Produk Terlaris Julai..

October 30, 2012

.::First Check Up @ Klinik Ibu dan Anak Salak Salatan::.

Salam 1 Malaysia..

Tadi amy pergi buat buku pink kat klinik..amy punya first check up..appointment kul 2 petang..so amy keje sparuh hari je la arini..mintak pelepasan balik awal..

Kul 1 amy pun balik rumah..sampai je rumah terus muntah..tetiba rase loya tekak..dari opis lagi tak sedap badan tp nasib boleh tahan sampai ke rumah..selama amy pregnant ni la kali pertama amy muntah..huhu..

Amy pergi sorang je check up..tak ajak hubby pun..fahmi punya tempat kerja jauh..lagipun rasenya xperlu kut berteman bagai..berdikari la konon..hehe..

Fisrt sampai tu amy pun buat la check up..semua budak praktikal yang buat..budak2 praktikal tu dari Windfield International College..first tu dia mintak ic amy dengan kad kahwin jer..dia isi semua2 yg berkaitan kat buku tu then mai lagi sorang budak praktikal ukur tinggi dan berat badan amy..alhamdulillah BMI amy normal..pahtu dia ambik darah kat hujung jari..katenya nak cek hb..amy terus tanya result..dia cakap normal jugak..alhamdulillah..last skali dia suruh amy pergi buat urine test..nak cek tahap glukosa n protein rasenya..amy pun terus tanya result lepastu dia pun jawab normal..alhamdulillah...

Tapi normal normal pun amy tetap dapat sticker hijau kat buku pink tu sebabnya amy ada sakit asma..sejak kecik lagi memang amy de asma..so nak tak nak dapat la sticker hijau tu..tp alhamdulillah yang lain semua normal..


Next appointment minggu depan..katenya nak ambik darah kat lengan..pahtu cek gigi..huhu..rumit gak ek bila da pregnant nie..tp terpaksalakan nak anak punya pasal.. =)

pergi klinik swasta scan cakap due date amy 16.6.2013
pergi klinik gov buat buku cakap due date 22.5.2013
yg mane satu nak pakai ek..huhu..

p/s--> doakan semuanya berjalan lancar yer.. =)

8 Orang Pengomen Tegar..:

  1. dah bersalin ke baru jangka?
    2012 ke 2013 kak?

    ReplyDelete
  2. sonoknyer la kan twin.. :)
    happy for u.. >_^

    ReplyDelete
  3. hehe tak menentu kita ni bersalin kan.. so be awarelah antara bulan tu.. wahh, alhamdulillah segalanya sihat.. biaselah tu asma bukan leh buang pun... hehehe

    ReplyDelete
  4. hiks...saba yer amy..ikut kan tarikh buku dorg bg tu pon salah.. so kene tgu doc scan la yer.. :)

    ReplyDelete
  5. klu kt gov trikh die bg xtpat lg..kkg ye scan blik bru ye ambk trikh bru..trikh bln 5 tu mgkin perkiraan kitaran haid k.amy..mcm owg ari tu ikut rikh priod 7.8 tp scan 10.8..last2 brnak 11.8 hihi..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar