Produk Terlaris Julai..

July 12, 2012

.::Tutorial Daftar Churp Churp::.

Salam 2 Malaysia..

Malam ni amy rase cm nak buat tutorial pasal churp2..so kepada yang belum daftar tu boleh la daftar sekarang..

Korang perasan tak iklan churp2 amy dalam kotak kat bawah ni ada dlm blog amy?? cer tengok cer tengok..hehe..



Ni la dia kotak iklan churp2 amy... setiap orang klik kita akan dapat duit..sama jugak fungsi mcm nuffnang..biasanya 20 sen per klik..best jgk tu kan.. =)

Korang dah daftar belum?? kalau belum lagi boleh daftar sekarang kat bawah ni..

Meh sini, amy ajar step by step...

Mula2, Klik CHURP2 SIGN UP NI..page di bawah ni akan keluar..



Kemudian, masukkan email n password korang..kalau sama dgn nuffnang lagi bagus..lepas tu tekan sign up..then, page kat bawah tu akan keluar..



Pahtu korang masukkan kod configuration tu lepas tu tekan sign up skali lagi..page kat bawah ni akan keluar..



Bila page ni yang keluar ni bermakna korang dah berjaya daftar churp2..tapi selepas tu korang kena buka email yang korang guna tu tuk klik link verification..(kalau guna gmail bukan gmail kalau guna yahoo bukak kat yahoo)..kalau korang tak bukak korang tak boleh nk login churp2..kat bawah tu amy letak gambar tuk korang leh tgk contoh..



Sekarang, korang klik je link kat atas tu..



Bila page ni keluar bermakna korang dah berjaya daftar churp2 nie..Kepada yang ada twitter boleh follow ikut twitter jgk..mcm amy ada fb jer so ikut fb je la...kalau ada 22 lagi bagus..untuk login, korang boleh klik kat anak panah amy tunjuk kat atah tu..so tunggu apa lagi..login sekarang..bila korang login je, page kat bawah tu akan keluar..




Korang klik kat anak panah kecik kat atah tu..ia akan keluar seperti gambar di bawah..


Kemudian, korang klik ruangan profile n manage account..selesai isi form semua korang pun tekan button update dan save..alhamdulillah, selesai untuk pendaftaran churp2....

Nanti amy buat tutorial camne nak guna iklan churp2 ni kat blog n facebook..pahtu tutorial tuk pasang churp2 macam dalam blog amy..sekarang ni dah penat..nak rehat dulu..hehe..selamat mendaftar.. =)

p/s--> pendapatan churp2 amy takla sebanyak nuffnang tapi xtau kenapa tetiba rase nk buat tutorial nie..papepun, sharing is caring is loving is sweet yunk...


5 Orang Pengomen Tegar..:

  1. nice tutorial..done follow sini..if free singgah blog naz ye... :)
    http://naz-only-you.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. terima kasih sb buat tutorial nih..sis dh lama nk cuba tapi tak brapa paham sblmnih..tq yer..

    ReplyDelete
  3. tutorial yg sgt berguna utk people yg belum mengenali Churp Churp. hehehe

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar