Produk Terlaris Julai..

October 29, 2012

.::Perjalanan 5 jam jadi 12 jam::.

Salam 1 Malaysia..

Rasanya belum terlambat lagi amy nak ucapkan selamat hari raya aidiladha pada semua umat Islam..amy nak cerita kisah perjalanan amy balik kampung dari terengganu ke kl semalam..biasanya dari kl ke terengganu cuma 5 jam je kalau lalu kut LPT tu tp semalam lebih 12 jam..jem start dari highway bukit besi sampai la ke KL..amy drive jap dr highway bukit besi tu sampai dekat R&R Muktafibillah lepas tu bagi kat fahmi terus ke KL..tak sanggup amy nak drive dalam keadaan jem giler2 tu..

Bayangkan, amy n fahmi berhenti makan kat R&R Gambang, 5 6 kali pusing cari tempat duduk kosong tp takde..yang tempat orang dah nak habis sikit2 pun dah de orang tunggu..sebab takut lapar nak redah jem ke temerloh tu, amy n fahmi bungkus je nasi lemak..lepas tu makan kat parking kereta..sedih kan tp nak wat camner..terpaksa..huhu..

Start dari Temerloh jalan terus jem sampai KL..ada yang tak bertanggungjawab main lalu je ikut laluan kecemasan..depa2 ni la buat jalan bertambah jem..huhu..tengok2 jam dah kul 12 malam..mata amy dah tak tahan sangat dah..terus terlelap sampai kat kl..tengok2 jam dah 3 lebih..balik rumah terus mandi then tido...

Bangun subuh tu rasa tak larat sangat..msg pegawai amy cakap nak mc arini..sbnya memang betul2 tak larat..huhu..

p/s--> sape yang balik pantai timur malam td tau la jem die cmne..huhu.serik rase nak balik time2 cmtu..tp alhamdulillah semuanya selamat..huhu

6 Orang Pengomen Tegar..:

  1. ye la kak. semalam saya balik naik bas dr kl-terengganu. bas sepatutnya jam 1030 mlm, tp jam 3pg baru bas sampai di hentian putra. waktu tiba di terengganu pn jadi delay 5 jam. sampai terengganu dah cerah. ponteng class la jawabnye pagi td. heee :)

    ReplyDelete
  2. huwaaaa!!!betul sgtla tu..sy gerak dr Lipis..cilok masuk ke jln2 tikus mlalui Felda & jln2 lama..seram kottt..uhuhu!!!tp nasib baikla brbaloi...uhuhu!!!jmput follow kmbali,ye :)

    ReplyDelete
  3. tu la..ramai cakap lame gila semalam..
    dan yg pasti ramai sangat MC arini xpergi kerja..
    xpernah jadi mcm gini...dugaan btl....

    ReplyDelete
  4. dr johor nk ke KL pn jem giler...gerak kol 3pm sampai kol 12am. terbaik la sgtt kn bl esoknye kje T___T

    ReplyDelete
  5. nasib baik akak balik sini hari sabtu petang,kalu ahad juga mesti sangkut juga..dasat betul jemnye kan

    ReplyDelete
  6. fuhhh...boleh sakit kepala kalau mcm ni..stress..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar