Produk Terlaris..

November 13, 2011

.::Objek apakah itu???::.



Cuba korang perhatikan betul2?? korang tau tak apakah die objek nie?? haa kalau korang nak tau ni la perut lembu yang korang suka makan dengan mee sup tu..perut lembu yang belum dibersihkan "sisa-sisa toksinnyer"..hehe..sisa-sisa toksin yg masih fresh lagi..haha..sup perut best tp kalau korang tgk perut lembu ni sebelum dibersihkan comfirm korang fikir 2kali nak makan..hehe..

Masa ni hari raja haji aritu, mak ayah amy buat korban sekor lembu jadi amy n sanak sedara pergi la bersihkan perut lembu ni kat sungai depan rumah amy..ni first time amy join makcik2 amy buat menda alah nie..mula2 pergi cuma nak tengok gelagak dorg je..bila dah tengok dorang duk dlm air tu macam best je dan tetiba jd rasa nak join..amy pun join la..lagi pun bila kita bersih kat sungai, bau tu tak melekat pada kita..orang paling semangat dlm hal ni sape lagi kalau tak ayah amy..huhu..


Ayah amy dgn spupu2 amy memulakan operasi..

tu dia perut lembu..

acara membuat sisa-sisa toksin aka tahi lembu..

kalau nak bersih perut lembu boleh guna kapur..

Tengok tu, budak2 smua sepupu sepapat amy..dorang pergi juz nk mandi sungai jer..hehe..

Walaupun bergelumbang dengan "sisa-sisa toksin ni tapi best bila buat ramai2 cmnie..enjoy sangat2..first time amy join dorang, raya haji taun depan leh join lagi..hehehe...

p/s--> Selamat Hari Raya Korban..



30 Orang Pengomen Tegar..:

  1. wah.... macam seronok jer..
    sg tu boleh mandiker?
    hehhe

    ReplyDelete
  2. mmg sungai ni boleh mandi lia..masa ni air xpasang lagi..heheh

    ReplyDelete
  3. p/s tu contra dgn aktiviti. hihihihi..

    tp toksin perut lembu tu bole lupus semulajdi nya kan.

    aku tak mkana perut lembu. hihihi..geli weh walaupun dah basuh ka tak basuh apatah lagi kan. geli sbb mende tu mcam towel.

    ReplyDelete
  4. msred suka sgt sop perut... masak lemak kuning pon layan....

    ReplyDelete
  5. rajen nyaa mereka..
    daa lame tak mandy sungai :))

    ReplyDelete
  6. wahhh..beshhnyerrr.mle2 igt bayi terbuang ke....aisehh

    ReplyDelete
  7. bestlah kg amy....belakang ada sungai...nyaman dan tenang jerk rasa...hehe.

    ReplyDelete
  8. wow. ingatkan amende ntah mula-mula. haha!

    ReplyDelete
  9. hanie dew--> perut lembu best kalau makan dgn mee sup..cuba la..hehe

    ReplyDelete
  10. msredcheesecake--> mmg perut lembu best tp amy suka sikit2 jer..hehe

    ReplyDelete
  11. bez nyer..leh mandi sungai skali, sambil basuh sambil mandi...hehehe

    ReplyDelete
  12. menarik...tak pernah lagi tgk bersih perut lembu di sg.hehehe

    ReplyDelete
  13. wah..seronokny ramai2..
    kerja yang berat akan jadi ringan bila dilakukan bsama2..
    lagipon lebih enjoy!

    ReplyDelete
  14. hunny shot--> mandi sungai best..mai r rumah amy..heheeh

    ReplyDelete
  15. sarah--> tu la mesti kalau org tak tgk ingat baby kena buang dlm sungai..hehehe

    ReplyDelete
  16. lieyna--> memang best ada sungai..sepanjang jalan depan rumah amy ada sungai...airnyer pun bersih..petang2 lepak kat sungai best..hehe

    ReplyDelete
  17. aujinz--> tu la pasal dh mcm pesta muda mudi..hehe

    ReplyDelete
  18. iqbal--> tau xpe..sambil menyelam sambil minum air..hahaha

    ReplyDelete
  19. mohdmarzan--> ni amy tunjuk la nie..kan dah leh tgk..heheee

    ReplyDelete
  20. acheeqa farhana--> tu la berat sama dipikul ringan sama dijinjing..hehe

    ReplyDelete
  21. amy shifa--> tau xpe..memanga best kerabu perut..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar