Produk Terlaris Ogos..

February 28, 2011

.::AKU HANYA WANITA BIASA::.

•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*•♫♥♥♥♥♥♥♫•*¨*•.¸¸ﷲ¸¸.•*¨*♥♥♥♥♥♥♫•*¨*•.¸¸ﷲ•*¨*•.¸¸

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak...

Terima kasih karena telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang siap untuk kau pilih....

Padahal kau begitu tahu begitu tahu, aku hanya wanita biasa, yang sangat jauh dari sempurna.

Karenanya ku ingin kau tau,aku bukan wanita yang sempurna, aku begitu banyak kekurangan.

Maka ketahuilah...


Kepadamu yang akan memilihku kelak...

Aku tak sebijak bunda Khadijah, karenanya ku ingin kau tau,

aku bisa saja berbuat salah dan begitu membuatmu marah.

Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku, jangan marah padaku,

nasihati aku dengan hikmah, karena bagiku kaulah pemimpinku, tak akan berani ku durhaka kepadamu...


Duhai kau yang yang telah memilihku kelak....

Ingatlah, tak selamanya aku dapat tampak cantik di matamu,

ada kalanya aku akan terlihat begitu kusam dan jelek.

Mungkin karena aku begitu sibuk berjibaku di dapur,

untuk menyiapkan makan untukmu dan malaikat-malaikat kita nanti -InsyaAllah-.

Maka, aku akan tampak kotor dan bau asap.

Atau karena seharian ku harus membenahi istana kecil kita,

agar kau dan malaikat kita dapat tinggal dengan nyaman dan sehat.

Maka mungkin aku tidak sempat berdandan untuk menyambutmu sepulang bekerja.

Ataukah kau akan menemukanku terkantuk-kantuk saat mendengar keluham dan ceritamu,

bukan karena aku tak suka menjadi tempatmu menumpahkan segala rasamu,

tapi semalam saat kau tertidur dengan nyenyak,

aku tak sedetikpun tertidur kerana harus menjaga malaikat kecil kita yang sedang rewel,

dan ku tau kau letih mengais rezeki untuk kami maka tak ingin ku mengusik sedikit pun lelapmu..

. Jadi jika esok pagi kau mendapatiku begitu letih dan ada lingkaran hitam di mataku,

maka tetaplah tersenyum padaku, karena kau adalah kekuatan ku...


Padamu yang menjadi nahkoda dalam hidupku kelak...

Ketahuilah, aku tak sesabar Fatimah, ada kalanya kau akan menemukanku begitu marah,

menangis dan tak terkontrol, bukan karena ku membangkang padamu, tapi aku hanya wanita biasa,

aku juga butuh tempat untuk menumpahkan beban di hatiku, tempat untuk melepaskan penatku,

dan mungkin saat itu aku tak menemukanmu, atau kau begitu sibuk dengan pekerjaanmu,

maka bersabarlah, yang ku butuhkan hanya belaianmu...

Karena bagiku kau adalah tetesan embun yang mampu memadam segala resahku...


Padamu yang menjadi imam dalam hidupku kelak...

Ketahuilah, aku tak secerdas Aisyah..

Maka jangan pernah bosan mengajariku, membimbingku ke arah-NYA..

Jangan segan membangunanku di sepertiga malam untuk bersamamu bermunajat pada Kekasih yang Maha Kasih..

Jangan letih mengingatkanku untk terus bersamamu mendulang pahala dalam amalan-amalan sunnah..

Bimbing tanganku ke Jannah-NYA agar kau dan aku tetap bersatu di dalamnya...


Padamu yang menjadi kekasih hati dan teman dalam hidupku...

Seiring berjalanya waktu,kau akan menemukan rambutku yang dulu hitam legam dan indah,

akan menipis dam memutih. Kulitku yang bersih akan mulai keriput. Tanganku yang halus akan menjadi kasar...

Dan kau tak akan menemukanku sebagai wanita cantik, yang kau khitbah puluhan tahun yang lalu...

Bukan wanita muda yang selalu menyenangkan matamu...

Maka jangan pernah berpaling dariku...

Karena satu yang tak pernah berubah, bahkan sejak dulu akan terus bertambah dan kian membuncah,

yaitu rasa cintaku padamu...

Ketahuilah... Tiap harinya, tiap jam, menit dan detiknya, telah aku lewati dengan selalu jatuh cinta padamu.

Maka cintailah aku karena-NYA, dengan apa adanya aku...

Jangan berharap aku menjadi wanita sempurna...

Maafkan aku karena aku bukan istri Nabi...

Aku hanya wanita biasa..........


kredit :Admin Andhika Al-Banjari Mtp

p/s--> ditujukan khas Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak...mohd fahmi hijazi..


February 24, 2011

.::MARSHANDA @ CHACHA::.

Kepada sesiapa yang meminati lagu tema cerita Sejuta Cinta Marshanda boleh download kat sini..lagu ni memang best..nyanyian drpd Marshanda sendiri dan juga merupakan heroin dalam sinetron tersebut...

Sejuta Cinta nyanyian Marshanda...

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Reff:
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Ulang Reff: 2x

Apabila di search dgn encik google nia akhirnya aku yang marshanda baru je berumur 22 tahun..10 0g0s 1989..besdaynya 2 hari je lepas besday aku..hehe..1aku memang minat sinetron2 lakonan marshanda nie..sb dia sangat comey..hehe..aku juga sempat search mengenai marshanda dgn teman hidupnya iaitu Ben Kasyafani.

Marshanda sudah bertudung apabila mimpi khiamat 5 hari berturut2..Alhamdulillah..
Ben dan Chacha....
Gambar pertunangan marshanda dan ben..

p/s--> thanks pakcik google..aku salah sorg peminat marshanda.. =)

February 21, 2011

.::CELCOM RELOAD FREQUENCY::.

Buffered Earning lagi.....

Skarang ni banyak aku baca blog2 yang menyatakan nuffnang dah kurang menyerlah..dengan erti kata lain susah nak dapat duit la...tp memang betul, kalau dulu setiap minggu boleh la dekat2 RM10 tapi sekarang seminggu naik 50 sen je..pelik jugak aku sb biasanya paling sedikit pun dapat dalam RM1.00 lebih..tp takpelah tu bukannya penting sangat pun lagipun sejak masuk tahun baru ni aku jarang update blog aku ni..sb tula pendapatan pun kurang..bila kita dah jarang blog walking orang pun jadi malas la blog walking blog kita..huhu..tapi sekarang aku akan pastikan blog aku di update setiap hari..insya Allah..

Rata2 orang cakap sekarang ni susah dapat BE dari nuffnang..betul memang susah..biasa sekali dapat 4 5 BE tp sekarang susah..alhamdulillah, aku dapat 1 BE untuk tahun baru nie..hehe..BE ni daripada CELCOM RELOAD FREQUENCY..patutlah tiap kali aku buka blog ada iklan celcom ni..rupa-rupanya tu BE...bertambahlah pendaptan aku...hihihi..

P/S--> thanks nuffnang...bg la lagi..hehe

.::Amyliana86 punya page::.

Selamat pagi semua..pekabar? hari ni aku nak citer ada sesuatu yang baru dekat side bar blog aku nie..aku punya fanpage..amyliana86 page..

Sebenarnya, aku dah lama nak letak menda alah ni sebenarnya tapi tak tau cammane..tiba2 malam td aku duk layan citer sejuta cinta marshanda, Relevan Sokmo msg aku..dia ajar cara nak buat nie..aku pun cuba buat la..selapas di godek2 jadi jugak...thanks RS sb susah payah ajar amy buat menda nie..tenkiu so much.

jangan lupa like k..hehe..

p/s--> agak2 leh kalahkan page scha al-yahya tak? hahahaha..

February 20, 2011

.::Bukit Gambang Water Park, Pahang::.

Salam semua..baru2 ni aku n adik2 aku pergi kat Bukit Gambanag Water Park nie..first time kitaorang pergi..alang2 nak hantar adik aku balik kat kolej dia kat kuantan nie singgah sini dulu..aku pergi 5 orang..ktorang men redah je sebenarnya sb tak tau kat mana..kalau pahang ni mmg aku n adik2 aku tau la jugak sb ktorang selalu ikut mak n ayah aku hantar barang borang kat sana dah lebih 10 tahun..ktrang juz tau sampai kat kem askar jaya gading je lepas tu carik sendirik..nasib baik sampai..hehe..

Masuk je kat gambang ni sorg dewasa kena bayar RM21.90..budak kecik free je..pah masuk dekat dalam tu semua kena sewa..adoyai..cekik darah betul kalau tempat macam nie..pelampung saja rm10 satu..loker rm6..pondok rm32..jaket keselamatan rm10..tp setiap barang kena bayar lebih nati bila kita hantar dia akan bg balik..yang lagi menyusahkan setiap nak beli barang kena guna topup so terpaksa r beli topup kalau nak beli barang atau makanan..huhu...tp best la pergi sana...enjoy dgn adik2..kalau de masa korang pergi la bercuti kan sana..

Tibanya kami di sana snap snap dulu...hehe..
Adik2ku n anakku yg bergembira main air..
Penat bermain kitaorang mengisi perut di restoran kat Tanjung Lumpur. makanan dia 5 bintang..mmg best giler masakan dia..

p/s--> nati boleh pergi lagi..


February 19, 2011

.::Tempe dan Khasiatnyer::.

Hari ni aku masak salah satu lauk favourite aku iaitu tempe goreng..kalau dgn tempe goreng ni aku xyah makan lauk lain..nasi panas dgn tempe goreng nie je..fuhh..best giler..aku selalu makan kat kedai rasenya best sangat then aku try buat kat umah..belum sempat lagi aku nak belajar dgn yang pakar...aku pun masak tempe ni ikut cara aku je...sape2 yang pandai msk tempe ni bg la menu kat aku ek..leh aku try buat nati..tp menu aku pun blh tahan jugak rasenya..koya meta..haha..

Tempe goreng ala amyliana..
Inilah yg aku masak td..

Ambik tempe kalau boleh yang dalam daun pisang sb yg tu lagi best rasenya..pahtu, hiris tempe halus2..kemudian, goreng tempe tersebut sehingga garing..angkat dan alihkan..selepas itu,tumis bawang merah n bawang putih yg telah ditumbuk..kemudian letak lada giling, tumis sehingga naik bauk, masukkan sedikit sos,kicap manis dan garam..kemudian masukkan tempe tadi dan gaul sehingga sebati..angkat dan hidang..selamat mencuba..hihi..

Di senaraikan 10 Khasiat Tempe buat panduan kawan2 sekalian;

1. Protein yang terdapat dalam tempe sangat tinggi,
mudah dicerna sehingga baik untuk mengatasi diare.- nak elak keracunan makanan

2. Mengandung zat besi, flafoid yang bersifat antioksidan sehingga menurunkan
tekanan darah.- elok untuk yg darah tinggi

3. Mengandungi superoksida desmutase yang dapat mengendalikan radikal bebas,
baik bagi penderita jantung. - yang sakit jantung pun bagus

4. Penderita anemia. Anemia dikesan dengan rendahnya kadar hemoglobin kerana
kurang zat besi (Fe), tembaga (Cu), zink (Zn), protein, asam folat dan vitamin
B12, di mana unsur-unsur tersebut terkandung dalam tempe
.- untuk wanita atau model2 yang takut gemuk

5. Anti infeksi. Hasil survey menunjukkan bahawa tempe
mengandungi agen anti bakteria yang dihasilkan oleh karang tempe
(R. Oligosporus) merupakan antibiotika yang mengurangkan risiko infeksi.

6. Daya hipokolesterol. Kandungan asam lemak padat pada tempe
bersifat dapat menurunkan kadar kolesterol.- alternatif kalau tak larat
makan oat.

7. Memiliki sifat anti oksidan, menolak kanser. - harus di amalkan selalu.

8. Mencegah masalah gizi berlebihan (akibat kekurangan dan kelebihan gizi)
beserta berbagai penyakit yang menyertainya, baik infeksi ataupun degeneratif.
- menyeimbangkan pengambilan gizi seharian.

9. Mencegah timbulnya hipertension. - elok untuk yang cepat marah

10. Kandungan kalsiumnya yang tinggi, tempe dapat mencegah osteoporosis.
- haaa, x yah beli susu anlene yang mahal tu, makan tempe
dah memadai.

untuk bacaan lebih lanjut sila klik disini..


p/s--> kdt kepada tempegorengrengginang..

February 17, 2011

.::LELAKI SOLEH PUN CEMBURU.......::.

  • Rasullullah s.a.w mencemburui Mariah al-Qibtiyyah

Diriwayatkan oleh Abdullah bin Lahi'ah daripada Yazid bin Abi Habib daripada Abdul Rahman bin Syamasah al-Mahri daripada Abdullah bin Umar, ketika Mariah al-Qibtiyyah mengandungkan anak Rasullullah S.A.W, Ibrahim, seorang kerabat lelakinya dari Mesir kerap datang menziarahinya..

Suatu hari, Rasullullah S.A.W menemui Mariah dan melihat kelibatnya ada bersamanya. Rasullullah S.A.W berasa cemburu. Baginda keluar dengan rona wajah yang berubah. Dijalanan, baginda bertemu Umar. Umar perasan ada sesuatu yang Rasullullah S.A.W pendamkan. Umar lantas bertanya keadaan baginda. Rasullullah S.A.W lantas menceritakan kecemburuannya terhadap kerabat Mariah.

Umar lalu menghunus pedang lalu mencari lelaki itu. Lelaki itu segera menyingkap keadaan kemaluannya yang sudah dipotong. Umar tidak jadi membunuhnya. Dia menemui Rasullullah S.A.W. Rasullullah S.A.W berkata : " Jibrail telah datang kepadaku dan membebaskan Mariah dan saudaranya daripada tuduhan yang terlintas pada diriku".

(Riwayat Al-Bazzar)

  • Umar cemburukan isterinya ke masjid

Umar bin Al-Khattab tidak kurang besar cemburunya. pernah isterinya keluar untuk solat berjemaah di masjid. daripada riak wajahnya, isterinya tahu Umar tidak suka dan sedang cemburu. Lalu isterinya berkata " Jika kanda melarang, dinda takkan pergi". Umar diam sahaja kerana teringat pesanan Rasullullah S.A,W yang bermaksud "janganlah kalian melarang para wanita pergi ke masjid"

(Riwayat al-Bukhari, Ahmad dan Abu Daud)

  • Ibnu Umar cemburu mendengar bicara isterinya dengan lelaki kerabatnya

Hammad bin Zaid daripada Ayyub daripada ibn Abi Mulaikah menyebut bahawa Ibnu Umar mendengar isterinya berbicara dengan seorang lelaki dari balik tembok. Antara mereka masih ada hubungan kekeluargaan. namun Ibnu Umar tidak mengetahuinya. Lalu dia mengumpul pelepah kurma dan memukul isterinya sehingga si isteri berteriak kesakitan.

  • cemburu Mu'az bin Jabal waktu Makan Epal

Al-Kharaithi menyebut daripada Mu'az bin Jabal bahawa dia makan epal bersama isterinya. lalu masuklah hambanya menemuinya. kemudian si isteri memberikan epal yang telah dimakan sebahagian kepada hamba itu. Mu'az berasa cemburu sehingga dia bertindak memukul isterinya..


Lelaki soleh pun cemburu kerana ia lumrah cinta dan kasih sayang.....

P/S-->Kdt Ustaz Penang.

February 13, 2011

.::DOWNLOAD LAGU RINDU SETENGAH MATI::.

Lagu ni memang best..ia jd tema tu k citer indon..Kejora dan Bintang...sape2 yang nak lagu ni leh la download kat bawah nie..

RINDU SETENGAH MATI
Nyanyian D'Masiv

Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu

Reff:
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu…

P/S--> kdt pada 4shared download...

February 10, 2011

.::Sejuta Cinta Marshanda, MARSHANDA = BAIM WONG, Kejora dan Bintang::.

Pengaruh indon teramat kuat sekarang nie.huhu..ni adalah 2 citer yg aku follow..kalau xsempat tgk tv aku akan tgk kut you tube..kadang2 sb tak sabar nak tau kisah seterusnya aku terus layan je kut you tube nie..

SEJUTA CINTA MARSHANDA


Sejuta Cinta Marshanda
Setiap Isnin hingga Khamis di TV3
61 Episod..
Lakonan Marshanda dan Baim Wong..

KEJORA DAN BINTANG..

Kejora dan Bintang..
Setiap Isnin hingga Jumaat di Astro Ria Jam 6.30 hingga 7.30..
Lokonan Baim Wong dan Alissa..

Kalau korang borink jom layan citer nie..memang best giler..lagipun aku mmg minat giler lakonan Marshanda dan Baim Wong..hehe..Selamat Menonton yer..

p/s--> Bilala drama kat malaysia nak buat citer best cam indon ek? huhu..

February 8, 2011

.::Minat sangat ke kat Fasha Sandha??::.

Tanggal 22 Januari 2011 jam 9.20 pagi, aku dapat sorg lagi anak buah..jantinanya lelaki n berat 3.25kg..dilahirkan di Hospital Sultanah Nur Zahirah..Syukur Alhamdulillah sb ibu dan anaknya selamat....

Korang tau tak nama apa abah dia bagi...Muhammad Adry Fasha..ktorang kutuk giler kat abah dia sb bagi fashaku cakap mana ada org laki nama fasha tp dia cakap ada pasha ungu tu..huhu..si ibunya lagi la siap pergi tukar kat borang tu tukar Muhammad Adry Farish..last2 balik daftar tu tgk2 surat beranak Muhammad Adry Fasha..Adoyai..minat sangat ke kat fasha sandha katenya si mak aku..haha..rupa2nya si Abah nya nak nama anak lelaki dia ni sama dgn kakak die..Nur Adryana Faliesha & Muhammad Adry Fasha..

Suka hati korangla nak bg nama apa sb anak korang..yg penting aku dapat sorg lagi anak buah..hehe..bertambahnya kaum Nabi Adam..Alhamdulillah...

Muhammad Adry Fasha (1 hari, lepas kuar dr bilik bersalin)

Nur Adryana Faliesha (2 tahun 6 bulan)

p/s--> sayang anak2 cikmie nie...

February 7, 2011

.::Alhamdulillah dapat second cek dr Nuffnang::.

Alhamdulillah..hari ni aku dapat second cek dr nuffnang...walaupun jarang update blog skrang ni tp still lagi dapat rezeki dari nuffnang nie.. thanks nuffnang..thanks Allah.. Alhamdulillah... hehe...

p/s--> bila nak bg be lagi nuffnang? hehe..

February 3, 2011

.::Alhamdulillah....Dapat Hadiah lagi dri Ayah Tercinta::.

Hai semua pe kabar? harap baik2 aja kan..hehe.sebenarnya aku nak share dgn korang hadiah yg ayah aku bg kat aku ni..hehe sukenyer..bukan pe, di sebabkan hadiah ni jugak aku boleh aktif blog mcm dulu...sebelum nie aku terpaksa ke cc sb laptop lama aku rosak..huhu..so skrg xyah pergi cc lagi..boleh blog walking n mesti banyak kisah2 yg aku tertinggal..tp xpe aku akan try baca slow2 entry korang ek..huhu...

Ni die hadiah yg aku dapat harini..02/02/2011.. Laptop ASUS A42J Series...walaupun bukan brand se gah Apple tp tetap terharu dan sgt2 hargai pemberian drpd Ayah tercinta nie...Thanks jugak pada bf aku yg susah payah g low yat beli laptop ni then hantar balik terengganu..sebenarnya,ayah aku juz bank in duit je kat bf aku tuk belikan menda alaf nie utk anaknya nie..hehe.terima kasih ayah..terima kasih abang..thanks to both of u..lov both of u so much...

Nielah ayahanda ku tercinta..gambar terbaru kenangan aku dgn ayah aku masa ktorg pergi melancong ke Pulau Langkawi bulan lepas...hehe...bila balik terengganu ni rase cam bahagia sgt2 duk dekat family tercinta..ada hikmah dgn apa yg terjadi kat kl tu..huhu..

Tetiba teringat lak lama aku emachines D620..Laptop tu pemberian ibunda tercinta tp dah rosak..uwaaarghh sedihnyer..sedih tu sedih tp tulakan cuma ingat satu je xde menda yg kekal atah dunia nie..

p/s--> kau yg ku sayang..

Iklan Berbayar