Produk Terlaris..

October 26, 2010

.::LEPAS GERAM PADA EDSB (ELEGANT DESTINY SDN BHD)::.

Time lunch tadi aku bukak blog aku..tgk kat dashboard tiba2 terbaca komen nie..pada entry aku yg nie...klik sini..ramai yg terkena pada sykt nie kan..panjgang giler komen die..dah blh jd 1 entry aku dah..haha..aku cukup la sekadar kena dgn GORGEOUS CHAIN SDN BHD aritu..dah serik dah..sama je 2 buah company nie..skop yg sama jek..huhu..bacalah komen die nie..so pada yg sedang cari kerja tu, hati2 la dgn sykt2 nie yer..pengomennyer adalah..Amonree..

"hi to all.... aku pun baru je lepas belah dari edsb ( Elegent Destiny sdn bhd ) tadi...ni ngah panas tak habis lagi.... hukhuk

aku nak buat jgk kisah nya dalam blog...tapi tggu aku wat blog dlu mlam ni....ngeh ngeh....sebab pic ada dalam hp...aku kat cc tak ada cabel nak cucuk

nak dijadikan cerita aku dapat la 2 offer satu kat mid dan satu kat edsb bengong ni la... so training selama 7 hari...start isnin lepas...

tmpat dia memang plik...kerja admin tapi kerja dalam group atas meja kosong mcam wat study group time study dlu...budus2
tu takpe lagi ingatkan training memang macam tu... nak cite panjg2 tak menarik lak cite dlam blog aku nanti...hihi

so nak dipendek kan cerita company ni memang nak tipu kitorang fresh graduate dgn duit.... dia ckap manager scheme mcam2 dapat... and dia compare lak dgn exec scheme yg ada basic saja...

lau perfome trus leh dpat jadi manager pas training.... wah mudah tol jadi manager... sapa tk nak kan... so time training korang pun abis pulun la nak jadi manger

alih2.... manager memang kene cari client.... sbab untuk jadi manager kene ada experiance handle client and tok handle kne la cari.... budus2

dia x kan bgitau u all nyer awal2 training kene cari clent...last2 train dia akan bagitau,,,, mcam ni la bnyinya....
" congratulation u all terpilih masuk manager scheme "
mcam bab 1 kan...haha

perfome ntah apa benda lau takat baca chart.... bangang ke apa tu
u all fkir la exec scheme gaji 1800 - 3000.... lau 3k tgok atas perfomance la..... bangang apa tu... lau perfome dpat lak manager t... senang kata exec scheme memang x wujud lansung.... bdus2...

so aku yg byk soal kat manager aku ni akhirnya dia terlepas bagitau tentang manager memang kne cari client... time tu smalam... training day aku yg ke5...
dengan nekadnya aku memang tak nak perform la... silap eja tadi sowie2... so aku nak dtg lambat la hari ni dan nak wat perangai supaya dapat exec scheme tu.... tapi bruk2 tu dapat hidu da niat aku ni....

pagi ni kul 8.45, time tu aku odw da g ambank tu...dia cakap nak arrange balik training,,,nanti diorang col balik.... kepala hotak dia kan.... alkisahnya dia nak kick aku....

tapi kau pergi jgk.... semangat nak attack nyer pasal...hihi
memang dia tak terjawab nya...
ada ke logik training 2 hari je lagi dia tanguh kan atas sebab nak amik trainee baru.... bab 1 tol dia tu

last2 aku tanya byk sgt dia wat2 ada client panggil.... nak halau aku la tu.... aku pun belahla... memang aku tak kan pg da...dia pun tak kan col aku sebab takot aku byk byi...haha

so nasihat kat u all.... hati2 la,,, diowang pyscho giler.... muka baik2.... siap si " LIZA "
muka baik sgt suci murni pakai tudung tapi hampeh tikam kaum dan agama sendiri....

jaga2 jgn smpai terkena.... dan tunggu aku siapkan blog aku malam ni...."


p/s--> udah2 la menipu org..korang dah la org islam..pakai tudung lak tu..jagalah sikit kaum seagama kiter..smoga Allah bg balasan yg setimpal dengannyer..

October 23, 2010

.::I-City = Bird Park::.

Minggu ni minggu paling memenatkan aku rase..apa taknyer..balik je hari jumaat tu terus balik rumah siap2 ambik adik aku n spupu aku g i-city...dia cuti semester 2 minggu..b4 balik terengganu die naik kl dulu...bestnyer ada jugak peneman setia aku seminggu nie..hehe..xde tempat aku nak bawak die pergi..last2 g i-city n taman burung nie jek...huhu..apa2pun semoga enjoy ye la dik..huhu..


October 21, 2010

.::Akhirnyer..Rozaliya ditemui..lari tak mahu nikah::.

Syukur Alhamdulillah setelah beberapa hari hilang akhirnyer rozaliya ditemui dengan selamat....
KUANTAN: “Jika dia (Rozaliya) setuju, perkahwinan mereka akan dibatalkan,” kata Mat Lazim Mat Ismail, 52, bapa kepada Rozaliya, 20, bakal pengantin yang dilaporkan hilang pada 13 Oktober lalu ketika membeli persiapan perkahwinan bersama tunangnya di Pasar Besar Kuantan, di sini. Klik sini..

p/s--> macam2 dunia zaman sekarang..kdt to mymetro..

October 19, 2010

.::Di manakah Rozaliya??::.

Dimanakah dia sekarang? Betul ke tunang dia sendiri yg sembunyikan? Atau mungkinkah dia diculik? Hanya Tuhan yg tau jawapannyer..Kita sbg kaum seagama ni hanya mampu berdoa dan terus berdoa tuk keselamatan dia...

Tindakan suspek cuba larikan diri curigakan bakal mentua
BANDAR CHENEH BARU: Keluarga Rozaliya Mat Lazim, 20, gadis yang hilang selepas keluar bersama tunangnya untuk membeli barangan perkahwinan kini bingung apabila tunang mangsa dikatakan cuba melarikan diri dan sukar dihubungi sejak semalam.

Ibu mangsa, Sabariah Mansor, 42, berkata dia sekeluarga cuba menghubungi tunang anaknya berkali-kali sejak pagi semalam, namun gagal sehinggalah bakal menantunya itu menjawab panggilan jam 5.30 petang, menyatakan dia berada di Johor Bahru. klik untuk berita selanjutnyer..

p/s--> comel la budak nie..nampak baik je..Semoga dilindungi Allah...kredit to berita harian online...

October 16, 2010

.::PENGUMUMAN::.

PENGUMUMAN!!!!

Dengan ini aku mengishtiharkan blog jual baju online aku dah beroperasi..hehe..tunggu website xsiap2 jd aku pun buat la blog nie sendiri..huhu..kepada sesiapa yg berminat silalah hubungi aku yer..

http://nikemiey2401.blogspot.com

Jangan Lupa singgah yer....

October 13, 2010

.::Mane satu??::.

Susah untuk aku buat pilihan...kerja kat Telekom ke kerja kat tempat sekarang..

Telekom
-->under agensi..
-->kontrak
-->Jauh kena tukar 2 train..
-->gaji sama je dgn skrg..

Sekarang..
-->company biasa..
-->permanent..
-->Dekat n naik motor je..

Isnin ni dah nak kena daftar kat Telekom..mane satu ek? huhu..

October 9, 2010

.::AKU MENCARI::.

Mencari kedamaian yg hilang.............

Mencari kebahgiaan yang belum pasti.................

Mencari kehidupan yang sebenarnya.............

Mencari kerahmatan daripada-Nya............

October 8, 2010

Mane satu jadi pilihan anda?

Lama pulak rasenyer xupdate blog..no idea la skrg ni sb tu la update pun jarang2 je..huhu..sebelum ni aku pernah bgtau yg nak buat business onlinekan..business jual baju nike ori dari kilang..so sekarang dgn hasil kreatif adik aku sorg tu..terhasil la banner2 nie..

Bagi korangla kan..mane satu paling lawa tuk jadikan banner pada website tu? atas ke bawah?
p/s--> thanks mila coz tolong wat banner nie yer..hehe..

October 6, 2010

ESQ Parenting Seminar "Better Parenting for a Better World"

Sebelum ni aku ada buat entry pasal ESQ ni pada 3 bulan lepas...(klik sini)..tiba2 adalah sorg ANONYMOUS post comment kat entry nie..so aku post la ek untuk tujuan promotion..sape yg berminat boleh la pergi sana yer..aku dah pergi dah..boleh tahanla program ni tp berendam dgn airmata jela jawabnya....

Assalamu'alaikum...

Buat julung kalinya dibawakan ke Malaysia !

ESQ Parenting Seminar
"Better Parenting for a Better World"

Pada 10/10/10 (Ahad)
di SACC, Shah Alam
akan dibawakan khas oleh Pengasas Model ESQ, Dr.(H.C.) Ary Ginanjar Agustian..
(Penerima pelbagai anugerah dalam bidang pembangunan dan pembentukan karakter)

Harga : RM740
Promosi : RM1180 utk suami&isteri (2 org) - terhad hanya untuk pasangan sahaja
Untuk : Ibu, bapa, bakal ibu, bakal bapa, pendidik dan mereka yang berumur 18 tahun keatas dan yang ingin mengenali dan mengeluarkan potensi fitrah manusia yang luar biasa.

Apa yang akan anda dapati dari seminar ini ialah :

(i.) Fahami peranan & tanggungjawab sebenar sebagai ibubapa yang menjadi faktor utama pembentukan dan perkembangan personaliti anak.
(ii.) Ketahui bagaimana cara untuk mendorong kecemerlangan karakter & potensi diri anak yang mungkin selama ini tanpa disedari kita telah menghalang anugerah Yang Maha Esa ini pada mereka.
(iii.) Pendidikan anak tidak cukup hanya sekadar intelektual, maka singkaplah bagaimana cara untuk mencemerlangkan sumber emosi dan spiritual anak
(iv.) Penyatuan perbezaan pasangan dalam mendidik anak.

''Berikan yang terbaik buat permata hati.. Ibubapa cemerlang dambaan setiap insan''

Untuk pendaftaran dan informasi lebih lanjut tentang training ESQ, sila hubungi ESQ di talian: (03) 7728 1650 / 7725 1651,

Terima kasih.

Wassalam..

p/s--> semoga program ni berjalan dgn lancar...amiin...

Domain FREE untuk dimenangi!


Wahhh!!! Dahlia dan iHosterz bergabung tenaga menyediakan Giveaway Special: Domain Percuma untuk blogger. Memang menarik! Semestinya saya turut serta, siapa takmau barang FREE beb!

Nama Domain pilihan saya ialah : amyliana8886.com

Saya pilih amyliana8886.com kerana itu adalah nama penuh saya dan juga tarikh lahir saya..

Dahlia dan iHosterz patut menaja domain tersebut untuk saya kerana dah lama saya impikan ada domain sendiri..alang2 ada contest ni join jela..manelah tau kut2 ada rezekikan...hehe..

p/s--> Tuah ayam nampak di kaki..tuah manusia sape yg taukan..=)

October 3, 2010

.::JOM MENGEDIT GAMBAR BERSAMA2 DGN SOFTWARE PHOTOSCAPE::.

HAktiviti hari minggu aku tuk minggu nie..Mengedit gambar dgn menggunakan Photoshape..haha..Sebenarnyer dah lama aku install software nie..tp xguna2 pun..dek kerana keboringan ketahapan kecipanan pada 2 hari cuti nie, aku pun menggodeklah Photoscape nie..Inilah hasil keras tanganku..hehe..saksikanlah.....







p/s--> Best jugak men edit mengedit nie..hehe..

.::Dah macam artis la pulak....::.

Borink yg teramat sangat..aku pun buka la blog then klik2 la link akhbar online kat blog aku tu..dlm banyak2 berita aku pun terpandang la dgn tajuk nie...Akhir2 ni banyak je paper citer kisah Rita nie kan..dah macam artis la pulak bila baca tajuk tu..huhu..kesian dia ni kan..sedih pun belum habis lagi keluar lak citer2 camnie..tula susah jadi puclic figure nie..huhu..bawak bersabarlah yer...

KUALA LUMPUR: Hubungan Erni Dekritawati Yuliana Buhari, 25, anak kepada jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya, 47, dengan penyampai berita Bernama TV, Zulkifli Bujang, 32, dilihat ramai bagai merpati dua sejoli, seolah-olah menggambarkan dua insan yang hangat bercinta. Berita Selanjutnyer..Klik Sini..

p/s--> Kredit to Mymetro..

4shared Download lagu Iwan - Fantasi Musim Cinta



Fantasia Musim Cinta

Artis: Iwan Dangdut..

Ku genggam awan kelabu
Ku gapai langit yang biru
Arah kita kian bersatu
Tinggalkan lagu rindumu

Langkah kita makin hampir
Kutahu kau menungguku
Dihujung titik menantilah aku
Alam mimpi...

Bulan bintang sang suria
Bagai saksi janji kita
Meniti hari-hari
Yang indah ini...

Gunung akan kudaki
Lautan kan aku renangi
Demi memburu mimpi
Yang pasti

Pintu kini telah terbuka
Kita pun langkah bersama
Fantasi mimpi berakhir
Cinta pun berpadu

Hari-hari yang berlalu
Menjelma bukanlah mimpi lagi
Umpama sungai dan tebing
Seiring, sehati dan sejiwa


October 1, 2010

.::Download lagu Ari Lasso - Cintailah Aku Sepenuh Hati::.

Tadi aku boring teramat sangat..then aku bukak la radio..lagu ni duk ulang2..best pulak bila aku dengar..apa lagi..encik google la jawabnyer..aku pun download la lagu nie..

Selamat Menonton n Mendengar yer...



Ari Lasso - Cintailah Aku Sepenuh Hati
Di dalam hatimu
Tlah aku temukan
Arti kebahagiaan

Bersama dirimu
Aku merasa berarti

Sanggupkah dirimu
Untuk bertahan
Hingga waktu tak berjalan

Mencintaiku
Walau bintangku tak terang

Reff:
Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini

Betapa hidupku takkan pernah sama
Bila kau tinggalkan ku
Tetaplah disini saling memiliki
Selama-lamanya

Back to Reff:
Tiada arti semua bila kau pergi

Genggamlah tangganku dan peluklah diriku
Saatku jatuh nanti menangis sepi

Cintailah aku sepenuh hati
Sesungguhnya aku
Tak ingin kau pergi
Cintailah aku sepenuh hati
Tak ingin kau pergi
Takkan mampu ku hadapi dunia ini
Tiada arti semua bila kau pergi

p/s--> lagu ni ditujukan khas buatmu Abg Syg =)

Iklan Berbayar