Produk Terlaris Ogos..

October 14, 2012

.::Alhamdulillah amy da pregnant..tenkiu Allah::.

Salam 1 Malaysia..

Amy ada good news..amy dah pregnant..hehe..alhamdulillah syukur pada Allah..akhirnya doa amy termakbul jugak..

Tadi amy mesej dengan kawan amy namanya aja..amy citer kat die yang amy lewat period kat sebulan..last period masa bulan puasa aritu..lepastu aja nasihatkan amy pergi jumpa doktor..pada awalnya amy malas nak pergi sebab simpton2 orang mengandung takde langsung kat amy..cuma 2 3 hari ni rase cam breast sakit jer..lagi satu amy dah cek dengan pregnancy test 3 4 hari lepas result dia negatif..thats why la amy taknak jumpa doktor..

Aja pun citer kisah dia kat amy..dia pun mengalami menda yg sama dengan amy..lambat datang period..dia cek guna upt pun negatif..malah pergi scan kat klinik pun tak nampak..sampailah dia mengalami keguguran..dan doktor sahkan dia da pregnant 3 bulan masa tu..huhu..

Amy pun jadi takut..amy pun ajak la fahmi pergi klinik kat Pusat Rawatan Islam Al-Zahrah kat bangi..masuk2 jumpa doktor, doktor pun tanya sakit apa..amy cakap kat doktor yang breast amy sakit..nak cek..pahtu doktor tanya amy bila last uzur..amy cakap la yang last 15.8 aritu..pahtu doktor kate nak kena buat urine test..amy pun pergi la buat..lepas tu nurse tu suruh tunggu kat luar..

Amy pun tunggu la..pahtu nurse tu senyum-senyum je then cakap tahniah puan pregnant..masa tu amy confius betul ke amy pregnant macam tak caya jer.huhu..doktor pun ajak amy masuk bilik scan..scan2 je doktor kate tak nampak lagi..mukin baru beberapa minggu..then doktor mintak amy datang lagi 2 minggu.. =) Doktor juz bagi ubat asid folic untuk makan..

Hari rabu tu kan amy da cek dgn pregnancy test tu tapi negatif..amy dengan fahmi macam caya tak caya je cakap doktor tu..terus balik dari klinik pergi beli lagi 1 pregnancy test..nak tengok sendiri result dia..balik umah tu terus test dan ternyata positif..Alhamdulillah..tenkiu Allah..Syukur pada anugerah-Mu ya Allah..smoga Kau pelihara kandunganku ini..amiin..

gambar sekadar hiasan.ihsan incik google.. =)

p/s--> Amy nak nasihatkan pada kawan2 yang datang period lambat lu cepat2 la pergi jumpa doktor..sekarang ni pregnancy test tu xberapa nak detect sebabnya pemakanan kita sekarang ni.. =)

22 Orang Pengomen Tegar..:

  1. congratulation mummy amy..hik3..sronoknye geng2 ni dh nk de baby xlme lg..wahhh teruja lak! ^_^

    semoga sihat2 selalu insyaallah amin

    ReplyDelete
  2. tahniah sis... ya Allah, ena tumpang gembira.. hehe

    ReplyDelete
  3. tahniah akk...cm best je kan..hehe...xppe2...sabo..lme ag nk kwen ni..hehe

    ReplyDelete
  4. Hehee... amy tahniah... syukur alhamdulillah. apa2 pun jg pemakanan dan think positif selalu ye.. happy for u!

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah! Tahniah dear.. Tumpang happy for both of you.. Doakan MM pon cepat2 preggy ye.. =)

    ReplyDelete
  6. Tahniah Amy...
    jaga diri elok-elok ya sayangg.....
    Happy for u...

    ReplyDelete
  7. tahniah dearie

    jaga baik2 both yourself and the baby

    ReplyDelete
  8. waaa..tahniah tahniah tahniah...take care ye..:)

    ReplyDelete
  9. amy.. jg diri tau.. jgn lasak2.. jgn naik motor,. naik tngga selalu..rahim kita xbiase lg 2.. kene jg betul2 2 3 bulan ni.. walu xda simtom2 preg pom.. sy dulu ms first preg xda simtom2... kene byk berehat.. tahniah tau.. jg diri leklok..

    ReplyDelete
  10. tahniah amy... jom membuyung sesame.. akekekeke kalo ade ape2 was2 jgn malu segan bertanye tau.. :)

    ReplyDelete
  11. tahniah tahniah bakal mummy... hihihi

    ReplyDelete
  12. alhamdulillah amy. congrats ea. jg kandungan elok-elok :)

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah....tahniah kak..jaga kesihatan dan baby elok2 ye :)

    ReplyDelete
  14. Tahniah.

    Sha baru buat UPT pada pagi tadi. Tapi kosong je. Maknanya tak sah. Tapi bila dah berjam-jam, Sha tengok balik, eh ada dua garis.
    Maknanya, Sha pregnant!

    Tapi was-was sebab tinggal lama dalam bilik air.
    Nanti Sha buat lagi UPT untuk pastikan samaada benar atau tidak.

    Simtom-simtom hamil memang sudah ada. Risau UPT tu yang salah. Hehe

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar