Produk Terlaris Julai..

October 13, 2012

.::Touch Typing::.

Salam 1 Malaysia..

Semalam amy  tanya kat mane UTMSPACE kan, alhamdulillah dan terima kasih yang bagitau kat mane lokasi tu..tp sekarang ni amy da lega sebabnya pada asalmya amy nak drive sendiri tp last skali kereta opis ada 1 bijik..1 bijik lg husband kakak opis amy nak hantar..alhamdulillah lega..2 hari berkursus kat sana wah tak sabarnya..

Touch Typing ni kursus menaip dengan betul dan laju..actually amy dah boleh menaip tanpa tengok keyboard dan jugak monitor..juz tengok note n taip jer..sebabnya masa amy form 5 kat sekolah teknik aritu amy ambik subjek Asas Pemprosesan Maklumat..di mana guru kelas amy yang mengajar subjek tu..kami semua tidak dibenarkan tengok monitor semasa menaip..keyboard pun tak boleh tengok..kena tengok nota jer yang diletakkan di tepi  sebelah kanan..yang penting kedudukan jadi kena betul...cik Mat Yazaz seorang cikgu yang sangat garang jd ktorang pun takut la nak curi2 tengok monitor..kan tak pasal2 kenal rotan dengan pembaris..tapi Alhamdulillah jasa tunjuk ajar cikgu mat Yazaz geng2 ktorang dapat A1 exam spm =)

Alhamdulillah jugak berkat ilmu cikgu Mat Yazaz tu la amy dapat menaip dengan betul sampai sekarang..boleh praktik masa belajar dulu dan juga tuk kerja sekarang ni..amy pergi kursus ni pun semata2 nak dapatkan sijil jer..kalau korang nak tau bukan murah kursus ni tau..sorang pun dekat RM800..tp xpelah opis yang bayar..kalau nak pergi sendiri takde maknanya nak kursus beratus untuk 2 hari jer..hehe..

Insya Allah, nati apa yang amy belajar kat UTMSPACE tu amy ajarkan kat sini yer..mane tau kut2 boleh tambah ilmu kita..=)

kedudukan jari yang betul.. =)


p/s--> kena bawak gula2 byk2 tuk kursus nati... =)

13 Orang Pengomen Tegar..:

  1. Jeles tengok orang pandai tentang komputer ni.. jangan lupa sharing2 ye sis... nak belajar juga.. hehe

    ReplyDelete
  2. follow - done
    singgah http://dhiyaadalahniswa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. seronok dapat menaip tanpa tengok keyboard ni sebenarnya, 1 klbhan untuk diri kita ;)

    ReplyDelete
  4. nanti boleh la menaip sambil berlari,haha
    syok juga, klu pi kursus2 macam ni kan
    improve personal skills

    ReplyDelete
  5. bestnya dpt joint kursus tue...
    sy pun teringin nk pegi kursus menaip tue,
    ade lg tak eh lepas nie...?

    ReplyDelete
  6. selalu jugak try guna cara betul macam tu..tapi selalu fail..:(

    ReplyDelete
  7. Kalau sape2 nk belajar menaip mcm tu boleh la call sy..sy ada mengajar utk menaip tanpa melihat keyboard dan monitor..0167799769 :)

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar