Produk Terlaris November!!!!!

March 21, 2012

.::Transfer Funds Cimb to other banks via cimbclicks:.

Transfer funds..korang pernah tak transfer duit melalui cimbclicks?? Mesti ada yang pernah n mesti ada yg tak pernah kan..ada jugak yg belum daftar cimbclicks lagi..yg belum ada akaun cimb pun ada kan..hehe..

Ok, kepada yg ada cimbclicks amy nak share sikit la..sebelum ni amy selalu transfer duit dari cimb ke cimb..amy xpernah transfer kalau cimb ke akaun lain contohnyer cimb ke maybank sbnyer amy tak tau cammana..hehe..jakun kan..sebelum ni kalau amy nk bayar barang2 yg beli online guna maybank ke bank islam ke amy terpaksa g deposit cash kat bank2 berkenaan la..

Al-kisahnya, semalam amy nak bayar duit jubah amy beli online ke akaun maybank..tp kaunter maybank jauh kat kajang nie..amy tak kenal..jalan pun jem..nak g waktu rehat mcam semput sangat..amy pun buat2 berani la kol customer service cimbclicks nie..amy tanya dia cammane kalau nak transfer duit dr cimb ke bank lain..dengan ramah mesranya dia pun ajar la amy..amy login siap2 then mintak dia ajar step by step..hehe..maklumlah xtau kan..akhirnya berjaya & tau la caranya n comfirm lepas ni cepat la duit melayang..uwaargghhh..kena delete kedai2 online pahnie..hehe..

Amy sempat jugak la sembang dengan customer service nie..amy tanya la die mengenai Tranfer funds nie..hehe..so, Amy nak share sikit ek pada yg xtau..kalau korang nak transfer ke akaun lain korang tekan kat Transfer Funds..pahtu korang klik kat to other Banks..korang tgk kat bawah tu ada Interbank GIRO n Instant Transfer..pahtu korang isi je form tu mcm b iasa..

Beza antara Interbank GIRO n Instant Transfer ni:

Proses -> Kalau Interbank Giro ambik masa sikit mungkin 2 hari tapi amy wat semalam 1 hari jer pg transfer petang dah masuk dah..Kalau yg instant transfer tu pulak masuk je selepas successful terus duit de dalam akaun yg kita transfer..

Cas --> Interbank Giro cas dia RM1 jer thats why ambik masa sikit..Instant Transfer lak RM2 sb tu terus masuk..so kalau nk urgent tu guna Instant je la ek..hehe..

Bank--> Kalau interbank Giro ni banyak bank yg kita boleh transfer..termasuk yg overseanyer la..tapi kalau yang instant ni sesebahagian bank je la blh guna..kalau takde kat instant maknanya korang kena transfer guna interbank Giro..contohnya Bank Islam..Bank Islam leh transfer melalui interbank Giro jer..

Antara Bank yg blh guna Instant Transfer :: Afffin Bank, Maybank, Ambank, BSN, RHB, Public, Hong Leong, Eon, n ada la beberapa lagi..

Macam2 ada kan..so lepas ni guna je cimbclicks..xyah nak drive tgh2 jalan jem berserta panas terik..cas rm1 jer kan..kalau minyak kereta dah berapa??? fikirkan..hehe..sekarang ni cuma duk depan komputer klik jer..dunia kini di hujung jari anda..hehehe..

Kalau nak tau lebih lanjut leh la col cus servis dia..hehe..

p/s--> baru jer daftar maybank2u..tapi xreti nak guna..macam susah jer..lepas ni jawabnyer xterbukak la maybank2 u tu..huhu

50 Orang Pengomen Tegar..:

  1. kak na ada cimbclicks..sangat menyenangkan..bayar kete pun kot cimb..bayar bil bagai semua kot tu..janji duit kena ada r hahaha
    transfer ke bank lain dok berani r nak wat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy pun mcm kakna dulu..pahtu amy memberanikan diri..akhirnya amy berjaya..hehee..try la kakna..u can do it..heheheehhee

      Delete
    2. transfer ke akaun lain melalui cimbclicks senang je ibarat macam bayar bil... tapi proses penerimaan dalam akaun selain CIMB mengambil masa 3 hari.. lepas 3 hari baru la dpt duitnye.. kalau CIMB bank 1 hari je dah dpt.. =D

      Delete
  2. ada cimbclick ngan maybank2u .. sy selalu guna maybank2u kalau urusan online :)

    ReplyDelete
  3. xpenah lg transfer pegi bank lain..huhu
    amy thanks ajar nk tunaikan cek nuffnang hehe
    tp blum tunaikan lagi..tu kena tunai masuk bank kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kena masuk bank la yunk..rasenya 3 hari waktu bekerja kut dapat..hehehehe..bestnyer..

      Delete
  4. Tp kene beware sket pki interbank transfer.kdg duit tu masuk blik kat acc kt after few days.sy pnh kene masa byr duit kad kawin.mule2 fikir dh settle,rupenye duit tu msuk blik ke acc.even mase transfer tu mmg dh kompem lepas n sy siap print statement.tp owner duit tu xdpt detect yg duit dia 'kene tarik balik'.huhu..kesian..sy dpt tau lepas abis majlis,xblh buat apela.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu saya buat interbank transfer guna cimbcliks xde masalah. Ntah nape yang satu ni tuan kedai online cakap dia xdapat lagi duit. Tuan kedai tu guna rhb. Berapa lama ye nak kena tunggu baru transaksi tu berjaya? Macam mana nak tau yang kalau2 duit tu masuk balik kat acc kita? Kepala dah pening ni. Kalau masuk balik akaun kita xpe, jangan hilang lesap macam tu je duit tu..risaunya :-(

      Delete
    2. Tu la.sekarang ni tengah pening pk mana la duit yg saya transfer tu p. Hari rabu pagi dah transfer,sampai khamis malam pun tuan kedai tu cakap xdapat lagi :-( kalau duit tu balik kat acc kita semula xpe, jangan lesap ntah ke mana dah la. Bape lama ye masa kalau interbank transfer ni? Maksimum bape hari?

      Delete
  5. klo nak byr loan kete dr cimb ke public bank cmne?dua2 bole ek?sbb tgk instant transfer ade kuar nama..

    ReplyDelete
  6. klo nk byr loan kete ke bank len cmne

    ReplyDelete
  7. klo nak byr loan kete dr cimb ke public bank cmne?dua2 bole ek?sbb tgk instant transfer ade kuar nama..

    ReplyDelete
  8. lom buat lg....huhuhuhu

    jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

    ReplyDelete
  9. hai amy..tenkiu ya bgtau psl ni.tadi bukak cimbclicks gak pastu terperasan instant transfer nih.slalu gune yg interbank giro je.google2 akhirnye smpi sini.hehe.

    ReplyDelete
  10. sy gune interbank giro petang smlm..tnsfer dr cimb ke bsn..ari ni pon xmsuk ag kt bsn 2..memg lmbt eh lau wt interbank giro? risau lau duit 2 t'slh msuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sb tu sy lagi suka buat instant tranfer..dia akan keluar nama..

      Delete
  11. as salam.
    anda suka tudung cantik & murah?
    Kalau YA, jom GET OFFER menarik dari kami.
    Klik sini untuk maklumat lanjut https://www.facebook.com/RaniealCDMEnterprise
    [LIKE Page kami ini sekali yea? TQ]


    ........

    ReplyDelete
  12. kak atau sape2 je la yg ada kat sini. Sy nk tanya kalo dr BSN nk transfer or Dep0sit tunai..ke CIMB bleh x? guna ATM Di BSN tue.. ambik masa brapa hari? sy beli Brg On9 selalu je pr0blem kalo nk Bayar..kdg2 seller xnak berk0mpr0mi.. Bank CIMB or MAYBANK sgt2 la jauh dr tmpt sy.. nk tempuh jalan2 jem tue..d0rg selalu angGap sy cuma Bg excuse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anos-> akak pun xpasti..kalau kut atm bsn ke cimb leh ke x..rasenya xboleh..kalau cimbclikcs kemana2 boleh la.. =)

      Delete
  13. ouh oke.. tQ ye kak .. xpela nnt sy cube2 tgk hehe

    ReplyDelete
  14. saya nak tanya,kalau transfer online maybank 2u ke cimb bank...mmg lambat ke masuk??saya transfer malam tadi..tp sampai ptg ni blum masuk2 lagi....

    ReplyDelete
  15. kak, kalau dari cimb bank ke bsn blh x gune instant money/instant transfer?

    ReplyDelete
  16. kak, dari cimb ke bsn ade x instant transfer/ instant money?

    ReplyDelete
  17. thanks for the info amy !! td google pasal tempoh proses interbank giro tu..tejumpa blog amy pulak hehe tqvm ya ! :)

    ReplyDelete
  18. Klu dpt cek dr cimb, pas tu masuk dlm kat acc bkn cimb, brapa lama nk proses duit masuk dlm acc penerima?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti la dik..akak rase dalam 3 hari..biasanyer akak buat dlm 3 hari bekerja la..nk lbih comfirm leh tanya kat bank tu,,

      Delete
    2. Kalau kita masuk tu sebelum pukul 11pagi dia akan kira 3 hari dari hari masukkan cek tu. Kalau lepas pukul 11pagi dia akan kira 3 hari dari hari esok nye. Kadang 2 ada gak 2 hari...ini jarang2 berlaku la.

      Delete
  19. kak amy, kalau nak transfer duit (dari maybank) ke maybank / cimb cemana? tak pandai la. nak kena pergi mana, deposit cash ke? ajarkan saya, hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau duit cash nak masuk maybank or cimb blh pergi kat atm masing2..=)

      Delete
  20. Kalau guna cimb click transfer ke acc maybank berapa lama?

    ReplyDelete
  21. ano --> kalau cimb ke maybank ada 2 rasenya,,klau guna instant trannfer rm2 dia cas n on d spot masuk duit..kalau guna yg interbank giro tu dlm 2 hari kut..

    ReplyDelete
  22. Thanks amy...info yg berguna...;)...

    ReplyDelete
  23. Google2 tadi nak cari, boleh tak transfer instant dari cimb ke maybank?..then jumpa blog amy hehe..boleh rupanya, tq amy ! :)

    ReplyDelete
  24. Subject: Pekerja Sambilan Dirumah
    Diperlukan
    Pekerja Sambilan Dirumah Diperlukan.
    Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
    Syarat Kelayakan:
    - Asas komputer & internet
    - Microsoft Office (Words & Excel)
    - Boleh menulis, membaca & faham
    B.Inggeris
    - Komputer/Laptop
    - Akses ke talian internet
    - 18 tahun keatas
    Lain-lain
    - Boleh bekerja tanpa pengawasan
    - Boleh mengikut arahan
    - Sanggup bekerja keras
    - Berfikiran positif
    - Bermotivasi tinggi
    - Berdisiplin diri
    Maklumat lanjut sila ke website di bawah:
    ==> http://partner.jobdirumah.com/jdr.php?
    uid=agentbucks_1_eaid_1

    ReplyDelete
  25. akak gunalah maybank2u cepat je , login --> tekan quick link --> transfer --> new 3rd party account transfer , pastu masuk lah no akaun org , hihi (sekadar maklumat)

    ReplyDelete
  26. Bank islam ke CIMB ambil masa 3 hari kan.huhuhu.lambat lagi ler nak tunggu duit masuk

    ReplyDelete
  27. Sekarang RM2 lagi kan kalau transfer dari bank lain ke cimb?

    ReplyDelete
  28. Haah..still lg rm2 kalau guna instant transfer.. =)

    ReplyDelete
  29. kak sy guna cimb.. bos bank in duit melalui online.. tp bos mengunakan ambank.. berapa proses ye kak?

    ReplyDelete
  30. akak xsure..tp rasenya dalam 3 hari bekerja kut..tp lau bank islam ke cimb sehari kalau masuk sebelum 12.30 tengah hari..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar