Produk Terlaris..

July 29, 2010

~ESQ165 Haram~

ESQ Haram!!!!!

Korang pernah dengar tak ESQ?..ESQ ni pernah jadi isu tergempar jugak la sebulan yang lepas sebab berlakunya perselisihan pendapat..yela pendapat masing-masingkan..macam2 yang keluar dalam TV dan juga surat khabar..berita lanjut di sini..

Pendapat aku..no komen la..boleh tak macam tu? hihi xdela..sebenarnya aku pernah pergi kursus ESQ ni..kalau tak silap aku 3 hari..aku pergi kat Flamingo Hotel,Ampang..masa tu company lama aku hantar smua staff2 dia..adalah la dalam 500 orang kut..kalau korang nak tau yuran nak masuk program ni rm1000 lebih setiap seorang..kalau pergi sendiri takde maknanya aku nak pergi tp kerana smua company tanggung pergi jela..hihi..

Selepas program tu,banyak jugaklah aku dengar spekulasi-spekulasi pasal program ni tu la ni la tp bg aku ok je..dia lebih mendekatkan diri kita dgn Allah dan nabi kita Muhammad S.A.W.yela sebelum ni kita terlalu kejar duniawi sampaikan kadang2 lupa pada pencipta kita n pesuruhnya..huhu...artis pun ramai pergi tau..

Tp alhamdulillah, sekarang ni program ini dilabelkan sah dan tidak haram..

Aku punya sijil ESQ, tak caya tgk nama la..hihi..

p/s--> keranamu esq airmata ku kering..huhu..

3 Orang Pengomen Tegar..:

  1. 'Pakcik' pun penah pegi ESQ dan pakcik strongly believe takde masalah langsung dgn program nie..

    Wallahu A'alam...

    ReplyDelete
  2. Assalamu'alaikum...

    Buat julung kalinya dibawakan ke Malaysia !

    ESQ Parenting Seminar
    "Better Parenting for a Better World"

    Pada 10/10/10 (Ahad)
    di SACC, Shah Alam
    akan dibawakan khas oleh Pengasas Model ESQ, Dr.(H.C.) Ary Ginanjar Agustian..
    (Penerima pelbagai anugerah dalam bidang pembangunan dan pembentukan karakter)

    Harga : RM740
    Promosi : RM1180 utk suami&isteri (2 org) - terhad hanya untuk pasangan sahaja
    Untuk : Ibu, bapa, bakal ibu, bakal bapa, pendidik dan mereka yang berumur 18 tahun keatas dan yang ingin mengenali dan mengeluarkan potensi fitrah manusia yang luar biasa.

    Apa yang akan anda dapati dari seminar ini ialah :

    (i.) Fahami peranan & tanggungjawab sebenar sebagai ibubapa yang menjadi faktor utama pembentukan dan perkembangan personaliti anak.
    (ii.) Ketahui bagaimana cara untuk mendorong kecemerlangan karakter & potensi diri anak yang mungkin selama ini tanpa disedari kita telah menghalang anugerah Yang Maha Esa ini pada mereka.
    (iii.) Pendidikan anak tidak cukup hanya sekadar intelektual, maka singkaplah bagaimana cara untuk mencemerlangkan sumber emosi dan spiritual anak
    (iv.) Penyatuan perbezaan pasangan dalam mendidik anak.

    ''Berikan yang terbaik buat permata hati.. Ibubapa cemerlang dambaan setiap insan''

    Untuk pendaftaran dan informasi lebih lanjut tentang training ESQ, sila hubungi ESQ di talian: (03) 7728 1650 / 7725 1651,

    Terima kasih.

    Wassalam..

    ReplyDelete

Salam 1 Malaysia..
Terima Kasih coz sudi komen blog amy..
Lain kali komen la lagi..hehe..

Iklan Berbayar