Produk Terlaris February!!!

March 21, 2012

.::Transfer Funds Cimb to other banks via cimbclicks:.

Transfer funds..korang pernah tak transfer duit melalui cimbclicks?? Mesti ada yang pernah n mesti ada yg tak pernah kan..ada jugak yg belum daftar cimbclicks lagi..yg belum ada akaun cimb pun ada kan..hehe..

Ok, kepada yg ada cimbclicks amy nak share sikit la..sebelum ni amy selalu transfer duit dari cimb ke cimb..amy xpernah transfer kalau cimb ke akaun lain contohnyer cimb ke maybank sbnyer amy tak tau cammana..hehe..jakun kan..sebelum ni kalau amy nk bayar barang2 yg beli online guna maybank ke bank islam ke amy terpaksa g deposit cash kat bank2 berkenaan la..

Al-kisahnya, semalam amy nak bayar duit jubah amy beli online ke akaun maybank..tp kaunter maybank jauh kat kajang nie..amy tak kenal..jalan pun jem..nak g waktu rehat mcam semput sangat..amy pun buat2 berani la kol customer service cimbclicks nie..amy tanya dia cammane kalau nak transfer duit dr cimb ke bank lain..dengan ramah mesranya dia pun ajar la amy..amy login siap2 then mintak dia ajar step by step..hehe..maklumlah xtau kan..akhirnya berjaya & tau la caranya n comfirm lepas ni cepat la duit melayang..uwaargghhh..kena delete kedai2 online pahnie..hehe..

Amy sempat jugak la sembang dengan customer service nie..amy tanya la die mengenai Tranfer funds nie..hehe..so, Amy nak share sikit ek pada yg xtau..

1) Mula2 korang login cimbclicks macam biasa...
2) Klik TRANSFER, kemudian pilih TO OTHER BANKS..


3) Page ni akan keluar..
Normal Transfer / IBG

INSTANT TRANSFER / IBFT


4) Isi form tu FROM: SELECT AN ACCOUNT, kemudian pilih samada korang nak NORMAL TRANSFER ATAU INSTANT TRANSFER..

Beza antara NORMAL TRANSFER vs INSTANT TRANSFER:

PROSES 
Normal Transfer ambik masa untuk duit masuk ke akaun penerima..biasa dalam 1 hari akan masuk..biasa transfer pagi petang inshaa Allah akan masuk dalam akaun penerima..

Instant Transfer pulak duit akan terus masuk ke akaun penerima sebaik sahaja proses berjaya.

CAS
Normal Transfer  kenakan cas 11sen sahaja sebab tu ambik masa sikit untuk cek semua baru duit masuk ke akaun penerima.

Instant Transfer kenakan cas 53sen..mahal sikit tapi duit terus masuk..so kalau urgent dan tak sabar nak tunggu boleh guna instant transfer jer..

BANK PENERIMA
Normal Transfer  ni banyak pilihan bank yang kita boleh transfer..boleh scroll je kat list tu..

Instant Transfer  tak semua bank kita boleh buat instant transfer..boleh tgk list dia..kalau takde dalam list bermakna korang tak boleh guna Instant Tranfer tp terpaksa guna Normal Transfer..

KESELAMATAN
Normal Transfer  dia akan cek dulu no akaun n nama penerima sekiranya tak match bank takkan teruskan tranksaksi.

Instant Transfer  selamat sb duit terus masuk ke akaun penerima..bila berjaya akan keluar no akaun dan nama penerima skali.

STATUS
Normal Transfer  selesai jer proses akaun keluar status ACCEPTED

Instant Transfer  selesai jer proses akan keluar status SUCCESSFUL

5) Settle semua tu korang boleh la isi form tu balik..kepada no akaun mane penama jumlah dah last skali submit macam biasa. selesai... ✔✔✔

Senang kan..so lepas ni guna je cimbclicks..tak perlu nak drive tengah2 panas terik berserta jalan jem lagi..cas pun tak sampai seringgit kan..kalau pergi ATM minyak kereta dah berapa??? so fikir-fikirkanlah..hehe..sekarang ni cuma duk depan komputer klik jer..dunia kini di hujung jari anda lagi-lagi ekonomi tengah gawat ni kenalah berjimat dari semua hal..hehehe..


p/s--> NEXT.. amy akan ajar cara tranfer dari maybank2u, bank rakyat dan jugak bank islam...siap tutorial nanti amy paste kat sini yer..selamat mencuba n tqvm sudi singgah blog amy....

jom shopping dengan amy... jgn lupa like fanpage amy yer.. KEDAI ONLINE MURAH GILER

62 Orang Pengomen Tegar..:

  1. kak na ada cimbclicks..sangat menyenangkan..bayar kete pun kot cimb..bayar bil bagai semua kot tu..janji duit kena ada r hahaha
    transfer ke bank lain dok berani r nak wat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy pun mcm kakna dulu..pahtu amy memberanikan diri..akhirnya amy berjaya..hehee..try la kakna..u can do it..heheheehhee

      Delete
    2. transfer ke akaun lain melalui cimbclicks senang je ibarat macam bayar bil... tapi proses penerimaan dalam akaun selain CIMB mengambil masa 3 hari.. lepas 3 hari baru la dpt duitnye.. kalau CIMB bank 1 hari je dah dpt.. =D

      Delete
  2. ada cimbclick ngan maybank2u .. sy selalu guna maybank2u kalau urusan online :)

    ReplyDelete
  3. xpenah lg transfer pegi bank lain..huhu
    amy thanks ajar nk tunaikan cek nuffnang hehe
    tp blum tunaikan lagi..tu kena tunai masuk bank kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kena masuk bank la yunk..rasenya 3 hari waktu bekerja kut dapat..hehehehe..bestnyer..

      Delete
    2. Salam sis , nk tnya sikit , kalau Dari rhb transfer ke cimb , ambik msa brpa hari ehh? Guna interbank giro

      Delete
    3. Salam sis , nk tnya sikit , kalau Dari rhb transfer ke cimb , ambik msa brpa hari ehh? Guna interbank giro

      Delete
  4. Tp kene beware sket pki interbank transfer.kdg duit tu masuk blik kat acc kt after few days.sy pnh kene masa byr duit kad kawin.mule2 fikir dh settle,rupenye duit tu msuk blik ke acc.even mase transfer tu mmg dh kompem lepas n sy siap print statement.tp owner duit tu xdpt detect yg duit dia 'kene tarik balik'.huhu..kesian..sy dpt tau lepas abis majlis,xblh buat apela.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu saya buat interbank transfer guna cimbcliks xde masalah. Ntah nape yang satu ni tuan kedai online cakap dia xdapat lagi duit. Tuan kedai tu guna rhb. Berapa lama ye nak kena tunggu baru transaksi tu berjaya? Macam mana nak tau yang kalau2 duit tu masuk balik kat acc kita? Kepala dah pening ni. Kalau masuk balik akaun kita xpe, jangan hilang lesap macam tu je duit tu..risaunya :-(

      Delete
    2. Tu la.sekarang ni tengah pening pk mana la duit yg saya transfer tu p. Hari rabu pagi dah transfer,sampai khamis malam pun tuan kedai tu cakap xdapat lagi :-( kalau duit tu balik kat acc kita semula xpe, jangan lesap ntah ke mana dah la. Bape lama ye masa kalau interbank transfer ni? Maksimum bape hari?

      Delete
  5. klo nak byr loan kete dr cimb ke public bank cmne?dua2 bole ek?sbb tgk instant transfer ade kuar nama..

    ReplyDelete
  6. klo nk byr loan kete ke bank len cmne

    ReplyDelete
  7. klo nak byr loan kete dr cimb ke public bank cmne?dua2 bole ek?sbb tgk instant transfer ade kuar nama..

    ReplyDelete
  8. lom buat lg....huhuhuhu

    jemputan khas:Para bloggers yg kiut miut semua....apa kata share N3 u olls kat web ni RakanBlog . Meningkatkan trafik dan follower blog u olls.Rangkaian bloggers Malaysia.TERHANGAT DAN SEGAR DARI LADANG....hehehehe

    ReplyDelete
  9. hai amy..tenkiu ya bgtau psl ni.tadi bukak cimbclicks gak pastu terperasan instant transfer nih.slalu gune yg interbank giro je.google2 akhirnye smpi sini.hehe.

    ReplyDelete
  10. sy gune interbank giro petang smlm..tnsfer dr cimb ke bsn..ari ni pon xmsuk ag kt bsn 2..memg lmbt eh lau wt interbank giro? risau lau duit 2 t'slh msuk..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sb tu sy lagi suka buat instant tranfer..dia akan keluar nama..

      Delete
  11. as salam.
    anda suka tudung cantik & murah?
    Kalau YA, jom GET OFFER menarik dari kami.
    Klik sini untuk maklumat lanjut https://www.facebook.com/RaniealCDMEnterprise
    [LIKE Page kami ini sekali yea? TQ]


    ........

    ReplyDelete
  12. kak atau sape2 je la yg ada kat sini. Sy nk tanya kalo dr BSN nk transfer or Dep0sit tunai..ke CIMB bleh x? guna ATM Di BSN tue.. ambik masa brapa hari? sy beli Brg On9 selalu je pr0blem kalo nk Bayar..kdg2 seller xnak berk0mpr0mi.. Bank CIMB or MAYBANK sgt2 la jauh dr tmpt sy.. nk tempuh jalan2 jem tue..d0rg selalu angGap sy cuma Bg excuse..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anos-> akak pun xpasti..kalau kut atm bsn ke cimb leh ke x..rasenya xboleh..kalau cimbclikcs kemana2 boleh la.. =)

      Delete
  13. ouh oke.. tQ ye kak .. xpela nnt sy cube2 tgk hehe

    ReplyDelete
  14. saya nak tanya,kalau transfer online maybank 2u ke cimb bank...mmg lambat ke masuk??saya transfer malam tadi..tp sampai ptg ni blum masuk2 lagi....

    ReplyDelete
  15. kak, kalau dari cimb bank ke bsn blh x gune instant money/instant transfer?

    ReplyDelete
  16. kak, dari cimb ke bsn ade x instant transfer/ instant money?

    ReplyDelete
  17. thanks for the info amy !! td google pasal tempoh proses interbank giro tu..tejumpa blog amy pulak hehe tqvm ya ! :)

    ReplyDelete
  18. Klu dpt cek dr cimb, pas tu masuk dlm kat acc bkn cimb, brapa lama nk proses duit masuk dlm acc penerima?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti la dik..akak rase dalam 3 hari..biasanyer akak buat dlm 3 hari bekerja la..nk lbih comfirm leh tanya kat bank tu,,

      Delete
    2. Kalau kita masuk tu sebelum pukul 11pagi dia akan kira 3 hari dari hari masukkan cek tu. Kalau lepas pukul 11pagi dia akan kira 3 hari dari hari esok nye. Kadang 2 ada gak 2 hari...ini jarang2 berlaku la.

      Delete
  19. kak amy, kalau nak transfer duit (dari maybank) ke maybank / cimb cemana? tak pandai la. nak kena pergi mana, deposit cash ke? ajarkan saya, hmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau duit cash nak masuk maybank or cimb blh pergi kat atm masing2..=)

      Delete
  20. Kalau guna cimb click transfer ke acc maybank berapa lama?

    ReplyDelete
  21. ano --> kalau cimb ke maybank ada 2 rasenya,,klau guna instant trannfer rm2 dia cas n on d spot masuk duit..kalau guna yg interbank giro tu dlm 2 hari kut..

    ReplyDelete
  22. Thanks amy...info yg berguna...;)...

    ReplyDelete
  23. Google2 tadi nak cari, boleh tak transfer instant dari cimb ke maybank?..then jumpa blog amy hehe..boleh rupanya, tq amy ! :)

    ReplyDelete
  24. Subject: Pekerja Sambilan Dirumah
    Diperlukan
    Pekerja Sambilan Dirumah Diperlukan.
    Gaji Sehingga RM1300 - RM3400 Sebulan
    Syarat Kelayakan:
    - Asas komputer & internet
    - Microsoft Office (Words & Excel)
    - Boleh menulis, membaca & faham
    B.Inggeris
    - Komputer/Laptop
    - Akses ke talian internet
    - 18 tahun keatas
    Lain-lain
    - Boleh bekerja tanpa pengawasan
    - Boleh mengikut arahan
    - Sanggup bekerja keras
    - Berfikiran positif
    - Bermotivasi tinggi
    - Berdisiplin diri
    Maklumat lanjut sila ke website di bawah:
    ==> http://partner.jobdirumah.com/jdr.php?
    uid=agentbucks_1_eaid_1

    ReplyDelete
  25. akak gunalah maybank2u cepat je , login --> tekan quick link --> transfer --> new 3rd party account transfer , pastu masuk lah no akaun org , hihi (sekadar maklumat)

    ReplyDelete
  26. Bank islam ke CIMB ambil masa 3 hari kan.huhuhu.lambat lagi ler nak tunggu duit masuk

    ReplyDelete
  27. Sekarang RM2 lagi kan kalau transfer dari bank lain ke cimb?

    ReplyDelete
  28. Haah..still lg rm2 kalau guna instant transfer.. =)

    ReplyDelete
  29. kak sy guna cimb.. bos bank in duit melalui online.. tp bos mengunakan ambank.. berapa proses ye kak?

    ReplyDelete
  30. akak xsure..tp rasenya dalam 3 hari bekerja kut..tp lau bank islam ke cimb sehari kalau masuk sebelum 12.30 tengah hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau interbank giro maybank kew rhb bank ambil masa berapa hari?/

      Delete
  31. other bank(cimb, maybank, bank islam, rhb & dll) dari pagi transfer akan masuk sekarang.. sekiranya masuk lepas tengahari kemungkinan masuk esok or 3 hari..kalau masuk transfer funds bagi cpt kemungkinan boleh masuk cepat dengan cas yang di tetap kan oleh bank.. apa2 kekeliruan boleh bertanya dia kuanter bank berkenaan.. tq

    ReplyDelete
  32. Tips..
    Sblum kita transfer kita check baki dulu.. pastu baru transfer..
    *saya pernah transfer mlalui interbank Giro, slma 3 hari penerima duit tu kata duit xmasuk.. sya call customer service, dia kata sya xad buat transfer apa2...
    Maksudnya.. transfer yg kita buat 3hri lpas xberjaya... sya transfer lg skali....
    # untuk lbih baik check baki dulu... nanti kita bleh tau duit kita msuk balik ka x...
    Ok TQ

    ReplyDelete
  33. Tips..
    Sblum kita transfer kita check baki dulu.. pastu baru transfer..
    *saya pernah transfer mlalui interbank Giro, slma 3 hari penerima duit tu kata duit xmasuk.. sya call customer service, dia kata sya xad buat transfer apa2...
    Maksudnya.. transfer yg kita buat 3hri lpas xberjaya... sya transfer lg skali....
    # untuk lbih baik check baki dulu... nanti kita bleh tau duit kita msuk balik ka x...
    Ok TQ

    ReplyDelete
  34. Salam...boleh ke transfer guna ATM bank Islam ke akaun bank Lain?

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar