Produk Terlaris Ogos..

July 27, 2012

.::shopping raya kat kenanga wholesale city::.

Salam 1 Malaysia..

Camne pose arini? dah tinggal belum? hehe..soklan cepu emas..tadi amy n d geng pergila shoping kat KWC nie.first time pergi sana..tu pun nasib baik pergi anjuran opis n naik bas opis..kalau tak xdenya amy nak sampai sini sb tak kenal jalan..tapi memang betul la kate orang..pergi sana otak jadi giler..giler nak membeli..hehe..memang murah2 giler baju kat sana..tapi kalau beli borong lagi murah..kalau tak caya pergila sekali kat sana..

Ktorang bertolak dari opis kul 11.30..dalam 12 lebih sampai kat KWC..kul 2.15 petang kena ada dekat bas balik..maknanya dalam 2 jam je la masa tuk ktorang borong baju..amy jalan dengan sarah n wan..masing2 duk kalut pilih baju kurung..amy pun sama..amy beli untuk adik2 jer sepasang sorang..untuk mak n ma beli kain pasang je la..nanti mak boleh jahit sendiri..hehe..

Amy sampai je KWC amy ambik duit RM500..tu bajet tuk beli baju raya 3 orang adik perempuan amy,tuk mak n ma skali..lepas tu, amy beli baju kurung yg dah siap jahit 4 pasang..jubah 1 pasang dan 1 handbag..bilang2 duit balance ada dalam purse RM300 lagi..lepastu amy kira la duit habis dalam RM220.00 jer..bayangkan murah tak murah kan...jimat duit amy..hehe..

Kepada yang nak buat bisness online tu boleh la beli barang kat sini..sebabnya kalau kat sini harga dia lagi banyak lagi murah giler die bagi..contoh td ada baju kurung (baju kurung kain siffon lining bersiap manik leher n lengan n berkain duyong)..harga dia rm120 sepasang, kalau beli borong (3 pasang) harga jadi RM180..ni bermakna sepasang jatuh harga RM60 je..jimat kan..so korang pegi la 3 orang..beli satu sorang..leh harga borong..hehe..

Untuk handbag pulok, kalau korang beli satu harga RM40.00 tapi kalau beli borong (12 biji) jatuh harga RM18.00 sebiji..untung tak?? kalau korang minat bisness online leh la borong kat sini...tadi kawan amy beli borong tuk jual online pahtu amy beli la satu tumpang yg kawan amy punya...so dapat la dengan harga RM18 tuk handbag ni...murah kan..rembat jela..tp bukan nk buat raya yer cik hubby..raya nak yg lain..hehe..contoh handbag amy beli tadi tp warna je lain..

Beg amy warna coklat..

Kalau korang nak jual purse kan, ala yg biasa korang tengok kat uptown RM10 tu..harga borong dia jatuh RM6.50 je sebiji tp kena beli borong la dalam 12 biji..bayangkan setengah kedai jual harga RM15 sebiji..untung berapa kat situ kan..memang untung giler la..Adik amy bukak kedai eksosori perempuan & lelaki kat kampung, nanti leh la amy suruh dia mai beli barang2 kat sini..=)

Kitaorang sampai opis kul 2.45..ngam2 habis waktu rehat..kul 3 terus kitaorang ke bilik Auditorium..dengan ceramah bulan ramadhan bersama Ustaz Iman Muda Ashyraf sampai kul 5..then punch card balik umah.. =)

p/s--> hati dah tenang bila baju raya adik2 dah beli.. =)

7 Orang Pengomen Tegar..:

  1. Kita tak beli baju raya lagi. Macam tak buat baju raya je tahun ni. Yang tahun lepas punya pun tak pakai2 pun lagi. haha

    ReplyDelete
  2. waaahh.. murah 2... kite nk p jugak la sane ^^

    ReplyDelete
  3. wahhh..murah2nyee...boleh kirim ni..nnti tlg hantarkan ke bt pahat ye puan amy..hehe

    ReplyDelete
  4. Wooo! Memang murah2 sungguh ni.. Nanti nak kena gi usha nih.. Amy tau tak area KWC ni? Ada tak pape checkpoint yang semua orang tau & senang nak gi..?

    ReplyDelete
  5. hihi sronok kan g sane mi..? org ari tu bawak mama g sane.. mmg sgt murah mama ckp..tapi xsyok sbb ktorg g ber-3 jer..lau bawak kak ipar sume haa da de 5 org baru best borong.. nnt akan g lagi kot.. org da byk kali g sane..hihi

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar