Produk Terlaris Julai..

December 5, 2011

.::Obesiti!!!!!! Oh tidaaakk::.

Salam 1 Malaysia..

Lama amy tak update blog..dalam seminggu lebih jugak la tak update..bila dah lama xupdate ni visitor pun jd kurang..huhu..tah nape tiba2 jadi xde mud nak update blog..padahal hari2 bukak..bukak pun sekadar bukak jer lepas tu blog walking kat blog2 kengkawan..sekurangnya tau aktiviti korang semua kan...

Obesiti aka gemuk berlebihan..sape yg tak takut obesiti kat sini?? sila angkat kening..hehe..gurau jer..mesti takutkan..nak2 pompuan..hehe..baru2 ni amy pergi farmasi..amy pun terpandang la alat penimbang berat tu..dalam keadaan takut2 nak timbang sebab dah tau comfirm berat naik..hehe..slow2 amy gerak arah tu amy pun timbang la..korang nak tau berapa berat amy sekarang??? cer teka.. cer teka..hihi.. berat amy 56 kg..uwaaarghh tidakkkkk!!! amy dah gemuk..camne nak pakai baju pengantin kalau badan macam tong ni..huhu..

1.12.2011 amy pun start diet..sekarang ni cara untuk elakkan makan banyak amy puasa tiap2 hari..sambil2 diet leh gak pahala kan..hihi..mula2 amy ingat xnak puasa cuma makan menda ringan2 je di siang hari..tp tak boleh..kalau amy tak pose, pagi-pagi lagi comfirm pergi cafe beli mee goreng dgn sosej 2 batang pahtu tea ais..tengah hari lak comfirm makan nasi lagi pahtu dgn ais lagi..petang pulak dgn pisang gorengnya, keropok goreng nyer..last skali malam pun makan nasi.. adoyai..mane tak gemuk kan..hehe..

Akhirnya, amy pun buat keputusan tuk puasa je di siang hari..bila puasa makan pun terhad..makan time berbuka jer..sekali je sehari..sekarang badan pun rase macam sedap jer mungkin sebab perut tak selalu penuh...mungkin jugak nikmat puasa kut..hihi..insya Allah slagi mampu amy akan usaha tuk kuruskan badan..baru senang cari baju pengantin nanti..hehe..


p/s--> Korang doakan amy cepat kurus yer..dapat 50kg pun dah syukur sgt2..hehehe...

4 Orang Pengomen Tegar..:

  1. ar x lama lg nk naik pelamin tu..
    hehe caiyokkk..!!

    ReplyDelete
  2. wahhhh..
    bagi saya 5 kg awak tu boleh dear..?
    heheh... :)

    ReplyDelete
  3. abesiti paling takut.in shaa ALLAH kena jaga makan

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar