Produk Terlaris Julai..

April 5, 2012

.::Mas Kahwin Al-Quran::.

Salam 1 Malaysia

Apa khabar semua..harap2 baik2 saje yer..amy nak tanya, korang pernah dengar tak Mas Kahwin senaskah Al-Quran? Actually, amy mintak mas kahwin dengan tunang amy senaskah Al-Quran sebabya amy rasa Al-Quran yang paling bernilai harganya berbanding dengan emas dan duit..lagi satu, bila dah jadi mas kahwin mesti kita lebih hargai dan akan selalu guna Quran tu..secara tak langsung si suami pun akan dapat pahala samakan..lepas tu, bila amy menyuarakan pendapat amy tu banyak pulak amy dapat pendapatnya..huhu..ada orang kate seeloknya2 bagi duit atau barang berharga contohnya emas lagi better dari Al-Quran dan ada jugak yang kate sebaliknya..

Amy petik ayat dari i luv Islam :

"Sesuatu yang berguna dan berfaedah seperti wang, barang atau sesuatu yang bermanfaat sangat dianjurkan oleh Islam untuk digunakan sebagai Mas Kahwin. Nyata, Al-Quran adalah pilihan yang sangat terbaik sebagai Mas Kahwin kerana kandungan dan isi Al-Quran mempunya gudang ilmu yang sangat luas dan penun manfaat." klik selanjutnya..

Lepas tu ada sorang kawan amy post video UIA (Ustaz Azhar Idrus) kat fb amy..



Ustaz Azhar kate seeloknya bagi barang bernilai..memandangkan amy peminat setia Ustaz Azhar Idrus, amy ikut pendapat beliau lah..hehe..lagipun beliau seorang ulamak..dah banyak ilmu yang beliau pelajari..mungkin itu sebaik-baiknya..Insya Allah..

Al-Quran dah siap order dah, dah bayar pun..terbitan Indonesia punya..xde kat Malaysia..cuma tunggu pengeposan dari Indonesia tu yg lambat sikit..So, Quran ni akan dijadikan hadiah hantaran la nanti..=) tukar plan yer sayang..

Ini dia Quran nya..







Quran Pelangi ..

p/s--> Apa yang penting, akad tu akan jadi suami n isteri yg sah.. Sharing is Caring is Loving ( sutera kasih, amy pinjam jap ayat nie..hehe)

15 Orang Pengomen Tegar..:

  1. alalala sweetnya amy !!!
    betul tu..seelok2nya AL-QURAN mas kahwin..bestnya amy
    sy plak yg teruja hehe


    amy, pinjam je, kan sharing is caring is loving is sweet ! :P

    ReplyDelete
  2. wahh tahniah dear :) bila langsungnya? btw, quran tu sangat cantek. amy order mcm mana eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bulan 5 dear..dah tinggal link kat aiennyer blog..hehe

      Delete
  3. wahh tahniah dear :) btw quran tu cantek sngat! amy order mcm mna eh?

    ReplyDelete
  4. whoaa! mmg kat sini takde di jual quran pelangi cam tu taw. lawa seyyy, amu. psstt...duit mas kawen zie aritu, zie lekatkan dgn beli gold earing. hehehe.


    P/s:
    Ur tempahan watermark dh siap dh :)
    check ur email ek. Sorry ambil masa
    yg lama utk siapkan. My bad :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. batal air sbyg amy rantai dgn gelang..ingatkan nk buat tu slh satu mas kawin..tp tgk la dulu zie..hehe..orait yie..dah setel dah..cuma xtampal je lg..hehe..

      Delete
  5. Assalam..
    Mintak tolg awk..mcm mne nk order alquran warna warni tu eh..sy nk buat hntaran jgk bln 8..hehe..bole email kat sy x ajman_shah@yahoo.com..trima kasih.
    klu bole secepat mgkin.

    ReplyDelete
  6. Salam..nk tau cmna nk order alquran pelangi tu yer..utk nk wat hntran jgk nih..huhu..boleh bg link die..trima kasih

    ReplyDelete
  7. Salam..nk tau cmna nk order alquran pelangi tu yer..utk nk wat hntran jgk nih..huhu..boleh email ke ajman_shah@yahoo.com atau fb https://www.facebook.com/AjmanShah.. thanks

    ReplyDelete
  8. Hi cam mane nak order Al-Quran Pelangi mcm tu...boleh share tak linknya..makasihh ;)

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum..bermnt dgn al-qrn mcm tu
    jom ke page sy

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=390519830991582&set=a.270983349611898.62677.265401570170076&type=1&theater

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar