluarkanlah dia dr perutku dengan mudah dan selamat...Ya 
Allah...jadikahlah dia sihat dan sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal...Ya Allah..panjangkanlah umurnya..sihatkanlah badannya...baikkanlah akhlaknya....fasihkanlah lisannya....baguskanlah suaranya utk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad s.a.w dan segala puji bagi Allah tuhan semesta alam....amin ya rabbal 'alaminn.

November 12, 2012

November 8, 2012

.::i luv coway::.

Al-kisah..aritu amy bukak akaun says..pahtu ada iklan nie..pencarian 100 orang bertuah untuk mencuba barangan dari coway ni..amy pun isi jela..saje je galok gatal tangan ni..last2 dapat email dari coway..amy tak perasan pun email tu tapi ada staf dari coway yang call cakap tahniah sb amy salah sorang terpilih untuk cuba barangan dorang..amy pun bukak la email..


Nak tau apa barang die? ni dia..Bidet Coway..menda alah ni orang letak kat jamban aka jamban duduk..rumah amy sekarang ni jamban cangkung..so, amy pun cakap la amy mintak maaf n terpaksa menolak sb rumah amy takde jamban duduk...takde rezeki..huhu...
 klik tuk tumbesaran..

p/s--> tenkiu coway..kan best lau bertuah dapat hadiah lain.. =)

.::Terharu sangat::.

Semalam, balik je dari kerja..fahmi terus ke dapur..tak berhenti rehat pun..padahal dia mesti penat sb jalan dia balik kerja jem giler..lagi la bawak kereta amy manual..huhu..first, dia buatkan susu anmum tuk amy..pahtu dengar dia duk panaskan kuali..goreng ayam..pahtu dengar kletang kleting duh basuh pinggan mangkuk dalam sink..pahtu last kali buat teh o ais untuk die..pahtu dia hidang ayam then ktorang makan dgn sos sama2 sambil tengok citer Julia..=)

Wah terharu sangat2 sebabnya sebelum ni takde pun dia buat camtu..kalau buat pun lepas dia dah rehat2 baru dia buat..mukin semalam dia kesian kut tgk wife dia terbaring berselimut depan tv..hehe..

Amy pun tak tau nape, tiap kali balik kerja letih teramat sangat..nak kate jalan jem xde jemnye..drive pun kreta auto..tp balik je terus baring..badan jd sejuk panas cam nak demam..mesti terbaring je siap berselimut bagai..tp dalam kul 8 9 tu ok pulok..dah la jadi malas..da lama xmasuk dapur..lagi la xleh makan nasi..tu yg buat badan jd lemah kut..makan pun keluar balik..huhu..moga2 boleh lalui ni semua dgn tabah n yg penting moga baby amy n fahmi membesar dgn sihat & sempurna...amiin.. =)

p/s--> tenkiu hubby..luv u ketat2.. =)

.:: Adam & Hawa episod 43::.



p/s--> xsabar nk tengok next episod..walaupun da tau apa yg terjadi.. =)

November 7, 2012

.::Hantu Kapcai Full Movie::.








p/s--> kredit to Dailymotion.. =)

.:: Adam & Hawa episod 42 ::.



p/s--> lambatnya bersama..huhu..

November 6, 2012

.::Adam & Hawa episod 41::.



p/s--> xde astro kat umah..layan jela ikut ni.. =)

.::Ambik darah & Cek gigi::.

Salam 1 Malaysia..

Harini amy rasa kuat sikit..badan rasa ok sikit..alhamdulillah..amy nak citer tadi amy pergi cek up kat klinik ibu dan anak..appointment arini tuk ambik darah dengan cek gigi..amy punya appointment kul 8.00 pagi..amy pun terus gerak dari rumah terus ke klinik..settle urusan baru pergi opis..dah bgtau kat pegawai siap2 dah..hihi..

Ramai giler orang arini..biasalah klinik kerajaan kan..tp takde la lama sangat kut..dalam kul 10.00 pagi da siap cek dua tu..dalam 10.15 amy masuk opis..

Mula2 dorang panggil amy nak ambik darah..ambik darah kat lengan sama cam cek nak kawin aritu..orang lain ambik kat hujung jari je nak kawin tp amy kena kat lengan..katenya nak cek talesmia..tp alhamdulillah amy xde sakit tu...hihi..masa dorang panggil tu, amy tengok budak praktikal dengan ketua dorang yang nak ambik darah..dalam kepala otak amy habis aku..takut la main dengan student ni..kadang2 dorang bukannya mahir pun..lepas tu, ketua dia pun ajar student tu cara2 cucuk tp student macam ketar2 jer..amy pun apa lagi, perasaan takut dah mai terus keluar ayat dari mulut yg xde insurans ni..mintak ketua dia yang ambik darah n taknak budak praktikal..alhamdulillah ketua dia yg ambik..selamat selamat.. =) sory ye student praktikal..buat praktikal kat orang lain jela ek..huhu..

Settle ambik darah..tunggu kejap untuk cek gigi...doktor gigi tu sangat la comel..namanya dr arleesa..orangnya da macam heroin2 novel kut..hehe..lepas settle tu nurse cakap minggu depan kena datang lagi untuk jumpa dengan doktor pulak..harap2 semuanya ok.. =)

Amy cuma kesal 1 la, kepada si suami si suami yang menemani isteri2 pergi cek up..kalau boleh tak yah la ambik tempat duduk tu..kerusi bukan banyak pun..tunggu kat luar apa salahnya..tau2 je la klinik ibu dan anak tu kan kecik..lebih kurang rumah kite jer..lemas bila da ramai dalam bilik tu..kesian tengok2 mak buyung terpaksa berdiri tp si suami2 ni buat tak tau jer...rileks je duduk..langsung xde nilai2 murni..huhu..

p/s--> next appointment 14.11.2012.. =)

November 5, 2012

.::Ibu Pembohong!::.

p/s--> hargailah ibu bapa kite.. =)

November 4, 2012

.::alahan::.

Sangat2 xlarat..

Xleh makan nasi..

Xleh masak..

Badan letih2..

Aduh sangat2 tak larat..

Tak tahan..huhu..

p/s--> Ya Allah ya tuhanku, kuatkanlah diriku ni..=(

Iklan Berbayar