Produk Terlaris..

October 20, 2011

.::Jom cek handphone masing-masing..berkualiti atau tak::.

Salam 1 Malaysia..
Tadi amy bukak fesbuk..pastu kawan share menda alah ni kat wall amy..amy pun cepat2 ambik henpon..nak cek la konon...Korang apa lagi, pergi ambik henpon sekarang..kita pakat cek sama-sama..hihi


Untuk mengetahui status keaslian buatan telefon bimbit anda

► sila taip *#06#
► akan keluar IMEI [International Mobile Equipment Identity]
► semak nombor IMEI telefon anda di kedudukan 7 dan 8
... Contoh : 358671017470473
... Kedudukan ke 7 dan 8 ialah 01
(nampak tak yang amy warnakan tu..yang tu la..)

Jawapan daripada status tersebut..

02 atau 20 : dari China = KUALITI RENDAH
08 atau 80: dari Germany = KUALITI SEDERHANA
01 atau 10: dari Finland = TERBAIK
00 atau 03 atau 04: dari kilang asal = SANGAT TERBAIK
13 : dari Azerbaijan = SANGAT KURANG KUALITI & MERBAHAYA

Kredit : Fesbuk Islam- The way of Life..

p/s--> hp amy punya 03..nasib baik la fresh dr kilang..thanks incik tunang..hehe..


6 Orang Pengomen Tegar..:

  1. yeay kte punye 04.. nasib baik huhu :)

    ReplyDelete
  2. Nice blog and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

    ReplyDelete
  3. tapi saya punyer 00 pon mms xleh guna.. dah set up gprs pon xleh nak ngantor gambar lagi...saya agak, dari china kot fon saya ni..org lain bleh ngantor gambar bagai.. fon saya jer mslh mcm ni.

    ReplyDelete
  4. yeah....seb baik 04...hahaha...terbaik dari ladang..eh silap ..dari kilangg

    ReplyDelete
  5. yes..nasib tepon sy kot 04...sangat baik tu..alhamdullillah

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar